U Općoj županijskoj bolnici Pakrac 13 zaposlenika, među kojima i jedan liječnik je od petka u samoizolaciji. To je posljedica otkrića da je jedan od pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije koji je boravio na kirurgiji pozitivan na prisutnost koronavirusa. Radi se o asimptomatskom pacijentu koji je rutinski prilikom otpusta i smještaja u starački dom trebao biti testiran na prisutnost koronavirusa. Test je bio pozitivan i pacijent je smješten u sobu predviđenu za izolaciju, potvrdila nam je Marina Major ravnateljica Bolnice.
Prema uputama epidemiologa sutra će provesti testiranje na svim osobama u izolaciji, te ostalim zaposlenicima službe za kirurgiju.
Uslijed smanjenom broju raspoloživog osoblja bolnica funkcionira otežano, ali i pruža sve uobičajene usluge, kaže ravnateljica. Do daljnjeg zbog popunjenosti sobe predviđene za samoizolaciju neće moći primati eventualno novooboljele od Covida 19 i sumnje na Covid-19, budući da bolnica nema odjel infektologije te ovog pacijenta pokušavaju prebaciti ustanovu nadležnu prema mjestu prebivališta pacijenta.