Tijekom prošle godine održavane su radionice osamostaljivanja djece s poteškoćama u osnovnim vještinama, članovi aktivno sudjeluju na svim događanjima gdje izlažu svoje uratke, a većinu sredstava koje koriste za brojne aktivnosti prikupljena su projektima i korištenjem raznih mjera ministarstava i srodnih institucija, rečeno je jučer na godišnjoj skupštini Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika "Latica" održanoj u prostorijama Gradskog društva crvenog križa Pakrac.
Čitajući izvješće o radu predsjednica Radmila Relić Zerdin naglasila je kako je korištenjem mjera javnih radova HZZ-a te trogodišnjem projektu Ministarstva socijalne politike i mladih u udruzi tijekom godine prosječno bilo zaposleno pet osoba čime je omogućen nesmetan rad dnevnog boravka. Krajem godine članovi udruge krenuli su i s dvodnevnim radom boravka u poslijepodnevnim satima te naglasili odličnu suradnju s lokalnim institucijama i udrugama kao i s Udrugom za promicanje inkluzije s kojom su zajednički kandidirali nekoliko projekata i nastavljaju ih provoditi na našem području.
Trenutno je u tijeku provođenje projekta "Usluge radnih aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim poteškoćama"  te odobrena sredstva u iznosu od 270.000 kuna. I ove godine nastavljaju dobru suradnju s gradovima Pakracom i Lipikom od kojih računaju na oko 20.000 kuna te 3.000 kuna iz županijskog proračuna. Prioritet im je pratiti i ostale natječaje i pisati projekte tražeći sredstva kako bi mogli kontinuirano unaprjeđivati kvalitetu usluga, a osim već uobičajenih aktivnosti koje će provoditi i dalje, plan im je prikupiti sredstva za opremanje dnevnog centra za kreativne, informatičke i edukativne radionice i tjelovježbu.
Članove udruge i goste pozdravio je Vinko Kasana, lipički gradonačelnik, te pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević istaknuvši kako je kvalitetan rad udruge "Latica" prepoznat u lokalnoj zajednici, čestitala na javnom priznanju "Grb Grada Pakraca" koje je udruga dobila povodom obilježavanja Dana Grada i obećala daljnju dobru suradnju i potporu.