MAH 1

U okviru redovnog preventivnog programa „MAH 1 - Mogu ako hoću“ Policijsku postaju Pakrac su 24. svibnja posjetili učenici četvrtih razreda Osnovne škole braće Radić iz Pakraca te područne škole iz Donje Obriježi. Do kraja tjedna to će učiniti i učenici četvrtih razreda ostalih područnih škola te oni iz Lipika i Poljane.
Njihovi domaćini, kontakt policajci Darko Major i Darko Demartini, upoznali su ih policijskim okruženjem i poslom koji policija obavlja, te ih upozorili na potencijalno rizična i društveno neprihvatljiva ponašanja koja im prijete u bliskoj budućnosti, posebice na ovisnosti vezane za alkoholizam i drogu.

IMG 20220524 092729

Osim toga, u jednosatnom programu učenicima je kratko predstavljena oprema interventne policije te vozni park, a imali su prilike vidjeti i prostoriju za zadržavanje osoba.
Program Mogu ako hoću –„MAH-1“ je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova, provodi se jednom godišnje pred kraj školske godine za učenike četvrtih razreda, sa svrhom upoznavanja učenika s policijskim službenicima koji brinu o sigurnosti u zajednici. Neposrednim kontaktom cilj je izgraditi međusobno povjerenje te mlade potaknuti na razmišljanje o samozaštitnom ponašanju.

IMG 20220524 092529