Učenici Osnovne škole braće Radića u Pakrac te polaznici Dječjeg vrtića Maslačak jučer su se osladili domaćim medom. Zahvaljujući inicijativi Udruge pčelara Pakraca i Lipika darivani su brojnim paketićima ovog slatkog proizvoda, te je tako nastavljena višegodišnja tradicija kojom lokalni pčelari mladima promoviraju vlastiti rad i proizvode.
Ispred Udruge slatku su donaciju uručili istaknuti članovi Ankica Keć i Ružica Nezić. Gotovo trideset kilograma upakiranog meda, uz dvoje učenika, primila je ravnateljica škole Sanja Delač.
„Zahvaljujemo vrijednim pčelarima na ovoj donaciji koju ćemo vrlo rado razdijeliti po razredima. Zbog epidemioloških mjera ove je godine uskraćen izravan kontakt s učenicima, kakav smo dosad prakticirali, ali učenici već znaju odakle stiže i tko je zaslužan za ove slatke poklone“.
Nakon pakračke škole, med su primili i mališani u obližnjem matičnom vrtiću, a prema riječima predsjednika lokalne pčelarske Udruge Roberta Androića to nije sve.
„Ovih dana naš med će dobiti i članovi udruge Latica, a planiramo darivati i pedijatrijski odjel Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Sretni smo što je ova višegodišnja akcija nastavljena, unatoč svim epidemiološkim mjerama. Najvažnije je da je naš med pronašao put do onih koji ga vole“, kazao je Androić.