Pokrenuti rad s mladima i privući više sponzora, zadatak je koji su si u plan rada za ovu godinu stavili članovi NK Slavonije Prekopakre na jučerašnjoj skupštini Kluba što je održana u klupskim prostorijama na Matkovcu.

Govoreći o lanjskom radu predsjednik Edo Bahnik naglasio je da su izvršene sve financijske obveze, povremenim radnim akcijama održavan je teren, objekt i okoliš na Matkovcu. S natjecateljskim rezultatima u 3. Županijskoj nogometnoj ligi nisu zadovoljni. U proljetnom dijelu su bili dobri drugi, ali je taj dojam pokvaren u jesenskom dijelu prvenstva.

Problem su i novci. Kako je izvijestio blagajnik Antun Širac, koji je za pedantno knjigovodstvo i isto tako iscrpno izvješće dobio najviše pohvala, Prekopakrani su lani potrošili nešto više od 40.000 kuna od čega su 20.000 kuna dobili iz gradskog proračuna posredstvom Sportske zajednice, a ostatak su najvećim dijelom osigurali sami članovi. Proračunska potpora je bila 5.000 kuna manja nego godinu dana ranije, ali i znatno manje nego 2015. godine te s takvom raspodjelom nisu zadovoljni jer daljnje smanjivanje proračunskih sredstava bi vodilo gašenju kluba kojem je u 2018. godini potrebno za normalan rad  oko 49.000 kuna.

Denis  Relota, tajnik Sportske zajednice pojasnio je da sredstva raspoređuje Izvršni odbor prema preklani usvojenom Pravilniku u kojem se boduje ligaški status i rad s mladima. Prekopakrani su u najnižem rangu, u odnosu na ostale klubove imaju najmanje službenih utakmica i nemaju niti jednu mlađu selekciju. Bodujući to kroz Pravilnik financijski rezultat je takav, rekao je Relota pozivajući ih da s tim problemom uzmu učešće u radu Skupštine zajednice koja će biti 15. ožujka, a na kojoj lani nisu bili.

Skupština je imenovanjem Josipa Bore Širca dopunila Izvršni odbor Kluba, a uspješan rad su im poželjeli Dubravka Laučan, predsjednica Hrvatske žene Prekopakra pozivajući da uzmu učešće na uskrsnom prekopakranskom sajmu, kao i Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakre koji je iskazao potrebu da Klub, s drugim udrugama,  više sudjeluje u ne nogometnim aktivnostima u svom selu, a na gašenju kluba da niti ne pomišljaju što je vidljivo i iz činjenice da planiraju pokrenuti rad s mladima.