baptisti naslovna

Danas je u pakračkoj Baptističkoj crkvi organizirano dijeljenje poklona koje su djeca iz vjerskih zajednica u Njemačkoj osmislila i pripremila za djecu iz drugih država, uključujući i Hrvatsku. Zbog velikog interesa, dijeljenje poklona organizirano je u dvije skupine, a poklon-pakete dobilo je ukupno stotinjak djece.

Okupljenoj djeci i roditeljima obratio se pakrački pastor Mirče Manavski, poželjevši im dobrodošlicu i zahvalivši im na dolasku, a pritom je izrazio zadovoljstvo što su i ove godine dobili priliku dijeliti poklon-pakete. „Ovu akciju provodi organizacija Samaritan's Purse, s čijim radom su neki među vama vjerojatno upoznati, jer njihovi su se paketići u Hrvatskoj dijelili još i za vrijeme rata. Organizacija djeluje i danas, pri čemu se ova konkretna akcija zove Božić djetetu, a osmišljena je tako da djeca izrađuju paketiće i šalju ih drugoj djeci“, pojasnio je Manavski.

baptistimire
baptistipublika2
baptistipjesma
baptistikrug
baptistikornelija
baptistivanessa
baptistipokloni3
baptistipokloni
baptistipublika3
baptistipoklonipublika

Pastor je nadalje precizirao kako su ove godine paketići u Pakrac stigli iz Njemačke, a skupljeni su od djece iz tamošnjih crkvenih zajednica. Postupak izgleda tako da svako dijete uzme svoju kutiju te vlastitim novcem kupi poklone i složi ih u nju. Nakon toga odrasli provjeravaju sadržaj svih kutija te ih pakiraju i kamionima distribuiraju dalje, u našem slučaju preko Zagreba, nakon čega se prosljeđuju lokalnim zajednicama kojima su namijenjene.

„Poklone su pripremila djeca, za djecu. Ova organizacija dosad je podijelila nešto više od 2 milijuna paketića u preko 170 zemalja diljem svijeta. Naša želja i nada jest da jednoga dana i mi budemo u poziciji skupljati paketiće i slati ih po svijetu kako bismo obradovali neku drugu djecu“, zaključio je Manavski.

Prije podjele poklona pjevale su se pjesme i igrale igre, a nakon božićne priče koju je prezentirala vjeroučiteljica Venesa Manavski, uslijedilo je dijeljenje paketića koji su bili razvrstani tako da svaki poklon-paket bude prilagođen uzrastu i spolu djeteta koje ga je u konačnici i primilo.

baptisti podnaslovna