Na službenim internetskim stranicama gradske uprave Pakraca trenutno su aktualna dva javna poziva.

Pozivaju se zainteresirane pravne i fizičke osobe da do 17. lipnja godine iskažu interes vezano za lokacije na kojima je  potrebno izvršiti  razminiranje na području  Grada Pakrac. Temeljem iskazanih potreba utvrditi će se prijedlozi prioriteta za  uvrštavanje u Plan protuminskog djelovanja za 2020. godinu.

Prijedloge s navedenim oznakama zemljišta (katastarske čestice, katastarske općine) potrebno je dostaviti u pismenom obliku na: Grad Pakrac, Trg bana Josipa Jelačića 18, ili na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon lani provedenog postupka razminiranja na sedam radilišta, od čega na više manjih poljoprivrednih površina u ukupnom iznosu od 3,7 četvornih kilometara na području Pakraca i Lipika, te na nešto više od 3 kilometara šumskih površina oko Kusonja, Donje Šumetlice, Brezovog polja i u unutrašnjosti Psunja, na području Grada Pakraca ostalo je minski sumnjivih nešto više od 16 kilometara, a na području Grada Lipika 1,6 kilometara.

Od 1996. godine od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata na području pakraca i Lipika je stradalo 15 osoba od čega četiri smrtno.

Također aktualna je na istoj stranici i poziv za zainteresirane građane koji žele  13. lipnja   otputovati u Dobretiće (BiH) na obilježavanje blagdana Sv. Ante.  Oni se trebaju  do 11. lipnja javiti u gradsku upravu  na broj telefon  411-080. Polazak je 13. lipnja u 6 sati s autobusnog kolodvora Pakrac. Troškove prijevoza snositi će Grad Pakrac.