IMG 9987

Osvajanje županijske ribolovne lige u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, sudjelovanje na raznim kup natjecanjima, organizacija društvenih natjecanja kao i održavanje više radnih akcija te poribljavanja na jezerima Pakurnovac i Raminac, najvažnija su sportska postignuća i aktivnosti Športskog ribolovnog društva „Pakrac“ u 2020. godini. Vidljivo je to iz izvješća o radu predsjednika društva Ivice Nožarića, podnesenog na skupštini održanoj 30. srpnja na Pakurnovcu.

IMG 9989

Iz izvješća natjecateljske komisije podnesenog od strane tajnika Tihomira Vukovića, izdvojeno je da su se članovi ŠRD „Pakrac“ prošle sezone natjecali u Županijskoj ribolovnoj ligi u konkurenciji 6 ekipa. Nakon šest turnira s tri osvojena prva, jednim drugim i dva četvrta mjesta, ukupno su osvojili prvo mjesto i ekipni naslov prvaka. Naglašeno je osvojeno 1. mjesto pojedinačno Damira Leša, kao i dobri rezultati Vukovića, Paraga, Čataka i Tessarija. U istoj ligi u kategoriji kadeta David Čatak bio je najbolji kadet čim je ostvario uvjete za natjecanje u Hrvatskoj ribolovnoj ligi U20 gdje se danas natječe. Vjeran Frish je osvojio četvrto mjesto u konkurenciji sedam ribiča. Iz financijskog izvješća kojeg je podnio blagajnik Mladen Tessari razvidno je da su prihodi bili nešto veći od 50 tisuća kuna. Većinu ovog iznosa činile su donacije za uređenje Pakurnovca, dok se iz gradske blagajne preko Sportske zajednice dobilo 8,5 tisuća. Rashodi su bili oko 39 te se u tekuću godinu ušlo s 11 tisuća kuna plusa.

IMG 9992

U 2022. godini se za Društvo, koje ima 91 člana, prema planu rada neće previše toga mijenjati u odnosu na uobičajene aktivnosti, rekao je Nožarić, osim organizacije 26. ribolovnog Kup Bljesak, jedine priredbe koja je 2020. godine odgođena zbog koronakrize. Prema financijskom planu, za ostvarenje zacrtanog, očekuju oko 25 tisuća kuna, pri čemu najviše (15 tisuća kuna) od Sportske zajednice. Planirani troškovi natjecanja nešto su veći jer se od ove godine u Županijsko ribolovno natjecanje krenulo s dvije seniorske ekipe, a započet je i rad škole ribolova s najmlađim polaznicima s ciljem pomlađivanja Društva.

Respektabilan rad lokalnog ribolovnog društva pohvalili su i gradski predstavnici Sadmir Delihodžić i Domagoj Ajman, predsjednik i tajnik SZGP, potvrdivši dosadašnju kvalitetnu suradnju, ali i neupitnost buduće financijske podrške iz gradske blagajne.

Nakon službenih izvješća predsjednik Nožarić nazočnima je predstavio i ideju osnivanja Koordinacije ribolovnih društava „Pakrac“, „Slavonac“ i „Papuk“ s ciljem nužnog održavanja okoliša jezera Raminac koje zajednički koriste, ali i konkretne zaštite ribljeg fonda.  Koordinacijski tim bi činila po dva predstavnika društava, a od strane ŠRD Pakrac inicijativa je na ovoj skupštini podržana.

IMG 9991

IMG 9986

IMG 9990