Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 562. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PAKRAC

Gosti: „Grad heroj, ali i grad prosperiteta“

Tradicionalna svečana sjednica bila je središnji događaj obilježavanja Dana grada Pakraca na kojoj su uručena ovogodišnja gradska priznanja, gradonačelnica podnijela izvješće o učinjenom u proteklih 12 mjeseci, ali i gosti, među kojima i ministar Tomislav Tolušić, govorili su o povijesnom značaju Pakraca i njegovom sadašnjem razvoju.

INTERVJU: IVAN FRIĆER, PREDSJEDNIK UDRUGE „OGRIJEVNO DRVO EXCLUZIVE“

Šest malih tvrtki mogu oživjeti „Papukovu“ proizvodnju

Nemoguće je živjeti u Pakracu, a ne primijetiti da nam je jedna od glavnih gospodarskih grana posljednjih godina postala izrada ogrijevnog drveta koje se kao gotov paletiran proizvod najviše izvozi u Italiju, ali i u Austriju i Njemačku. Sumnjivci vrte glavom, od priče o prekomjernoj sječi šuma do toga da nam treba profitabilnija industrija. Može im se dati za pravo. No činjenica je da se nitko iz sofisticirane industrije, primjerice proizvodnje komponenti za automobile ili računala, niti ne raspituje za naše potencijale, koji kada govorimo u radnoj snazi uopće, a kamoli o kvalificiranoj, i nisu veliki. Isto tako je činjenica da sadašnjih šest proizvođača ogrijevnog drveta zapošljavaju oko 120 radnika i ostvaruju vrijednost u izvozu, dakle priliv stranog novca u Pakrac, vjerojatno najveću u ovom kraju poslije Staklane ili eventualno D.E.M.-a.

Prošle jeseni su se pakrački „pilari“ organizirali u Udrugu drvoprerađivača ogrijevnog drveta „Ogrijevno drvo excluzive“. Što je cilj udruge, kakvi su njihovi problemi i perspektive, razgovarali smo s Ivanom Frićerom iz Prekopakre koji je predsjednik Udruge.

OBLJETNICA POČETKA DOMOVINSKOG RATA

Grad gdje se počela pisati nova povijest

Svečanim mimohodom i postrojavanjem 2. ožujka obilježena je obljetnica početka Domovinskog rata kojoj je nazočila i predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović. Ovim aktivnostima u sklopu iste manifestacije su prethodile dvije svečanosti, a na jednoj od njih su uručeni na tu temu nagrade najboljim literarnim radovima učenika osnovnih škola koje objavljujemo u cijelosti.

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Gradska blagajna lani u plusu 1,5 milijuna kuna

OD 1. TRAVNJA: Plin skuplji 21 lipu

MODERNIZACIJA ALEJE KESTENOVA: Nogostup završen, počela izgradnja kanalizacije

POTPORE MINISTARSTVA KULTURE: Pakračkim kulturnim programima oko 1,55 milijuna kuna

URUČENA OVOGODIŠNJA GRADSKA PRIZNANJA: General Tomo Medved 11. počasni građanin Pakraca

POTPORE: Pakračkom OPG-u 372 tisuće kuna za nepoljoprivrednu djelatnost

DIVLJA ODLAGALIŠTA: Bezobrazluk koji svi plaćamo!

GRAD SUFINANCIRA UDOMLJAVANJE PASA: Bela, Lola i Mima dobile obitelj

SKUPŠTINE: Sportske zajednice, NK Slavonije Prekopakra, KUD-a Seljačke sloge, Moto kluba Pakrac

IZBOR SPORTAŠA GODINE: Ivan Macura, Siniša Karačić i Nikša Grubišić najbolji u 2018. godini

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.