banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

kandidatura SDSS

Posljednjeg dana roka za predaju kandidatura (danas u ponoć) listu za Gradsko vijeće Pakrac Gradskom izbornom povjerenstvu predala je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). Predsjednik stranke i nositelj liste Nikola Ivanović ujedno je predao i kandidaturu Mirsade Popović Damjanović za zamjenicu gradonačelnika/ce iz redova srpske nacionalne manjine.

Jučer je Anamarija Blažević, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Pakrac predala svoju kandidaturu za novi mandat pakračke gradonačelnice, kao i listu HDZ-a za gradsko vijeće, kako je to predstavila u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji (vidi tekst….).

kandidatura HDZ

Kao što smo pisali (vidi tekst…) u utorak je Zoran Krejči, predsjednik pakračkog SDP-a, predao kandidaturu liste svoje stranke za gradsko vijeće.

Ivona Sandrin, predsjednica DIP-a,  nam je potvrdila da za preostali dio dana nema najavljenu više niti jednu kandidaturu ni za vijeće niti individualne dužnosti. Kako se postupak kandidiranja, naročito za nezavisne kandidate i liste, ne može obaviti u tajnosti niti u samo nekoliko sati, gotovo je sigurno da u Gradsko izborno povjerenstvo do kraja dana više neće doći niti jedna kandidatura. To znači da će pakrački glasači 16. svibnja birati 13 vijećnika između lista HDZ-a, SDSS-a i SDP-a, dok će svojim izlaskom na izbore potvrditi Anamariju Blažević ponovo za gradonačelnicu, a građani srpske nacionalnosti Mirsadu Popović Damjanović po prvi put za njenu zamjenicu iz redova srpske nacionalne manjine.       

Ivanović kandidat za dožupana

Nositelj liste SDSS-a i prvopostavljeni je Nikola Ivanović, a na njoj se nalaze još redom: Mirsada Popović Damjanović, Nada Todorović, Jadranka Jakovljević, Mira Kukić, Miladin Jakovljević, Ana Romanić, Savo Jakovljević, Goran Šteković, Stevo Grašar, Željko Kenje, Brankica Sudar i Nevenka Puač.

Osim dvoje prvopostavljenih, drugi kandidati nemaju do sada vijećničkog iskustva. Teritorijalno su rasprostranjeni tako da pokrivaju sva naselja u kojima živi srpska nacionalna manjina, pojasnio je nositelj Liste. Najavio je da im je cilj ući u gradsko vijeće i popuniti dva mjesta koja su zakonom i Statutom Grada osigurana za srpsku nacionalnu manjinu, rekao je Ivanović  nakon predaje kandidature.

kandidatura Ivanović

On nas je ujedno izvijestio da je jučer u Požegi Županijskom izbornom povjerenstvu ispred stranke predao svoju kandidaturu za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine, uz prikupljenih 404 potpisa podrške sugrađanki i sugrađana iz svih dijelova  županije.  

„Svoj rad i trud usmjeravati ću prema rješavanju problematike u pogledu komunalne i društvene infrastrukture, ekonomskom jačanju pripadnika naše zajednice. Izuzetno važnim smatram daljnje unapređenje društvenih odnosa u zajednici, poboljšanju položaja srpske zajednice, njihovih institucija i udruga, te ću raditi na podizanju vidljivost srpske kulturne i vjerske baštine u našoj županiji“, pojasnio je Ivanović ciljeve svoje kandidature.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić