Zakonom o socijalnoj skrbi („Narodne novine“, broj 157/13 i 152/14) pravo na troškove ogrjeva, u iznosu od 950 kuna, ostvaruju korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva. Radi ostvarivanja prava na troškove ogrijeva pozivaju se svi korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva da, zaključno s 29. kolovozom, u Gradu Pakracu, u uredu 128 (prvi kat desno, druga vrata desno) na adresi Trg bana Josipa Jelačića 18, 34550 Pakrac, potpišu izjavu kojom jamče da se griju na drva.

Grad Pakrac će, putem mjesnih odbora, organizirati potpisivanje za naselja: Kusonje, Stari Majur, Donja Obrijež, Toranj, Veliki Banovac, Kapetanovo Polje, Dragović, Kričke, Kraguj, Brusnik, Španovica, Gornja Šumetlica, Branešci, Ožegovci, Ploštine, Novi Majur, Mali Banovac i Batinjani, Grahovljani, Glavica, Gornja Obrijež, Dereza, Cikote, Badljevina i Omanovac. Ukoliko stanovnici tih naselja izjavu potpišu kod kuće, ne trebaju dolaziti osobno.

Korisnici s područja Pakraca i Prekopakre izjave mogu potpisati osobno svakog radnog dana od 8 do 13 sati (u uredu 128) do završno utorka 29. kolovoza u 13 sati.

Pozivamo vas, dragi sugrađani, da pomognete starijim, nemoćnim i osobama koje borave u udaljenijim dijelovima naselja Pakrac i Prekopakra, a poznato vam je da primaju zajamčenu minimalnu naknadu, tako da preuzmete obrazac izjave, bilo u uredu 128 ili na mrežnoj stranici grada, odnosno Pakračkog lista, te odnesete korisniku/ci na potpis ili ih dovezete u naš ured, kako bi se istima smanjio trošak i ubrzao postupak, javlja Dubravka Špančić, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu.

Obrazac možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

obrazac izjave - grijanje na drva