U organizaciji Palijativnog tima Lipa, Toplica Lipik te Dječjeg vrtića Kockica u srijedu poslijepodne obilježen je Svjetski dan bolesnika. Pakračko-lipička manifestacija povodom toga započela je u 14 sati polaskom učenika ispred Srednje škole Pakrac prema crkvi Franje Asiškog u Lipiku, gdje su u društvu mališana iz Dječjeg vrtića Kockica zajedno pustili ljubičaste balone u zrak poslavši tako svijetu poruku mira.

Obilježavanje je nastavljeno u  konferencijskoj dvorani „Quella“ u sklopu lipičke bolnice, gdje su vrtićarci i srednjoškolci – svatko u svom aranžmanu -  uz pjesmice i recitacije, izveli i prigodne predstave.

Spomenimo i to da se Svjetski dan bolesnika obilježava svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.