kulturni piknik

Dvorište kurije Janković ponudio je jučer pregršt zanimljivih sadržaja za najmlađe sugrađane pod nazivom „Kulturni piknik“, od pomalo zaboravljenog pikulanja, do knjižnice na otvorenom, drvenih slagalica, igara s loptom… Velika gužva vladala je ispred likovnog kutka Ebony Lasić gdje su mališani korištenjem raznih tehnika slikanja stvarali mala umjetnička djela koja su potom izložili na granama obližnjeg drveća.

Raznolik program nastavljen je predstavom za djecu "Vuk i sedmi kozlić" u izvedbi „Kazališne družine Ivane Brlić Mažuranić" iz Slavonskog Broda koja je po prvi put gostovala u Pakracu. Riječ je svojevrsnom nastavku poznate priče o vuku i sedam kozlića u kojem se na sudu susreću upravo zločesti vuk i sedmi kozlić, koji pred sutkinjom moraju dokazati tko laže, a tko govori istinu o cijelom incidentu.

predstava vuk

Ovaj kulturni četvrtak završen je dvjema  plesnim izvedbama Plesnog kluba Dolce, skupine Gea i solo plesom Dunje Svjetličić.

Mali majstori i glazbenici

Muzejsko-knjižnična ekipa koja je osmislila ovogodišnje Coolturno ljeto, ovog je tjedna organizirala i radionicu „Mali Majstori“, pod vodstvom Dejana Brnića i Krešimira Hihlika, na kojoj je 20-ak mališana izrađivalo kućice za ptice. U dvorištu kurije Janković djeca su bušila, brusila, zabijala čavliće i bojala drvo, što ih je oduševilo pa su odmah pitali kada će iduća takva radionica.

radionica

Na „Glazbenom četvrtku“ djeca su se pod vodstvom nastavnika Tina Bariše Ivkovića upoznala sa solfeggiom. Jednosatna radionica u prostoru pakračke glazbene škole završila je zajedničkom svirkom na berdi, braču i bisernici.

Bogat subotnji program

Ove subote, 8. srpnja, na prvoj ovogodišnjoj „Subotnjoj špici“ na gradskoj šetnici, u 17 sati bit će održan sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, Mala dječja igraonica u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik, zatim Dječji kutak gradskog muzeja i knjižnice te Knjižnica na otvorenom.

U 18 sati na Gradskoj šetnici zaplesat će Pakračke mažoretkinje, dok je u 19 sati predviđena dječja predstava Nikoline Manojlović Vračar "Kako misli jure jednog malog Jure", nakon čega će biti održana i likovna radionica.

IMG4798-Medium
IMG4784-Medium
IMG4801-Medium
IMG4787-Medium
IMG4796-Medium
IMG4804-Medium
IMG4817-Medium
IMG4820-Medium
IMG4737-Medium
IMG4780-Medium