oba štanda logo

Postavljanjem štandova na pakračkoj tržnici Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret počeli su službene izborne i promidžbene aktivnosti za lokalne izbore koje je Vlada RH raspisala za 16. svibnja. Na štandovima su danas kandidati i stranački aktivisti skupljali potpise podrške građana za svoje kandidature koje trebaju biti predane nadležnom izbornom povjerenstvu (gradskom ili županijskom) do ponoći 29. travnja.

Na štandu DP potpise podrške kandidaturi građana Lipika je tražio mr. Tomislav Lneniček, kandidat za gradonačelnika Lipika te zajednički kandidat ove stranke i Mosta Požežanin Josip Ređa za župana, odnosno Lipičanka dr. Vedrana Vondrak za zamjenicu župana.

IMG 20210422 093700

Na štandu HDZ-a potpise podrške građana Pakraca je tražila kandidatkinja za gradonačelnicu Anamarija Blažević, odnosno Pleterničanka  Antonija Jozić za županicu i Požežanin Ferdinand Troha za njenog zamjenika.

Štnad HDZ

Kandidati za gradonačelnika/cu trebaju skupiti potpise podrške 250 svojih potencijalnih glasača, dok kandidati za župana/cu trebaju 1200 potpisa podrške svojih potencijalnih glasača.

Stranačke kandidacijske liste za gradska vijeća, odnosno županijsku skupštinu, koja također trebaju biti predane nadležnim izbornim povjerenstvima do ponoći 29. travnja, ne podliježu obvezi sakupljanja potpisa podrške.     

Prema neslužbenim najavama i našim saznanjima lako bi se moglo dogoditi da u Pakracu sadašnja gradonačelnica Anamarija Blažević neće imati protukandidata. Što se tiče lista za gradsko vijeće, (13 kandidata od kojih najmanje šest žena)  imamo potvrdu  kandidature liste HDZ-a, SDP-a i SDSS-a, a T. Lneniček nam je danas potvrdio da Domovinski pokret neće u Pakracu imati svoju listu tako da bi se lako moglo dogoditi da birači 16. svibnja na glasačkom listiću mogu birati tek iz ove brojčano skromne ponude. Podsjećamo na prošlim lokalnim izborima 2017. godine imali smo sedam stranačkih/koalicijskih,/nezavisnih lista, te kandidata i kandidatkinju za gradonačelnika/cu.