Zahvaljujući sredstvima iz  projekta koje je Društvo Mađara Pakrac kandidiralo na zakladu „Bethlen Gabor“, članovi Društva Mađara Pakrac te članovi Zajednice Mađara iz Daruvara, 23. su rujna posjetili grad Csepreg u Mađarskoj.

Ove dvije grupe u Csepregu je dočekala Marija Kralj, predsjednica Hrvatske samouprave Cseprega te ostali pripadnici hrvatske zajednice iz  tog grada, ali i Soprona. Predsjednica Kralj pojasnila je bogatu povijest Cseprega i odvela nazočne u  razgledavanje grada te do Kapele Blažene Djevice Marije koju je sagradio Julije Janković  (inače, rođen u Pakracu 1820. godine). Ispred kapele je služena misa na  hrvatskom jeziku,  a  nakon nje uslijedio je posjet  lokalnim znamenitostima, između ostalog i  gradskom muzeju.

Sve prisutne ondje je pozdravio i  gradonačelnik Cseprega, Krisztian Vlasich, s kojim je tom prilikom dogovorena daljnja konkretnija suradnja.

Zatim su domaćini goste  iznenadili  i glazbenim programom koji je izveo glazbeni sastav Gradišćanskih  Hrvata „Starci“ iz  Koljnofa zdušno otpjevavši nekoliko hrvatskih pjesama.

Uoči početka programa, Josip Fa, predsjednik Društva Mađara Pakrac i  Snježana Sabo, predsjednica Zajednice Mađara u Daruvaru, zahvalili su domaćinima na srdačnom gostoprimstvu. Program je potrajao do kasno u noć uz  obostrane želje  za što skorijim novim susretom.

Pakrac, Daruvar i Csepreg  u isto su vrijeme bili posjedi obitelji Janković sredinom 18. i u prvoj polovici 19. stoljeća te ih ova važna povijesna činjenica trajno povezuje. Obitelj  Janković unaprijedila je svoje posjede na različite načine, a nasljeđe koje su ostavili bilo je dobar temelj  za budući  razvoj  ovih današnjih gradova.