Nastavak aktivnosti na očuvanju identiteta mađarske nacionalne manjine u našem kraju glavni je cilj programa rada Društva Mađara Pakrac i u ovoj godini, istaknuto je na skupštini Društva što je  održana 16. veljače u pakračkoj gradskoj vijećnici.

 Izvješćujući o  radu u prošloj godini predsjednik Društva Josip Fa, istaknuo je kako je Društvo Mađara Pakrac tijekom protekle godine sudjelovalo na osamnaest različitih manifestacija koje su se odvijale na području Pakraca i Lipika, ali i na području Gorskog Kotara i Baranje pa čak i same Mađarske.

Bili su prisutni i na obilježavanju Dana branitelja Grada Pakraca kao i na uskrsnom sajmu u Lipiku. Pomogli su organizaciju motocrossa na Matkovcu, smotru nacionalnih manjina u Siraču, smotru folklora u Pakracu. U svibnju su već tradicionalno programom ispred Hrvatskog doma „dr. Franjo Tuđman“ obilježili Dan Mađara koji se održao u sklopu „Pakračkog ljeta“, a tom prigodom su ugostili predstavnike hrvatske zajednice iz mađarskog grada Cseprega. Isto tako, predstavili su se na Danima češke kulture u Prekopakri i Doljanima. Četvrtu godinu za redom su nazočili Lipovljanskim susretima. Tijekom jeseni su bili na  „Paprika festu“ u Lugu te manifestaciji „Jesen u našem kraju“ u Ploštinama. Kao i ranijih godina, posjetili su gradove u Mađarskoj:  Szeged, Kalocsu, Hakrany i Csepreg.

Za to su potrošili 65.000 kuna, od čega 8.500 dobivenih iz proračuna Grada Pakraca.

Ispred Demokratske zajednice Mađara Hrvatske članove Društva je pozdravio Oliver Matijević, izvršni predsjednik, koji je istaknuo da ga veseli što se proračun povećava iz godine u godinu što svjedoči da se svake godine radi kvalitetnije. Rad Društva pohvalio je  zamjenik pakračke gradonačelnice Marijan Širac koji je istaknuo izgradnju dječjeg igrališta u Prekopakri sredstvima mađarske vlade, a nada se da će im Grad iznaći načina da im ispuni želju za stalnim prostorom.