kuglacki kup bljesak 2024 Medium

Kuglački klub Slavonski Banovac organizirao je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice 16. Kuglački kup Bljesak koji je odigran u pakračkoj kuglani te je od 2. travnja do 1. svibnja okupio natjecatelje iz cijele Hrvatske, a nakon kvalifikacija je najbolji između 16 finalista bio Darko Zovko iz požeških Novih nada sa 649 srušenih čunjeva.

DSC00206

U konkurenciji 147 natjecatelja, Alen Kujundžić, član Zaprešića i jedan od najboljih svjetskih kuglača osvojio je drugo mjesto sa 633, a njegovi kolege iz kluba i reprezentacije Hrvatske Luka Bolanča (619) i Branko Manev (611) zauzeli su treće i četvrto mjesto. Naši najbolje plasirani kuglači bili su Zvonko Gnezda - Pakrac-Papuk (6. mjesto - 598), Darko Jozipović - Kvisko, Slavonski Banovac (7. mjesto - 589), Domagoj Tušim - Pakrac-Papuk (8. mjesto - 588), mladi reprezentativac Hrvatske i član Pakrac-Papuka Niko Kalvi (9. mjesto - 586), Hrvoje Čelec - Pakrac-Papuk (12. mjesto - 560) i Ivan Zandona, predstavnik Lipika 1974 (15. mjesto - 546).

DSC00195

U ženskoj konkurenciji u kojoj su se natjecale 48 kuglačica, pobijedila je Maja Biželj - Obrtnik Nova Gradiška sa 566 čunjeva. Drugo mjesto pripalo je kolegici joj iz kluba Ivoni Đapić koja je srušila 3 čunja manje, a treće i četvrto mjesto osvojile su članice Hrvatske reprezentacije te kluba Mlaka Valentina Smuđ (561) i mlada reprezentativka Nera Bakić (557). U završnici među osam najboljih kuglačica turnira nastupila je i Franka De Zan iz Pakrac-Papuka.

DSC00179

U kuglani punoj posjetitelja izvan koje se tražilo parkirno mjesto više, predsjednik organizatora turnira Kuglačkog kluba Slavonski Banovac, Ivan Beluškov se zahvalio Gradu, Sportskoj zajednici te svim sponzorima i ljudima koji su pomogli u organizaciji Kupa Bljesak 2024. “Mislim da smo ove godine dosegli jako veliku razinu te možemo reći da je ovo po jačini drugi turnir u Hrvatskoj i nadam se da ćete nas podržati i u nadolazećim godinama jer sve ovo radimo zbog vas”, izjavio je Beluškov.

DSC00182

Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica i saborska zasutpnica, čestitala je Slavonskom Banovcu na organizaciji tridesetodnevnog kupa. “Sveukupno 401 nastup, 147 kuglača i 48 kuglačica, a sve to iz 28 gradova Republike Hrvatske, vaše brojke same govore o kvaliteti i razini organizacije turnira. I sama sam nastupila na turniru kako bih dala potporu ne samo organizatorima nego i kuglanju kao sportu koji ima jako dugu tradiciju u našem gradu te trenutno broji šest klubova među kojima i ženski. Drago mi je da je ovoliko ljubitelja kuglanja došlo podržati ovaj kup te sam sigurna kako će Slavonski Banovac i nadolazećih godina u ovo vrijeme organizirati turnir u čast našim braniteljima Grada Pakraca od kojih neke vidim i ovdje te im ovom prilikom želim čestitati njihov dan”, rekla je gradonačelnica Blažević.

DSC00161

FOTOGALERIJA