Svi Pakračani i posjetitelji od sada se mogu služiti besplatnim bežičnim internetom na nekoliko frekventnih lokacija na području grada. Za tu namjenu Grad Pakrac je u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“ osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 eura čiji je projektni prijedlog pripremao LRA Poduzetnički centar Pakrac.

Tijekom prošlog tjedna završeno je postavljanje sedam pristupnih točaka na najfrekventnijim mjestima na području grada, a to su Gradska športska dvorana, DVD Pakrac, Gradska tržnica, Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Pakrac, Gradski stadion NK Hajduk, novi središnji gradski Trg bana Josipa Jelačića i Trg dr. Franje Tuđmana.

„Postavljena oprema zadovoljava uvjete koje je postavila Europska unija u projektu WiFi4EU. Svaka pristupna točka pruža radijus pokrivenosti oko stotinjak metara u otvorenom prostoru, a kako bi se osiguralo visokokvalitetno korisničko iskustvo, na svaku od pristupnih točaka se istovremeno može prijaviti najmanje 50 krajnjih korisnika bez pada kvalitete usluge dok je brzina linkova minimalno 30 Mbit/s“, rekao nam je Vladimir Gazić, direktor LRA Poduzetničkog centra Pakrac.

Za spajanje na internet putem svojih pametnih telefona, tableta ili laptopa, nije potrebno unositi nikakve lozinke, s obzirom da je mreža otvorena za spajanje, već je dovoljno samo u dostupnim WiFi mrežama na svojim uređajima odabrati mrežu WiFi4EU.

Grad Pakrac ovim projektom postao je jedan od 100 gradova u Hrvatskoj koji su osigurali besplatni internet u središtima javnog života.