foto:24sata

Za one koji eventualno ne znaju donosimo Vam udarnu vijest, doduše jučerašnju, koja je okupirala novine, portale i ostale informativne servise.

U srijedu nešto prije 15 sati, u Malenino gnijezdo napokon je sletio Klepatan. Čekala ga je sedam mjeseci, javlja portal 24sata.

Podsjećamo, Malena ne leti jer joj je ozlijeđeno krilo, a sve ove godine je čuva i hrani Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša. Nije bio prisutan kad je Klepetan došao. Bio je u ribolovu.

- Znao sam da će doći. Nikad još nije iznevjerio Malenu. Iako joj je nekoliko mužjaka pokušalo sletjeti u gnijezdo, ona ih je uporno odbijala. Čekala je svog Klepetana i dočekala - rekao je Vokić.

Malena je bila zadnjih dana izrazito nervozna, nije jela i samo je gledala prema nebu. Sudeći po Klepetanovu izgledu, prošao je ‘pakao’ iz Afrike do Slavonskog Broda na putu do nje. Došao je strašno prljav, ljepljiv, a odmah se nakon pozdrava s Malenom spustio po ribu u Stjepanovo dvorište. Sad slijedi nekoliko dana prilagodbe, a potom iščekivanje ptića, učenje letenja i hranjenja te uživanja u ljubavi...

To bi sad valjda bilo to, zasad...:)