Šestu godinu za redom Toplice Lipik i njihov tim fizioterapeuta u suradnji s Hrvatskom komorom fizioterapeuta, obilježili su 8. rujna Međunarodni dan fizikalne terapije kroz dan otvorenih vrata akcijom „Pokretom do zdravlja: Dodajte život godinama“ . Svi zainteresirani mogli su se tako  tijekom četvrtka upoznati s načinom rada i ulogom fizioterapeuta u procesu rehabilitacije kao i spoznati važnost tjelesne aktivnosti kod zdravstvene prevencije.

U poslijepodnevnom dijelu programa organizirana je tjelovježba kod paviljona Izvor, a tridesetak je korisnika nakon pozdravnih riječi glavnog fizioterapeuta Ivana Žilića vježbalo pod stručnim vodstvom diplomirane fizioterapeutkinje Danijele Babojelić, uz asistiranje Marijana Matuzića, Denija Štrbca i Danijela Tomića odreda prvostupnika fizioterapije. Svim prisutnima omogućen je i uvid u sastav tijela kroz mjerenje indeksa tjelesne mase, udjela masnog tkiva i mišića u samom tijelu.

"Fizioterapeuti Toplica Lipik tokom cijele godine aktivno su uključeni u promoviranje zdravog načina života svih dobnih skupina od djece vrtičke dobi do umirovljenika. Tim fizioterapeuta i ove godine je u više navrata izlazio van okvira naše ustanove u sklopu projekta "Zdrava  i zadovoljna leđa" educirao djecu iz osnovne škole  i vrtića o važnosti zdravog načina života kroz vježbu i igru za pravilno držanje tijela.", rekao nam je ovom prilikom Žilić.

img_1880