Članovi Udruge slijepih Pakrac-Lipik su jučer upoznati u svom prostoru s pomagalima koja mogu dobiti putem doznake Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (dugi bijeli štap, ručni sat za slijepe, zvučni reproduktori), ali i pomagalima koja su im dostupna u slobodnoj prodaji. Prezentaciju su obavili predstavnici Hrvatskog saveza slijepih i poduzeća Tiflotehna iz Zagreba, izvijestila je Mirsada Madžarević, videća pratiteljica.

Prezentaciji je prisustvovala Izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih Andrea Veljača te je ovo bila prigoda za članove udruge da se informiraju i o ostalim svojim pravima. Njoj je Stanko Kovačić, predsjednik Udruge, predstavio rad udruge osvrnuvši se na realizaciju različitih projektnih, gotovo svakodnevnih i drugih aktivnosti s obzirom da udruga trenutno provodi osam različitih projekata kroz koje zapošljava četiri osobe uz angažman brojnih vanjskih suradnika. Pri tom je istaknuo da ga osobito veseli dobra prihvaćenost aktivnosti od strane članova koji redovno sudjeluju kako u realizaciji postojećih aktivnosti, tako i u planiranju i osmišljavanju novih.

Članovi udruge su naročito iskazali interes za pomagala za kućanstvo i ona koje se odnose na zdravlje (zvučni glukometri, zvučni tlakomjeri) te za prilagođene mobilne telefone i računala s obzirom kako ih na našem području još nitko nije pribavio niti koristio.