Jedan od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti obilježit će se promocijom knjige i druženjem branitelja, članova njihovih obitelji te svih onih koji poštuju vrijednosti Domovinskog rata. Događaj organiziraju Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

Obilježavanje započinje 2. svibnja promocijom knjige „Početak i kraj jednog apatrida“ autora Ante Ćurića u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 19 sati dok će 3. svibnja na pakračkom i lipičkom groblju biti položeni vijenci i zapaljene svijeće te biti održana sveta misa u pakračkoj župnoj crkvi s početkom u 19 sati.

Početak natjecateljskog programa bit će 4. svibnja u 11 sati na pakračkoj Gradskoj kuglani natjecanjem u kuglanju, a u isto vrijeme počet će i natjecanje u kuhanju čobanca na Omanovcu gdje će se natjecatelji još moći okušati u igranju u visećoj kuglani. Svečano otvaranje „Susreta prijatelja-Bljesak 2019.“ održat će se u 13 sati, proglašenje pobjednika predviđeno je za 15 sati, a nakon toga, od 15.30 ručak za sve nazočne i druženje uz glazbeni sastav „D&M&S“.