Požeški biskup Antun Škvorčević jučer je predvodio u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu središnje župno euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio Juditu, peto dijete Dubravka i Vlatke Kotorac. Uz pakračkog župnika Jozu Zorića koncelebrirali su umirovljeni pakrački župnik Matija Juraković i svećenik banjalučke biskupije Anto Orlovac, uz služenje đakona Mateja Silukovića.

U uvodnoj riječi biskup je kazao da je rođenje petog djeteta u obitelji Kotorac najveća novost i najveći događaj ovih dana u Pakracu i u Hrvatskoj. Rekao je kako je želio podijeliti radost tog događaja najprije s roditeljima, a onda i sa svim sudionicima slavlja koji vole Pakrac i svoju Hrvatsku time što promiču život i iskazuju poštovanje supružnicima koji se za nj opredjeljuju. Podsjetio je kako su minulih dana naše misli bile usmjerene na preminule koje je smrt odnijela s ovoga svijeta, a danas nam je pred očima čovjekovo rađanje u koje je Bog položio svoje najveće nade, vezane ne samo za ovozemaljski život, nego i za vječnost. Čestitao je roditeljima Dubravku i Vlatki na njihovu opredjeljenju za život, te im je zahvalio za služenje domovini i Crkvi koje su time posvjedočili.

Tom prilikom biskup je zahvalio je dosadašnjem župniku Matiji Jurakoviću za njegovo služenje vjernicima pakračke Župe, a župljane  pozvao da surađuju sa svojim novim župnikom Jozom Zorićem. Osobitu zahvalnost izrekao je ocu Dubravku što se nikad nije sramio Crkve, nego je od malih nogu volio Isusa Krista u svojoj pakračkoj Župi, kroz aktivnost u zajednici mladih, u glazbenoj skupini "Vita nova", u organiziranju malonogometne katoličke lige mladih i na drugim razinama, a sada je i u braku zajedno sa svojom suprugom posvjedočio da se ne boji života.

Izvor fotografija i tekst: www. pozeska-biskupija.hr