S početkom u 17,30 sati NK Hajduk će danas započeti utakmicu posljednjeg kola Međužupanijske nogometne lige  Slavonije i Baranje protiv osječkog Grafičar-Vodovoda.

Kolo prije kraja, u konkurenciji 16 klubova, Hajduk se s 34 boda nalazi  na 14. mjestu posljednjem koje sigurno ne ispada iz lige. Kako dva kluba iza njega zaostaju samo jedan bod  i domaćini su u posljednjem kolu, svaki drugi rezultat osim pobjede, vjerojatno bi značio u konačnosti potonuće Hajduka u zoni ispadanja pri čemu se još ne zna, s obzirom na rasplet u višim ligama i aspiracijama prvaka iz niže lige, da li će ispasti dva ili tri kluba. Stoga Hajduk nema izbora, želi li opstati, a želi, neophodna je pobjeda protiv Osječana  koji su s tri boda prednosti dva mjesta (11.) ispred Pakračana i mogli bi se i minimalnom Hajdukom pobjedom zamijeniti u poretku.

Dobra okolnost je što u tako važnoj utakmici nitko od Hajdukovih igrača nije suspendiran zbog žutih ili crvenih kartona, nitko se ovaj tjedan nije žalio na ozljedu i nitko nije uslijed privatnih obveza najavio izostanak s utakmice pa će trener Viktor Trbara, valjda prvi put u sezoni,  na raspolaganju imati sve igrače. Već to je pokazatelj da su igrači shvatili ozbiljnost trenutka pa borbenost zasigurno neće izostati. U svemu tome bi zasigurno dobro došla i pomoć gledatelja pa su poslijepodne svi ljubitelji nogometa i prijatelji Hajduka pozvani na stadion.