lence naslovna

Na stazi Vučak u Zaboku, 13. i 14. travnja vožena je druga utrka Europskog prvenstva SW zone.

Kao i tjedan ranije, nastupili su najbolji vozači ove zone. Naš vozač Stefan Lenče na prethodnoj je utrci pokazao da je vrhunski vozač i da spada među bolje vozače ove klase u Europi.

Na utrci u Zaboku u subotu, na Free Practice vožnji Stefan je zauzeo fantastično drugo mjesto s drugim najboljim vremenom kruga. Taj je rezultat dao za naslutiti fantastičan vikend i nastavak prethodnog vikenda gdje je Stefanu postolje izmaklo za dlaku.

lence zabok trka

Na Qualifying Practice vožnji Stefan je zauzeo treće mjesto, nakon čega dolazi nesretna kvalifikacijska utrka za biranje rampe na kojoj je Stefan doživio dva teška pada. Zbog zadobivenih ozljeda u subotu je čak završio i u bolnici.

Neizvjesno je bilo hoće li Stefan uopće nastupiti s nedjeljnim utrkama, ali budući da je borac bez premca, u nedjelju sjeda na motor sa šavovima u nosu te je odvezao obje utrke.

lence zabok zastava

Unatoč lošoj poziciji rampe, ozljedama i umoru, Stefan je uz 27 vozača na stazi dao zadnji atom snage i završio na fantastičnom 9. mjestu. Druga utrka bila je nešto slabija, nakupilo se još umora i bolova, ali Stefan je ipak došao do 16. mjesta uz manji pad. Ukupno je to bilo dovoljno za 14. mjesto koje definitivno nije pokazatelj Stefanove forme već rezultat nesretnih okolnosti. Stefanu čestitamo na hrabrosti, odlučnosti i borbenosti unatoč svemu, znamo da će se nakon iskustva s ove utrke vratiti još jači, izvjestili su iz Moto kluba Pakrac - Lipik.

lence bedenica postolje

Protekli vikend vozilo se i Prvenstvo Zagorja u Bedenici. Stefan je još uvijek ozlijeđen otišao na tu utrku i pokazao svoju spremnost te čak i ozlijeđen pobijedio u obje vožnje i zasluženo odnio pobjedu u konkurenciji od 12 vozača, pri čemu je u svakoj vožnji od drugoplasiranog vozača bio brži preko 30 sekundi.

Fotografije: Moto klub Pakrac - Lipik