Povodom Svjetskog dana jabuka jučer predvečer je u prostoru kurije Janković u organizaciji Palijativnog tim LiPa održan sajam i likovna kolonija posvećena ovoj kraljici voća. Svi zainteresirani mogli su naučiti koja je uloga jabuke u medicini, kušati slastice od jabuka ili poslušati prigodne pjesme s tom tematikom. Učenici završnih razreda srednje škole prodavali su palačinke i kompot od jabuka, a posjetitelji su mogli kupiti i neke od proizvoda lokalnih OPG-ova.

Ranije poslijepodne započela je likovna kolonija, s jabukom kao glavnim motivom, kojoj su se odazvale likovne udruge iz Daruvara i Slavonskog broda, te lokalni amaterski slikari: Dunjica Karniš, Otto Kraml, Sanja Krucki, Sandra Kozić i Matija Ozdanovac. Palijativni tim LiPa ovom je prigodom tiskao i malu zbirku recepata „Iskustvena medicina u mom domu“ o ljekovitim pripravcima naših baka i djedova kojima su nekad na prirodan način liječili razne tegobe.

Ovo je bila zadnja ovogodišnja aktivnost programa „Gea oprosti“ kojeg provodi Palijativni tim LiPa, a završena je projekcijom filma „Zemlja opominje“.