Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 76 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
1053

ŠTO ZAMJEĆUJU PAKRAČKI VLASNICI PASA Nedostaju popratni sadržaji

Često čujemo od građana kako primjećuju da je na pakračkim ulicama, posebno u večernjim satima, sve više naših sugrađana u šetnji sa svojim kućnim ljubimcima – psima. O brojkama je nemoguće govoriti, ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
798

PRVENSTVO HRVATSKE U POLJSKOM STRELIČARSTVU Tomislav Nemet kući sa srebrom

U organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba „Siscia“ iz Siska, u subotu 29. srpnja održano je Prvenstvo Hrvatske u fieldu (poljskom streličarstvu) u ambijentu sisačke utvrde st... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1318

ZAVRŠENI UPISI NA FAKULTETE Pakrački maturanti odlični na upisima

  Pišu: Tamara Vujanić, Darko Baronica Maturantima je srpanj uvijek mjesec velikih briga i velikih odluka, iščekuju rezultate državne mature i prate svoje mjesto na rang listama željenih fakultet pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
759

Danas u prodaji novi broj Pakračkog lista

PRIČA S NASLOVNE STRANE ZAVRŠENI UPISI NA FAKULTETE: Pakrački maturanti odlični na upisima Završen je ljetni upisni rok na fakultete. Ovogodišnja generacija maturanata pakračke gimnazije ostvarila je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
779

NOVI PAKRAČKI NOGOSTUPI Idući tjedan asfaltiranje

  Idući tjedan mehanizacija i radnici požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak asfaltirat će nogostupe i biciklističku stazu u Bolničkoj ulici, kao i na spoju ulica Hrvatske policije iz Domovinskog rat pročitaj..

Sport
Pakrački List
804

NK "CROATIA" DONJA OBRIJEŽ Ovaj vikend turnir u futsalu

NK Croatia Donja Obrijež će već tradicionalno i ove godine organizirati turnir u futsalu (4+1) koji će se održati u subotu i nedjelju 29. i 30.07.2017. na malonogometnom igralištu u Donjoj Obriježi. P... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

KANDIDIRAN PROJEKT "ZAŽELI" Istodobno pomoć nezaposlenim ženama i starijim osobama

  Grad Pakrac je danas kandidirao na natječaj  Ministarstva  rada i mirovinskoga sustava projekt nazvan „Ja sam žena, a ne broj“. Riječ  je programu kojim se dodjeljuju bespovratnih sredstava iz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
780

LIPIK GLAS Promjena vlasničke strukture Isoclime

  U talijanskoj tvrtki Isoclima koja je 100-postotni vlasnik Lipik Glasa došlo je do promjene u vlasničkoj strukturi, izvijestio je  Danijel Zadjelović, izvršni direktor Lipik Glasa. U kratkom pr pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

VISOKOGORSKA SEKCIJA PD PSUNJ I PD LIPA Loši vremenski uvjeti spriječili osvajanje Mont Blanca

„Iako ove godine Mont Blanc nije osvojen, zadovoljni smo novim iskustvom i saznanjem da smo pravi planinari s dobrim odlukama, rekla nam je Manulela Lipušić članice ekipe Visokogorske sekcije PD Psunj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
809

PAUZA U PAKRACU - 350 KM OD ZAGREBA DO ERDUTA Naklon sedmorice Tigrova palim braniteljima

„Ranom zorom krenuli smo biciklima iz naše baze Rakitje put istoka, prema Erdutu. Naša mala ekipa, koju čine sedam ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, odlučila je odvesti rutu dugu 344 kilom... pročitaj..

Sport
Pakrački List
800

KADETI I PIONIRI HAJDUKA U ligi s najboljim slavonskim klubovima

  Hajdukovi kadeti (godišta 2000., 2001. i 2002.), kao i stariji pioniri (godišta  2003. i 2004.)  natjecat će se u 1. kvalitetnoj ligi u kojoj su 14 ponajboljih nogometnih klubova iz četiri slav pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
725

[PRIOPĆENJE NK HAJDUK] Ne zalijevamo gradskom vodom

  „S obzirom na aktualan apel iz Voda Lipik za štednju vode, osjećamo potrebu ponovo informirati građane da NK Hajduk svoja igrališta u uvjetima otežane opskrbe vodom iz javnog vodovodnog sustava pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
769

POLICIJSKO IZVJEŠĆE 21. - 24. srpnja 2017. godine

Krađa U subotu, 22. srpnja 2017. godine, oko 15 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, u trgovini, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iskoristio odsutnost 42-godišnjakinje te iz novčanika otuđio ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
810

NA GODIŠNJI NA DVA KOTAČA Krenuli na put dugačak 3300 kilometara

Jutros su na put dugačak oko 3300 kilometara krenuli pakrački motoristi Vladimir Tessari, Zdenko Ružička te prijatelj iz Preloga Zdravko Hunjak. Oni će u narednih osam ili deset dana obići motorom sed... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

ŽUPANIJSKI NOGOMET Prvenstva 1. i 2. ŽNL počet će 2. i 3. rujna, a 3. ŽNL 10.rujna

Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije održanoj 17. srpnja u Požegi verificirani su klubovi sudionici 1., 2. i 3. Županijske nogometne lige za natjecateljsku godinu... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

APEL IZ VODA LIPIK Štedite vodu!

Radi  dugotrajne intenzivne suše Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik uputio je građanima koji se snabdijevaju vodom iz javnog vodovodnog sustava Šumetlica  apel za štednju vode. Sugerira da se prest... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
762

UNATOČ SPLITU, ZABRANAMA I ŽIVOTNOJ LOGICI Dva požara na otvorenom

  Župan Alojz Tomašević je 12 srpnja donio Odluku o zabrani paljenja vatre na otvorenom. No unatoč tome na području Grada Pakraca požare na otvorenom smo imali i jučer i prekjučer. Kako je izvije pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

Od 24. srpnja do 7. kolovoza Knjižnica će biti zatvorena za korisnike

Ove godine Gradska knjižnica Pakrac obvezna je provesti redoviti postupak revizije i otpisa knjižnične građe u skladu sa Zakonom o knjižnicama  i Pravilnikom o reviziji i otpisu knjižnične građe. Obzi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
764

MO SJEVER – IGRALIŠTA ZA DJECU I ODRASLE Uređen travnati teren i postavljena zaštitna mreža

  Proteklih dana pisali smo o novim dječjim igralištima na četiri lokacije u gradu koja je kroz 330.000 kuna vrijednu investiciju financirao Grad Pakrac. Igrališta su dovršena, a na onom u Franko pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
819

SANACIJA ODLAGALIŠTA OTPADA Od jeseni suvremena deponija

  Radovi na sanaciji odlagališta otpada  Crkvište na Krndiji, koje izvode radnici i mehanizacija  „Radnika“ Križevci i „Komiga“ Koprivnica, sada napreduju odlično i po svemu sudeći ovo gradilište pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

PAKRAČKI VATROGASCI Bez dežurstva u priobalju

  Pakrački vatrogasci, niti članovi Javne vatrogasne postrojbe, niti članovi  DVD, od 2012. godine ne dežuraju na priobalju (izvanredna dislokacija) tako da nisu ovih dana sudjelovali u gašenju s pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1024

SUGRAĐANI UKAZUJU Vrtlar i u 87. godini

Na inicijativu našeg sugrađanina Zdravka Čule, posjetili smo dom njegovog prijatelja Rade Kovačića. Na prvi pogled ništa nesvakidašnje, dok nismo zavirili iza kuće u Gundulićevoj ulici na broju 13, na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
710

KATASTARSKA IZMJERA VRIJEDNA 6 MILIJUNA KUNA Digitalizacija stvarnog stanja na terenu

Dio novca od ugovora teškog 80,4 milijuna kuna, kojim je Državna geodetska uprava (DGU) naručila geodetsko-katastarske usluge u svrhu izrade katastra nekretnina na području cijele Hrvatske, bit će inv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
799

OŽIVJELA PAKRAČKA PRUGA Svakodnevno teretni vlak

Unazad nešto manje od dva mjeseca Pakracem svakodnevno, osim nedjeljom, vozi vlak. Nije riječ o putničkom nego o teretnom vlaku. Službene informacije o tome nismo uspjeli dobiti i u kompliciranom ustr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
928

SELA SJEVEROZAPADNOG PAKRAČKOG BAZENA Na proljeće kreće izgradnja vodovoda

  Iz Mjere 7.2.1 projekta Ruralnog razvoja odobreno je više od 7 milijuna kuna za izgradnju vodoopskrbe u naseljima sjeverozapadno od Pakraca, izvijestila je gradonačelnica Anamarija Blažević. Do pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
980

PD PSUNJ Jedni na izlet u nepoznato, drugi na Mont Blanc!

Više od trideset članova Planinarskog društva Psunj iz Pakraca proteklu je nedjelju provelo na izletu u sklopu kojeg su posjetili špilju Trubšnjak dugu više od 200 metara. Ništa čudno to ne bi bilo da... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
742

PROJEKT AGLOMERACIJE SPREMAN ZA KANDIDIRANJE "Remont" kanalizacije, vodovoda i ulica vrijedan 150 milijuna kuna

  „Aglomeracija“ je projekt o kojem se u pakračkim i lipičkim krugovima priča od 2010. godine pri čemu se, za građane, nije dogodilo ništa opipljivo i vidljivo. Dva su razloga tome: njegova velič pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
827

DRŽAVNA MATURA U SŠ PAKRAC Veća prolaznost i bolje ocjene nego lani

Stigli su konačni rezultati ispita državne mature kojoj je ove godine u Srednjoj školi Pakrac pristupilo 89 učenika. Ispite su pisali učenici iz gimnazije, medicinske sestre/tehničari te fizioterapeut... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1651

HAJDUK SE POJAČAO Stigli Cerovečki, Petrović i Bača!

Uprava Nogometnog kluba Hajduk vrijedno radi na kompletiranju sastava kojim će se natjecati u nadolazećoj sezoni MŽNL Slavonije i Baranje. Jučer je zaključena lista pojačanja, a posljednje ime na njoj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
873

Rezultati 1 - 30 od 76