Od jučer aktivnih 410 slučajeva zaraze korona virusom na našoj županiji 65 je s prebivalištem na području Pakraca i Lipika, potvrdio nam je epidemiolog dr. Ante Vitalia. Od tog broja oboljelih 364 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 750 osoba. Od osoba testiranih 27. i 28. studenog pozitivnih je 41 tako da smo, uvažavajući i 61 pozitivnog na testiranju 26. studenog, jučer na razni županije prvi put prešli brojku od 400 aktivno oboljelih.

Na lokalnoj razini najteže je stanje u Domu za stare i nemoćne osobe u Marinom Selu. Kako je nam je rekla Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac u čijem vlasništvu je dom, od 33 testiranih korisnika Doma 26. studenog 17 je novih pozitivnih na koronavirus, dok je 16 negativnih. Tako je sada, uz testiranje od 24. studenog sveukupno 31 pozitivan korisnik, a od toga ih je dvoje na bolničkom liječenju. Dvadeset i šest korisnika je negativno. Istovremeno je utvrđeno oboljenje i kod 12 zaposlenika. Ravnateljica ističe da su svi korisnici dobro te da je jedini simptom kod nekih povišena temperatura i da nema razloga za paniku, a epidemioloških mjera će se pridržavati i dalje.

No dobre vijesti dolaze iz Srednje škole Pakrac gdje je na nastavi na daljinu samo jedan razred i on se u učionice vraća sutra. Istovremeno je tek jedan profesor u samoizolaciji pa je to trenutno najbolja epidemiološka situacija unazad mjesec dana i nadaju se da će tako ostati još ova tri tjedna predviđena za nastavu u prvom polugodištu, rekla je zamjenica ravnatelja SŠ Pakrac Ljiljana Rupena Kelemen.