Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2022

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 65 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
1475

RADOVI NA ŽUPANIJSKOJ CESTI KOD PAKRAČKOG TRGA Cesta i dalje zatvorena za promet do 4. kolovoza

Zbog povećanog obujma posla produžuju se radovi na rekonstrukciji dijela županijske prometnice koja prolazi pakračkim Trgom bana Josipa Jelačića tako da će do 4. kolovoza do 17 sati ostati zatv pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1388

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 602. broj „Pakračkog lista“ u kojem možete pročitati: 40 u hladu, a mi o grijanju Bar u dosadašnjem dijelu ljeta, zaključno s 27. srpnjem, slično prijašnj pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1369

SPORTSKE IGRE MLADIH Pakračanin i Lipičanin u finalu!

Gradovi Pakrac i Lipik imat će svoje predstavnike u finalu Coca cola cupa - Sportskih igara mladih u Splitu! Ekipa Zadruge sastavljena većinom od igrača s požeške strane - kadeta požeške Slavonije i pročitaj..

Vijesti
1542

UDRUGA DELFIN I PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Promotivne akcije na gradskoj tržnici

Organizacija civilnog društva „Delfin“ održala je danas s volonterima na gradskoj tržnici javnu akciju u sklopu projekta „Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava z pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
978

„BUDI TURIST U SVOM GRADU“ Učenici pripremili turistički obilazak za sugrađane

„Budi turist u svome gradu“ naziv je inicijative koju provodi Turistička zajednica Grada Pakraca u suradnji s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, a koja će biti održana u petak 29. srpnja. Inic pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1088

EPIDEMIJA COVID-19 Virus još nije nestao

U Požeško-slavonskoj županiji 27. srpnja je bilo aktivno 107 slučaja zaraze koronavirusom pri čemu su četiri osobe bile hospitalizirane. Dan ranije na testiranju je obrađeno 40 uzoraka, od koji pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1457

IZ KOMUNALCA POZIVAJU Preuzmite svoj besplatni komposter

„Svi korisnici usluga odvoza, sakupljanja i zbrinjavanja otpada s područja Grada Pakraca koji žele komposter za kućno kompostiranje biorazgradivog otpada mogu ga besplatno preuzeti u pakračkom Komun pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1047

(PROMO) PROJEKT „LIPIK GLAS D.O.O. - POVEĆANJE KONKURENTNOSTI I ENERGETSKE UČINKOVITOSTI" Svrha projekta smanjenje potrošnje energije i ušteda

„Lipik Glas d.o.o. – povećanje konkurentnosti i energetske učinkovitosti“ naziv je projekta vrijednog 10.742.033,82 kuna koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 6.029.6 pročitaj..

Gospodarstvo
Darko Baronica
1302

"POLJOPRIVREDA" LIPIK Dobra žetva završena na 430 hektara

Ova poljoprivredna godina po pitanju ozimih kultura je dobra, ali ne toliko da ne bi mogla biti bolja, kaže Željko Viboh, direktor „Poljoprivrede“ Lipik, najvećeg ratarskog proizvođača u ovom kraju, pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
875

(PROMO) "ZAJEDNO U DRUGU MLADOST" Predavanje o problemima s venama

Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac - Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2230

VOŽNJA POD UTJECAJEM ALKOHOLA Ostao bez 12.000 kuna i vozačke dozvole

Najveću novčanu kazna predviđenu za prekršaj policija je na našoj županiji ovog vikenda izrekla u Pakracu. U petak 22. srpnja 2022. oko 21,10 sati u Bolničkoj ulici, policijski službenici su priliko pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1756

ZBOG RADOVA NA REKONSTRUKCIJI ŽUPANIJSKE PROMETNICE Privremeno zatvaranje prometa u centru grada

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji dijela županijske prometnice koja prolazi pakračkim Trgom bana Josipa Jelačića od 25. srpnja od 7 sati do 30. srpnja do 17 sati bit će zatvorena ulica za prom pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
772

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Program "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina"

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2 pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1000

(PROMO) PROJEKT "LAMPSI - PODRŠKA LOKALNOJ ZAJEDNICI" Termini o psihološkim savjetovanjima

Projekt „LAMPSI-Podrška lokalnoj zajednici“ je u sedmom mjesecu provedbe, te su do sad odrađene ove aktivnosti „Jačanje kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
4424

NOVI ZAKON O PROMETU Konačno pravila za vozače električnih romobila

Makar ih po ulicama susrećemo već godinama, električni romobili su u slovo zakona ušli tek ovih dana, definirani kao osobno prijevozno sredstvo. Propisano je to posljednjim Zakonom o sigurnosti na c pročitaj..

Prosvjeta
1129

REZULTATI DRŽAVNE MATURE Ove godine maturanti birali višu razinu

  Rezultati državne mature objavljeni su početkom tjedna čime je okončano vrijeme iščekivanja za učenike završnih razreda. U Srednjoj školi Pakrac, koja je brojila 81 maturanta, samo dvoje nije pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1414

VODOOPSKRBA Vode ima - za sada

Dotok vode u javni vodovodni sustav Šumetlica je još uvijek veći od potrošnje te za sada nema opasnosti od nestašica ili potrebe za redukcijom, rekao je Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, opskrb pročitaj..

Kultura
Iva Širac
860

KPD „SLOGA“ Uskoro novo kino platno

Započeli su radovi na postavljanju novog stropnog rolo kino platna na motorni pogon u kino dvorani Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
905

VODE LIPIK Prekid vode u Gupčevoj ulici u Pakracu

Obavještavamo cijenjene potrošače na području grada Pakraca da će dana 22.07.2022. zbog radova na izradi bypassa u vremenu od 08:00 do 16:00 sati bez pitke vode biti: – Ulica Matije Gupca Molimo pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
901

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Ministarstvo poljoprivrede jučer je objavilo Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naselj pročitaj..

Kultura
939

COOLTURNI SOBOSLIKARI U DVORIŠTU MUZEJA Izrađene ukrasne daske

„Mali soboslikari“ naziv je radionice za djecu održane danas u dvorištu Muzeja grada Pakraca, koja je ujedno i četvrta likovnog karaktera u sklopu programa COOLturnog ljeta. Voditeljici radionice, n pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1584

ZAŽIVJELA APLIKACIJA ZA PRIJAVU KOMUNALNOG NEREDA U šest mjeseci 90 prijava

Od kada je Grad Pakrac početkom siječnja pokrenuo aplikaciju moj.pakrac.hr, uslugu koja omogućuje građanima Pakraca jednostavnu prijavu, pregled i komentiranje komunalnih nepravilnosti i p pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1806

[PROMO] PROJEKT "RURALNO JE POPULARNO!" Kroz odrađene aktivnosti prepoznata svrha projekta

  U okviru projekta „Ruralno je popularno!“ čija provedba traje od 1. siječnja 2022. godine do 1. siječnja 2023. godine do danas su održane razne aktivnosti. Osim početne konferencije istaknut pročitaj..

Prosvjeta
1344

PROJEKT SPORTSKI PRAZNICI Odaziv bolji nego lani

Sportski praznici, projekt sportskog programa koji se odvija u četiri termina tijekom lipnja i srpnja s ciljem uključivanja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti tijekom školskih praznika, pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1503

NOGOMET Hajduk krenuo s pripremama, Grafina opet u zelenom dresu!

Sedamnaest od ukupno dvadeset nogometaša seniorskog pogona Hajduka odazvalo se na prvi trening i prozivku trenera Ognjena Kafke obavljenu 16. srpnja na pakračkom gradskom stadionu, čime su službeno pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1024

(PROMO) "ZAJEDNO U DRUGU MLADOST" Kulinarska radionica "Moć zobi"

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu projekta „Zajedno u drugu mladost“  u srijedu, 20.07.2022. u 16:00h organiziraju sedmu pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1770

ZORAN VAKULA GOSTOVAO NA COOLTURNOM LJETU Vakuline meteo priče za pakračke klince

Što su to kumulusi ili nimbostratusi? Koja je razlika između padalina i oborina? Kako nastaju tornada? Kako se pravi prognoza? Neka su od pitanja na koja odgovore ne znaju niti odrasli, ali su sinoć pročitaj..

Kultura
2222

COOLTURNI PUB KVIZ Rekordan broj ekipa u borbi znanja

Tradicionalni pub kviz COOLturnog ljeta sinoć je u dvorištu kurije Jankovića okupio do sad neviđeni broj kvizoljubaca na pakračkom području s čak 19 prijavljenih ekipa, od kojih je većina bila sa do pročitaj..

PROMO ČLANAK
Iva Širac
1354

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „OSMIJEH ZA OSMIJEH“ Svi željno iščekuju nastavak projekta

„Prije godinu i pol dana započeo je ovaj projekt, a početkom svibnja prošle godine s radom je počelo 20 žena koje su obilazile 120 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Kroz godinu dana provedbe pro pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1237

KINO POD ZVIJEZDAMA 16. srpnja druga projekcija filma

U dvorištu kurije Janković 16. srpnja nastavlja se „Kino pod zvijezdama“, druga po redu besplatna projekcija filma. Ovog vikenda s početkom u 21 sat na rasporedu je avanturistički film „Uncharted – pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 65