Gradonačelnica Anamarija Blažević danas je uručila predstavnicima pakračkih gradskih ustanova i udruga rabljena računala koja je krajem srpnja Gradu Pakracu doniralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tako je sedam računala dobila Osnovna škola braće Radića Pakrac za nastavu učenika nižih razreda, tri računala dodijeljena su Dječjem vrtiću „Maslačak“ koja će biti na raspolaganju u područnim vrtićima, po dva računala dobili su Osnovna glazbena škola Pakrac za zbornicu i njihovu knjižnicu te Sportska zajednica Grada Pakraca, a po jedno računalo dobile su udruge Matica umirovljenika Pakrac-Lipik, Udruga za promicanje inkluzije, Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac- Lipik te Lovačko društvo „Fazan“.

DSC_6278

„Odlučili smo dodijeliti računala kome su stvarno potrebna, a gledali smo da to prvenstveno budu naše lokalne ustanove, a nakon objavljenog članka na našem  portalu javile su se udruge kojima je za rad neophodna osnovna informatička oprema. Drago mi je što i na ovakav način možemo pratiti njihove aktivnosti jer su to sve vrijedne udruge i ustanove“, rekla je prilikom primopredaje gradonačelnica Blažević.

Dodala je kako će najvjerojatnije krajem godine doći još jedna donacija rabljenih računala te pozvala i druge udruge kojima je potrebna informatička oprema da se jave u Grad Pakrac nakon objave u lokalnom mediju.