Na upit Pakračkog lista, temeljem neslužbene informacije o pojavi dvadesetak stranih državljana jučer u okolici Pakraca, glasnogovornica PU Požeško-slavonske Nikolina Janković odgovorila je sljedeće:  "Policijski službenici su u ponedjeljak, 12. listopada 2020. u poslijepodnevnim satima na području mjesta Bjelanovac, zatekli više stranih državljana (bez osobnih dokumenata) za koje se utvrdilo da nezakonito borave u RH. Navedene osobe su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Pakrac radi daljnjeg postupanja  sukladno Zakonu o strancima". Druge informacije zasad nismo uspjeli dobiti.

Osim toga iz redovnog policijskog dnevnog izvješća vidljivo je da su proteklog vikenda policijski službenici ponajviše bili aktivni na pakračkom području. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, on je u subotu 10. listopada u popodnevnim satima zatečen na zapuštenoj poljoprivrednoj površini u obilasku nasada nekoliko stabljika konoplje cannabis marihuane i protiv njega slijedi kaznena prijava.

Naoružan do zuba
Također, 65-godišnjak je u Dragoviću s 1,49 promila sletio automobilom u kanal. Prilikom očevida policajci su u vozilu pronašli streljivo i dvije puške od kojih jednu nelegalno posjeduje. Naknadnim pretresom obiteljske kuće pronađeni su puškomitraljez, dvije automatske puške, nosač cijevi puškomitraljeza, prepravljena puška, dva komada zaštitnih usta cijevi poluautomatske puške, tri spremnika, ručno rađena kubura, tri koluta detonirajućeg štapina, uređaj za punjenje redenika za puškomitraljez, nastavak za izbacivanje ručne obrambene bombe i 765 komada streljiva. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kao i prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja vozilom i vožnje pod utjecajem alkohola.