Antonio Đurđević iz Požege i Marina Novoselec iz Slatine bili su najbrži i osvojili zlatne medalje na trećoj uličnoj atletskoj utrci koju su danas povodom dana Grada Pakraca organizirali Sportsko - atletska udruga Lipik - Pakrac, Sportska zajednica Grada Pakraca i Turistička zajednica Grada Pakraca.
Iako je utrka bila natjecateljskog karaktera trčanju su se priključili i oni koji su htjeli ispitati svoje trkačke sposobnosti ili su jednostavno došli pružiti potporu ovom sportskom događaju. Na utrci su nastupila 73 natjecatelja iz Zagreba, Gornje Gračenice, Novske, Kutine, Požege, Slatine, Daruvara, Kutjeva i Zdenaca te naravno rekreativci iz Pakraca,  Lipika i Dobrovca. Natjecatelji su trčali četiri kruga od 1,5 kilometar od sportske dvorane, pored Bille i kroz stambeno naselje Jug pored tržnice. Uz Antonia Đurđevića  koji je ovu dionicu istrčao za 20 minuta i 6 sekundi, na postolje se popeo i  Ivan Maletić iz Novske koji je s vremenom 20 minuta i 35 sekundi osvojio drugo mjesto, a Stjepan Novoselec iz Slatine s vremenom od 21 minutu  i 10 sekundi  bio je brončani.
aktualnolight_elementi1804slika3
U ženskoj konkurenciji  šest kilometara je pretrčala Marina Novoselec iz Slatine za 24 minute i 39 sekundi  i slavila pobjedu. Naša Lipičanka Antonija Džolić, prošlogodišnja pobjednica,  bila je ovog puta nešto slabija osvojivši drugo mjesto s vremenom 25 minuta i 13 sekundi  dok je treće mjesto osvojila Kristina Špoljarić iz Zdenaca koja je dionicu istrčala za 25 minuta i 35 sekundi. Ove godine prvi puta se u posebnoj konkurenciji natjecalo i 15-ak učenika pakračke osnovne škole među kojim je najbrži bio Emir Behrami s vremenom od 6 minuta. Drugi je bio Daniel Deak, treći Matija Harman, a četvrta Gabrijela Madžarević.
Svima njima medalje je uručila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.