Dosadašnji predsjednik Josip Fa ponovno je jednoglasno izabran na iduće četiri godine za predsjednika Društva Mađara Pakrac na izbornoj skupštini što je 18. siječnja održana u vijećnici kurije Janković. Uz njega za potpredsjednika je  izabran Josip Abel, za tajnika Matija Kulhavi, dok su u upravni odbor udruge, uz navedene, izabrani još i Regina Majstorović, Irena Klimeš, Mira Matičić, Đuro Takač, Nikoletta Nemet te Davorka Kulhavi. Izabrani članovi nadzornog odbora su Vesna Kasana, Marica Abel i Božena Takač.

Izvješćujući o  radu u prošloj godini predsjednik Društva Josip Fa, istaknuo je kako je Društvo Mađara Pakrac tijekom protekle godine sudjelovalo na dvadeset različitih manifestacija koje su se odvijale na području Pakraca, Lipika i Baranje te čak i same Mađarske.

Neke od najznačajnijih događanja Fa je istaknuo sudjelovanje u obilježavanju Dana Grada Pakraca, na smotri nacionalnih manjina u Siraču, na smotru folklora u Pakracu te pomogli oko organizacije motocrossa na Matkovcu. U svibnju su već tradicionalno obilježili Dan Mađara gdje su tom prigodom  ugostili predstavnike hrvatske zajednice iz mađarskog grada Cseprega, predstavili su se na manifestacijama u Lipiku, Dežanovcu, Končanici, Doljanima, Belom Manastiru te kao i svake godine nazočili Lipovljanskim susretima. Kao i ranijih godina, organizirali su izlete u Mađarskoj te posjetili Balaton i Budimpeštu.

Pakračko društvo Mađara potvrdilo je dosadašnju suradnju uzvratnim posjetom gradu Csepregu gdje je u rujnu potpisan Sporazum o suradnji i prijateljstvu između Samouprave Grada Cseprega, Samouprave Hrvatske manjine Grada Cseprega te Društva Mađara Pakraca kojim je potvrđen i nastavak zajedničke djelatnosti u domeni povijesti, javnog obrazovanja, kulture i gastronomije te je održana i promocija knjige „Tri domovine Janković vlastela – Hrvatska, Ugarska, Austrija“, autorice Terezije Horvath-Balogh, inače povjesničarke iz Budimpešte.

Za sve aktivnosti potrošili su oko 75.000 kuna, od čega 55.000 kuna dobivenih od Saveza za nacionalne manjine te 8000 kuna iz proračuna Grada Pakraca.

Društvo i ove godine planira sudjelovati na svim manifestacijama na koje budu pozvani, a jedno od skorih planiranih aktivnosti su promocije knjiga „Mađari u Domovinskom ratu“ i „Mađari u središnjoj Hrvatskoj“ autora Filipa Škiljana.

Goste i članove Društva pozdravio je pakrački dogradonačelnik Marijan Širac te izrazio pohvale dosadašnjem radu i suradnji dok je Snježana Sabo, predsjednica Zajednice Mađara Daruvar, istaknula zadovoljstvo i nadu da će s pakračkim Društvom kao i do sad surađivati u različitim projektima u smislu očuvanja kulturnog identiteta mađarske manjine na ovim prostorima.