vrtić

Kao nastavak prošlogodišnje uspješne prekogranične suradnje Grada Pakraca i Općine Dobretići u BiH, sredinom studenog završen je još jedan zajednički projekt, ukupne vrijednosti 35 tisuća eura. Projekt je financiran putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Gradu Pakracu je pripalo 16.100 eura za ulaganja usmjerena na opremanje i uređenje Dječjeg vrtića Maslačak.

Kako nam je rekla Katarina Lahovsky Kobetić, ravnateljica DV Maslačak, navedenim sredstvima izvršena je kompletna adaptacija dotrajale i nefunkcionalne kupaonice u jaslicama što je izvela domaća tvrtka Arhiz, nabavljena su i tri ormara za krevetiće i posteljinu za tri jasličke skupine, a također, zamijenjena su vrata na jednoj od skupina u matičnom vrtiću. „Vrtićka kuhinja u matičnoj zgradi je, zbog dotrajalosti starih, opremljena s dva štednjaka s pećnicama, velikim hladnjakom i zamrzivačem, koji će sada moći pratiti kapacitete, budući da se u istoj kuha za devet vrtićkih skupina, od čega je sedam u matičnom vrtiću, te po jedna u Prekopakri i Župi“, naglasila je ravnateljica.

kupaonica vrtić

Realizacijom projekta ojačana je prekogranična suradnja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odnosno Grada Pakraca i Općine Dobretići kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju, što je doprinijelo potpori i podršci Hrvatima u tom kraju. Općina Dobretići dodijeljena sredstva u visini od 18.900 eura uložila je u izgradnju zgrade za komunalno poduzeće.

ormarići vrtić

peć vrtić