biciklizam slatina

U Slatini je održana biciklistička utrka XCM Javorica u subotu, 27. travnja, u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina.

Ovogodišnje izdanje biciklističkog maratona održano je po prvi put u Potočanskom rekreacijskom centru, a koje se ispostavilo kao idealna lokacija za ovakvu vrstu događaja. Slatinski su biciklisti uprli svim snagama, ne samo danas već i nekoliko posljednjih mjeseci kako bi svi zadovoljni otišli svojim kućama i kako bi im Slatina ostala u nezaboravnom sjećanju. Na krilima velikog entuzijazma odnedavna novog predsjednika Drage Zdelara biciklisti su položili ispit s visokom ocjenom, prenosi radioslatina.hr.

U Slatinu se došlo utrkivati gotovo 100 biciklista u 9 različitih kategorija. Bilo je tu i teških strmih uspona, jurenja gore-dolje na nekoliko atraktivnih singl staza, dugih zelenih spustova u sjeni krošanja stabala, pa i usprkos velikim naporima u ganjanju protivnika i vlastitih granica ipak na koncu uživanja u brzoj vožnji visovima slatinskih brda. Zavisno od kategorije natjecatelji su vozili dvije staze, kraću od 35 i dugu od 50 kilometara.

biciklizam slatina 3

Od domaćih natjecatelja, imali smo dva predstavnika. U kategoriji Veteran B, Tihomir Šatrović iz Biciklističkog kluba Titan osvojio je 2. mjesto, dok je predstavnica u kategoriji žena Biljana Milić ostvarila još jedan vrijedan plasman, osvojivši 5. mjesto.

biciklizam slatina 2

Izvor: radioslatina.hr