Dubravka Laučan ponovo je izabrana za predsjednicu, Snježana Nožarić i Đurđa Martinović za zamjenice, Maja Oblak za blagajnicu te Patricija Bahnik za tajnicu, jednoglasno je odlučeno na sinoćnjoj izbornoj skupštini udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra održanoj u Lovačkom domu u Matkovcu.

Izvješćujući o radu u prošloj godini predsjednica Dubravka Laučan istaknula je kako su  članice sudjelovale su na svim manifestacijama najviše priređivanjem tradicionalne hrane i slastica i raznim drugim običajima specifičnim za prekopakranski kraj te pomagale drugim udrugama u organiziranju raznih obilježavanja. Pripremom hrane i organizacijom raznih druženja i zabava dobile su pohvale građana, a time ostvaruju određeni prihod kojeg utroše na nove aktivnosti. Osim što su organizirale već tradicionalni božićni i uskršnji sajam na trgu u Prekopakri koji svake godine okuplja sve više posjetitelja, redovito održavaju okoliš oko područne škole kao i oko objekta kojeg koriste za rad Udruge. Pomogle su u obilježavanju 90. obljetnice rada DVD-a Pakrac, smotri folklora, svojim proizvodima bile prisutne na svim gradskim i okolnim manifestacijama predstavljajući selo i običaje. Kao i prijašnjih godina, i prošle su sudjelovale u različitim humanitarnim akcijama, pomažući novčanim donacijama najpotrebnijima.

U prošloj godini prihodovale su oko 37.000 kuna od čega im je Grad Pakrac osigurao 6.000 kuna. Kako je istaknula Laučan, i dalje će održavati aktivnosti po kojima su prepoznate u zajednici te surađivati s drugim udrugama u cilju promocije tradicije i običaja sela.

Zahvalu za sudjelovanjem na svim gradskim manifestacijama kojima obogaćuju život lokalne zajednice uputio im je dogradonačelnik Marijan Širac, obećavši i daljnju potporu u budućem radu, a primjere odlične suradnje iskazali su i Vlado Eck, predsjednik Mjesnog odbora Prekopakra, Edo Bahnik, predsjednik NK „Slavonija“, Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“ te Bruno Skalnik, predsjednik DVD-a Prekopakra.