Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 97 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
741

GRAD PAKRAC: Obavijest vlasnicima o obvezi redovitog održavanja zemljišta

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe sa područja grad Pakraca koji su vlasnici ili korisnici građevinskog i poljoprivrednog zemljišta, na obvezu redovitog održavanja vlastitih površina (košenja i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
698

GRAD PAKRAC: Poziv vlasnicima ruševnih objekata da dozvole uklanjanje istih o trošku Grada Pakraca

Svim pravnim i fizičkim osobe sa područja grad Pakraca koji su vlasnici ruševnih stambenih i gospodarskih objekata ukazujemo na obvezu uklanjanja istih po Zakonu o građevinskoj inspekciji (Narodne nov... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

U ENERGETSKOJ OBNOVI I PAKRAČKA ŠKOLA Za obnovu zgrade dodijeljeno 2,8 milijuna kuna

  Jutros je u Osnovnu školu braće Radić stigla obavijest o pozitivnoj ocjeni projekta „Poboljšanje energetskih svojstava matične zgrade. Školi je odobren projekt energetske obnove ukupne vrijedno pročitaj..

Kultura
Pakrački List
753

HRVATSKI DOM „DR. FRANJO TUĐMAN“ Danas na programu predstava „Balon“ Teatra EXIT

Večeras od 20 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ ne propustite pogledati duhovitu predstavu „Balon“, u izvedbi zagrebačkih majstora kazališta, koju svakako vrijedi posjetiti. Predstava Mate Mat... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

OBNOVA STAMBENIH ZGRADA 2 Popis proširen za 8 pakračkih i 8 lipičkih    

  Naš jučerašnji tekst o energetskoj obnovi stambenih zgrada u Pakracu iz Komunalcu su dopunili novim informacijama. Točno je da je u Pakracu u ovom ciklusu je u obnovu ušla 21 zgrada, ali s 29 u pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
680

„KOMUNALAC“ Raspored odvoženja papirnatog otpada

Pakrački “Komunalac” ovog i idućeg tjedna nastavlja s redovnim odvozom papira i kartona na području Pakraca. Donosimo detaljan raspored: 01.06. – naselje Klisa + Prekopakra + Grad Pakrac i to ulice: -... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
693

OBNOVA STAMBENIH ZGRADA Prihvaćene kandidature za 21 zgradu

  U Komunalac je stigla obavijest iz Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša da su u Programu energetske obnove stambenih zgrada, prihvaćene kandidature za svih 21 pakračku stambenu zg pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1031

KONCERTNI CIKLUS U OGŠ PAKRAC Sutra koncert filmske glazbe

  Osnovna glazbena škola Pakrac poziva ljubitelje filmske glazbe na koncert koji će se održati sutra, 31. svibnja u 19 sati u pakračkoj gradskoj vijećnici. To je nastavak koncertnog ciklusa u koj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
777

Vukovarski osmaši posjetili Pakrac

Kako Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ tijekom godine provodi projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ i tom prilikom ugošćuje djecu iz cijele Hrvatske, 240 osmaša iz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
755

SMOTRA FOLKLORA "PAKRAČKO LJETO" Bogate nošnje i glasan bećarac okupirali pakračke ulice

Više od stotinu i trideset članova raspoređenih u šest kulturno umjetničkih društava pridošlih iz raznih krajeva Hrvatske sudjelovalo je ove nedjelje u Pakracu na 6. Smotri folklora „Pakračko ljeto“ k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
875

DARKO KELEMEN, RAVNATELJ BOLNICE LIPIK Sve više smo na tržištu, ali broj pacijenata raste

Darko Kelemenu, ravnatelju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik ovog ljeta ističe drugi četverogodišnji mandat. Povodom toga smo razgovarali s njim o učinjenom u Bolnici, trenutnom st... pročitaj..

Sport
Pakrački List
743

NK "HAJDUK" POZIVA DJECU I MLADEŽ Uključite se u školu nogometa

  NK „Hajduk“ poziva djecu i mladež s područja gradova Pakrac i Lipik i okoline  da se uključe u školu nogometa za slijedeću natjecateljske sezonu. Podrobne informacije i preliminarne prijave rod pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
761

UKLANJANJE RUŠEVINA Inženjerci uklonili i "zarazno"

Inženjerija Hrvatske vojske jučer je iz dvorišta bivše bolnice uklonila ruševinu predratnog zaraznog odijela. To je bila 36. ruševina koju su vojnici inženjerci uklonili od kada su polovinom ožujka do... pročitaj..

Politika
Pakrački List
807

NAKON NEDJELJNIH IZBORA Danas službeni početak četverogodišnjih mandata

  Nakon nedjeljnih lokalnih izbora, na čije rezultate zbog nepravilnosti u zakonskom roku Gradsko izborno povjerenstvo nije dobilo prigovor,  danas su počeli teći službeno novi četverogodišnji ma pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
804

LOCAL STORY: Isto vrijeme, isto prostor - mi ostarjeli, oni odrasli

PAKRAČKI LIST I SVIBANJSKI VRŠNJACI NAPUNILI 25 GODINA ŽIVOTA Prije 25 godina, 18. svibnja 1992. godine, izašao je prvi broj „Pakračkog lista“. U ljudskom životu, prema sadašnjim statistikama, to je p... pročitaj..

Politika
Pakrački List
781

GORAN LABUS, BIVŠI PAKRAČKI DOGRADONAČELNIK Izbjeći ponovnu radikalizaciju i izolaciju

  „Vidjevši rezultate glasanja uvidio sam da očigledno nisam uspio uvjeriti glasače da treba nastaviti kontinuitet politike laganog, strpljivog i upornog uklapanja naše zajednice u lokalni život pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1284

OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC Ljeto-tema Dana škole

  S temom „raskoš ljeta“, učenici Osnovne škole braće Radića Pakrac i pripadajućih područnih škola iz Badljevine, Prekopakre i Donje Obriježi te njihovi učitelji, obilježili su Dan škole. Učitelj pročitaj..

Udruge
Pakrački List
717

UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Upoznavanje građana s komunikacijom sa slijepima

  Pristup, kontakt i komunikacija sa slijepim osobama izaziva kod sugrađana strah i nedoumicu zbog nesigurnosti kako im pristupiti i što učiniti kada se nađu u blizini slijepe osobe. S tim na umu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
711

MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO 350.000 KUNA Sanacija Spahijskog podruma, spomenika i arheološka istraživanja

  Ministarstvo kulture u ovoj godini s 350.000 kuna će sufinancirati tri projekta na području Pakraca. Najveći iznos je odobren za nastavak sanacije Spahijskog podruma za što je Ministarstvo odob pročitaj..

Udruge
Pakrački List
760

SKUPŠTINA UDRUGE DELFIN: Prepoznatljiviji na nacionalnoj nego lokalnoj razini

Redovnom skupštinom Centar za podršku i razvoj civilnog društva “Delfin” Pakrac sinoć je u gradskoj vijećnici obilježio 15 godina djelovanja,  nastavit će danas i naredna dva dana u prostorijama Udrug... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
717

PCP: Radionica za korisnike mjera iz programa ruralnog razvoja

Danas će u Poduzetničkom centru Pakrac s početkom u 17 sati biti održana radionica za sve potencijalne korisnike podmjere 4.1. Programa ruralnog razvoja RH. „Podsjećamo, objavljeni su novi natječaji u... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
679

Uređen okoliš oko Saborne crkve Svete Trojice

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine grada Pakraca i parohije Pakračke u utorak je održana prva ovogodišnja radna akcija košenja  crkvenog zemljišta u blizini Saborne crkve Svete Trojice. V... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
670

ANAMARIJA BLAŽEVIĆ, NOVOIZABRANA GRADONAČELNICA PAKRACA Uskoro će biti promjena

  Izbori su iza nas. Rezultati su poznati. Kako ih komentirate? Naravno da sam zadovoljna kako s rezultatom koji smo ostvarili moj zamjenik i ja, ali još i više s rezultatom koji je ostvarila lis pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1424

Održana prva Smotra lijepog pisanja u OŠ braće Radića Pakrac

Jučer je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac po prvi puta održana smotra lijepog pisanja pod nazivom „Glas, slovo, slovopis-to je moj rukopis“, za učenike od prvog do četvrtog razreda. Školarci su se... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

KUD „SELJAČKA SLOGA“: U nedjelju 6. smotra folklora “Pakračko ljeto”

KUD „Seljačka sloga“ iz Prekopakre i ove će godine biti domaćin kulturno umjetničkim društvima iz raznih dijelova Hrvatske koji će 28. svibnja u Pakracu sudjelovati na smotri folklora „Pakračko ljeto“... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
778

NAJAVA Koncerti Osnovne glazbene škole Pakrac

Osnovna glazbena škola Pakrac poziva na koncert mladog klaviriste Roka Matijevića, koji će se održati 24. svibnja u 19 sati u koncertnoj dvorani OGŠ, a 26. svibnja na maturalni koncert flautistice Eme... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

[PROMO] Zahvala gradonačelnice Anamarije Blažević

Poštovane sugrađanke i sugrađani, od srca vam zahvaljujem na iskazanom povjerenju koje ste dali meni kao gradonačelnici, listi Hrvatske demokratske zajednice za Gradsko vijeće i Skupštinu Požeško-slav... pročitaj..

Politika
Pakrački List
813

IZBORI U ŽUPANIJI I GRADU LIPIKU Uvjerljivi HDZ, Tomašević i Kasana

  Alojz Tomašević  i Vinko Kasana  pobijedili su jučer u prvom krugu natječući se za ponovne mandate na dužnosti Požeško-slavonskog župana i gradonačelnika Lipika. Isto tako HDZ je ostvario uvjer pročitaj..

Politika
Pakrački List
859

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO Službeni rezultati potvrdili pobjedu A. Blažević i HDZ-a

  Anamarija Blažević (HDZ) ostaje na čelu Grada Pakraca i naredne četiri godine potvrdilo je jutros Gradsko izborno povjerenstvo objavom službenih privremenih rezultata. Ona je dobila  1948 glaso pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
893

KONAČNI NESLUŽBENI REZULTATI Anamarija Blažević ponovo gradonačelnica, HDZ-U apsolutna većina

AKTUALNO   21:50 Anamarija Blažević  (HDZ) ostaje na čelu Grada Pakraca i naredne četiri godine. HDZ će s 10 vijećnika  sam vladati u Gradskom vijeću u kojem će još sjediti i 4 vijećnika SDP-a, t... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 97