Program  nazivom Upoznavanje i promišljanje izvedbenih umjetnosti „22 ljudi sa svojstvima“, u organizaciji Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ i zagrebačke udruge „Bacači sjenki“ i uz sufinanciranje Ministarstva kulture, započet će 30. rujna u 18 sati, u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman kad će gostovati kazališni, filmski i TV glumac Bojan Navojec. Radi se o programu u kojem će se publika upoznati sa nepoznatim vidovima scenskih djela i vrednovanjem kazališta od onoga „iza“ scene, s proba i procesa stvaranja, do izvedbenog proizvoda.

Kroz tri gostovanja, ugledne osobe iz svijeta kazališta će u razgovoru i neformalnom druženju, podijeliti s Pakračanima svoja profesionalna i životna iskustva, a pri svakom susretu prikazat će se kratki traileri s pogledom na opus tih umjetnika, najavila je Dubravka Špančić, tajnica KPD-a Sloga.

Drugi susret najavljen je za 3. listopada kad će gostovati Davor Špišić, nagrađivani pisac, dramaturg i dramatičar, kazališni kritičar, svjetski putnik i kulturni aktivist koji će se predstaviti kao pisac starog i novog doba. Treće gostovanje je najavljeno 30. listopada, a uveličat će ga Neva Rošić koja će predstaviti svoju dugogodišnju karijeru prve dame HNK u Zagrebu, predavački i redateljski rad i objasniti cjelokupan glumački rad na filmu, u kazalištu,  radiju.

„Svi ljubitelji filma i kazališta, članovi kulturnih društava bilo koje izvedbene umjetnosti, radnici u kulturi, nastavnici i odgajatelji, djeca i mladi, pozvani su da sudjeluju u ovom besplatnom programu i upoznaju se s umjetnicima čiji opus inspirira, nadopunjuje, podržava naš rad i djelovanje“, rekla je D. Špančić.