banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 73 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Kultura
Iva Širac
1459

PAKRAČKA PROMOCIJA NOVE KNJIGE DR. VELJKA ĐORĐEVIĆA Roman o humanosti i vlastitoj introspekciji

„O ovom romanu sam godinama promišljao, razmišljao sam kako bih pred kraj karijere trebao nešto progovoriti o stigmama, o činjenici da kad psihijatri nekom postave dijagnozu, imam osjećaj kao da ih pročitaj..

Udruge
Pakrački List
1480

UDRUGA HRVATSKE POLICIJE Novi mandat Miroslavu Ivančiću

Miroslav Ivančić i naredne četiri godine će biti na čelu Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika odlučili su njeni članovi na skupštini što je u vijećnici kurije Janković održana 20. st pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1439

ODBOJKA, 3. HOL / RUKOMET, 2. HRL Djevojke bolje od Vrbovca, rukometaši poraženi u Osijeku

Odbojkašice Volley Lipe pobijedile su Vrbovec s 3:0, u susretu 5. kola 3. HOL Regije Sjever odigranom 28. studenog u sportskoj dvorani u Pakracu. Prva dva seta domaće su osvojile relativno lako, pre pročitaj..

Kultura
Pakrački List
2280

PROGRAM ADVENTA U PAKRACU Ove godine ponovo na gradskim ulicama i institucijama

Iako su prošlog prosinca sva adventska događanja preseljena online, ove godine organizatori planiraju održati barem neke tradicionalne adventske aktivnosti ukoliko epidemiološka situacija to bude do pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1228

GD HCK PAKRAC Prikupljeno 117 doza krvi

Gradsko društvo HCK Pakrac i Zavod za transfuzijsku medicinu jučer su proveli zadnju ovogodišnju akciju darivanja krvi  koja je održana u prostorijama Crvenog križa u Pakracu gdje je prikupljen pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1633

CIJEPLJENJE 150 građana došlo po prvu dozu

U subotu u pakračkoj sportskoj dvorani 150 građana je došlo po prvu dozu cjepiva protiv Covida-19. Pored toga 62 osobe su cijepljene drugom dozom, a čak 176 građana trećom tako da je ukupno cijeplje pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1654

ALMIR DELIHODŽIĆ, VODITELJ VLASTITOG POGONA GRADA PAKRACA Vegetativna sezona je napornija od zimske službe  

 Slijedi nam zima i po logici snijeg što znači i posao za zimsku službu. U Pakracu je po tome najprimjetljiviji Vlastiti pogon Grada Pakraca ili komunalni pogon kako se češće naziva. O tom dijelu pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1991

PALJENJEM PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE NA TRGU Počeo Advent u Pakracu

Paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu ispred zgrade gradske uprave večeras je započeo ovogodišnji program Adventa u Pakracu. Ove godine paljenje adventskih svijeća preseljeno je... pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
2844

ZLATKO ŠPELIĆ (51): ČETRDESET GODINA NA GOLU Jedan radni vijek među stativama

„Nogometu sam dao sve, a zauzvrat zaradio samo neugodnu povredu skočnog zgloba. Ne žalim se i da mogu opet bih ponovio. To je čista ljubav gdje nije bilo mjesta za novac, ali jest za velika zadovolj pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2672

OD SUTRA U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Zbog jutrošnjeg kvara na stroju u tiskari novi 554. broj „Pakračkog lista“ će biti u prodaji sutra (subota) u prijepodnevnim satima. U novom broju Lista možete pročitati: „Made In Pakrac“ seli u mu pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1874

27. STUDENOG Cijepljenje u pakračkoj dvorani, broj lokalno oboljelih opet povećan

  U subotu 27. studenog nastavlja se s cijepljenjem. Na punktu u sportskoj dvorani u Pakracu od 9 do 13 sati moći će se prvi, drugi ili treći put cijepiti svi zainteresirani građani, a na raspol pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1288

LRA PC PAKRAC I GRAD PAKRAC Dani otvorenih vrata EU projekata

Predstavnici LRA Poduzetničkog centra Pakrac i Grada Pakraca pozivaju građane 27. studenog (subota) od 10 do 13 sati da posjete info pult ispred Turističke zajednice Pakrac na novouređenom gradskom pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1760

AUTORSKA DJELA NAŠIH SUGRAĐANKI Poezijom protiv nasilja nad ženama

Čitanjem poezije naših sugrađanki i gošći sinoć je u Gradskoj knjižnici Pakrac bio obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. U jednosatnom ugodnom druženju nastojalo se kroz autors pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1370

U GRADSKOJ VIJEĆNICI 29. STUDENOG Promocija novog romana dr. Veljka Đorđevića

Poznati hrvatski psihijatar profesor dr. Veljko Đorđević u Pakracu će predstaviti svoj novi roman „Svitanja“, a promocija knjige bit će održana u ponedjeljak 29. studenog u Gradskoj vijećnici komple pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
997

GD HCK PAKRAC Akcija prikupljanja krvi 29. studenog

Četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi provodit će se u Pakracu u ponedjeljak 29. studenog, obavještavaju iz GD CK Pakrac. Od 8 do 15 sati, uz stanku od  11,30 do 12,00 sati, kr pročitaj..

Kultura
Darko Baronica
1405

OBNOVA Pročelje na Vladikinom dvoru

Postavljanjem građevinske skele nedavno je počela obnova istočnog (preko puta crkve) pročelja Vladikinog dvora. Riječ je o njima važnom projektu jer je riječ o najstarijem dijelu ovog kompleksa u ko pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1069

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Pjesničkom riječju "Stop nasilju nad ženama"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Gradskoj knjižnici Pakrac 25. studenog s početkom u 18 sati bit će održana poetska večer  „Pjesničkom riječju "Stop nasilju nad ženam pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1574

(PROMO) NAPREDAK PROJEKTA „ŽENA ISPRED VREMENA“ Projektom značajno poboljšana kvaliteta života korisnika

Projekt Zaželi - faza II „Žena ispred vremena“ UP.02.1.1.13.0118 približio se kraju. Sljedeći mjesec, 18.12. projekt će, nakon 18 mjeseci, službeno završiti.  Opći cilj projekta je pridonijeti pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1584

KORONAVIRUS Smanjuje se broj aktivnih oboljenja i pozitivnih testova

Statistička slika oboljelih od Covida 19 na županiji unazad osam dana se znatno popravila. Jutros je bilo aktivno 542 slučaja zaraze korona virusom pri čemu je 40 osoba hospitalizirano. Na posl pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1418

POSLIJEPODNE Zatvara se promet u gradskom središtu

Od poslijepodneva kao i sutra (srijeda 24. studenog) i djelomično u četvrtak 25. studenog zbog asfaltiranja za sav automobilski promet i parkiranje (!!!) će biti zatvorena Ulica Gojka Šuška, Trg dr. pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1717

TURISTIČKA ZAJEDNICA I GRAD PAKRAC Poziv kreativcima na sudjelovanje u foto natječaju

Turistička zajednica grada Pakraca i Grad Pakrac pozivaju sve kreativce na sudjelovanje u foto-natječaju za fotografije s motivima našeg grada kroz sva godišnja doba, ali i skrivenih detalja koji kr pročitaj..

Kultura
Darko Baronica
1644

NOVI USPJEH „SLOGE“ U VODICAMA Dubravki Špančić nagrada za najbolji autorski tekst

Glumačka sekcija Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“, kao i lani, i ove godine je bila sudionik 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom u dva vikenda studenog u Vodicama, a predstavila pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1499

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA U tijeku radovi na saniranju fasade

U tijeku su radovi na obnovi fasade Osnovne glazbene škole Pakrac čija je vrijednost oko 175.000 kuna koje sa 100.000 kuna financira Ministarstvo kulture iz programa zaštite na nepokretnim kulturnim d... pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1436

KUGLAČKA PRVENSTVA Dobri rezultati za završetak polusezone

U četiri prvenstvene utakmice ovog vikenda, u posljednjem jesenskom kolu, naši klubovi u trećoj ligi ostvarili su dvije pobjede, prvoligaš Papuk-Pakrac je odigrao neriješenu, a poražen je samo drugo pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1372

2. HRL / LIPA – ŽUPANJA 32:28 Uvjerljiva partija za drugu prvenstvenu pobjedu

U utakmici 7. kola 2. HRL Istok odigranoj sinoć u pakračkoj sportskoj dvorani rukometaši LiPe pobijedili su Županju s 32:28. Pred pedesetak gledatelja naši su igrači čvrsto otvorili susret, stvorivš pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1971

GRAD PAKRAC Umirovljenicima po 150 kuna božićnice

Grad Pakrac će i ove godine, kao i lani, umirovljenicima isplatiti  božićnice u iznosu od 150 kuna, stoji u obavijesti na gradskim službenim stranicama. Pravo na isplatu božićnice stječu umirov pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1766

GRADSKI PSI Godišnje skuplji od rada većine udruga

Unazad tri godine na skrbi proračuna Grada Pakraca bilo je ukupno 91 pas što je porezne obveznike koštalo ukupno bezmalo 400.000 kuna, najviše 2019. – 170.000 kuna; 2020. – 115.000 i u prvih deset m pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1854

ZAVRŠENA SEZONA ZA MLADE KATEGORIJE HAJDUKA Rezultatski sezona lošija od prethodnih

Za mlade kategorije Hajduka završen je jesenski prvenstveni dio, mada natjecanje u svim kategorijama i ligama nije završeno jer je ostalo ponešto utakmica koje su odgođene zbog prisutnosti koronavir pročitaj..

Prosvjeta
Iva Širac
1237

PROJEKT TOLERANCIJE, MIRA I NENASILJA Osnovci obilježili vukovarsku tragediju

Paljenjem lampiona kod spomen obilježja poginulim braniteljima na pakračkom glavnom gradskom trgu učenici 3. c razreda OŠ braće Radića danas su završili cjelotjedno obilježavanje 30. obljetnice sjeć pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1030

(PROMO) "ZAJEDNO U DRUGU MLADOST"/PONEDJELJAK: Predavanje za umirovljenike o osteoporozi

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ koji je pripremi pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 73
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić