20230304 111826

Oslikavanjem nekadašnje skretničarske kućice na starom željezničkom kolodvoru u Pakracu članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik doprinijeli su obilježavanju 32. godišnjice početka rata u Pakracu te istovremeno proslavili 10 godina postojanja i rada ove udruge.

Riječ je o nastavku suradnje s članovima udruge Graffiti ranč Legrad koji su bili u listopadu 2021. godine zaduženi i za oslikavanje sjevernog dijela fasade starog željezničkog kolodvora gdje se grafitom i natpisom „Dobro došli u Pakrac“, odaje počast staroj pakračkoj lokomotivi. Današnje oslikavanje bit će sličnog motiva, a crtežima putnika, vlakovođe uz još poneki pakrački motiv, s nostalgijom se prisjećamo dana kada je pakrački kolodvor zaista vrvio životom, rekao nam je Tomislav Novinc, predsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik.

20230304 111841

Kako je istaknuo Novinc, članovi Udruge su uz suradnju Savjeta mladih Grada Pakraca i donacijom HŽ-a pripremili i očistili teren oko kućice te sanirali same zidove kako bi bili spremni za oslikavanje, a motiv grafita, osmišljavanje i njegovu izradu prepustili su profesionalcima iz Legrada koji sve odrađuju volonterski. Oni će tijekom dana oslikati sva četiri zida kućice.

Ovi mladi ljudi 10 godina rada u udruzi proslavili su svojim takozvanim „zaštitnim znakom“ – grafitima s lokalnim motivima kojih se kroz spomenuto vrijeme skupilo podosta. Brišući zidove koji su prazni, zapušteni te koji nagrđuju izgled naše svakodnevice, oni ih nastoje uljepšati za svakog tko boravi i dolazi u Pakrac.