banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Kolovoz 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 75 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
692

HEP Raspored obustave opskrbe električnom energijom

Zbog radova na elektroenergetskim objektima bez opskrbe električnom energijom ostat će slijedeća naselja: PAKRAC – 31. 8. 2017.  od 08,00-09,30 sati: Ulice Kneza Domagoja od k.br. 33-35 i 42-44, Preko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
670

Osposobljavanje za pripremu i upravljanje projektima

Kako i na koji način pripremiti projekt, popuniti prijavni obrazac, upravljati istim te izvijestiti i dokumentirati samu provedbu, predstavnicima pakračkih udruga bit će prezentirano kroz jednodnevnu ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
797

SOCIJALNE POMOĆI Socijala ne stanuje u poboljšanoj ekonomskoj statistici

Razna društvena statistika nas gotovo svakodnevno uvjerava da živimo bolje nego lani. Ilustriraju to usporedivim statističkim podacima na godišnjoj razini o porastu osobne potrošnje, porastu plaća, po... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
851

OŠ BRAĆE RADIĆA Održane interaktivne radionice za nastavnike

Danas je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac kraju priveden trodnevni ciklus različitih tematskih radionica za sve nastavnike Škole. Riječ je o  radionicama u sklopu stručnog usavršavanja u kojemu na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

UKLANJANJE RUŠEVINA Spremno 40-tak objekata

U evidenciji pakračkog komunalnog redara Tomislava Luksetića nalazi se  još uvijek 177 ratnih ruševina koje treba ukloniti. Pri tome još nisu obrađena naselja Branešci, Ožegovci, Bučje kao i sela isto... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
698

OPSKRBA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM Bez struje dijelovi Pakraca i okolice

Danas će zbog radova na elektroenergetskim objektima bez struje ostati neki dijelovi Pakraca i pripadajuća naselja. Od 8 do 11 sati bez struje će biti Ulica Petra Preradovića uključujući kućne brojeve... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
912

[LOCAL STORY] GORAN ARBANAS Projektiram građevine, a bježim u planine

Dvije ljubavi, dva svijeta. Biciklizam i planinarenje. Obje fizički zahtjevne discipline ukoliko ih shvatite dovoljno ozbiljno. A i financijski gledano – nije da ne koštaju. Vašu ozbiljnost i predanos... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
679

POSJET IZ PRIJATELJSKE OPĆINE Načelnik općine Dobretići u Pakracu

  U Pakracu danas boravi  Ivo Čakarić, načelnik prijateljske općine Dobretići iz BiH. Jedna od tema razgovora s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević je rad i opremanje gradskog vlastitog pročitaj..

Udruge
Pakrački List
712

UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Srebrni na virovitičkom susretu u pikadu

U Virovitici je u subotu 26. kolovoza održan prijateljski susret u pikadu povodom Dana Virovitičko-podravske županije, a u organizaciji Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije. Na turniru... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
815

STOVARIŠTE PAKRAČKE ŠUMARIJE Neočekivani problemi sa sječkom

  Na stovarištu pakračke šumarije, na staroj željezničkoj stanici u Pakracu u dijelu preko puta benzinske stanice,  danas je ogromni stroj za sječku, takozvani Silvator, u vlasništvu privatne tvr pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
800

JOSIP SAVI, PREDSJEDNIK MO DONJA OBRIJEŽ: I Obrijež najviše pogađa iseljavanje mladih

Obriježani su polovinom kolovoza imali veliko slavlje: obilježili su 120 godina postojanja svog vatrogasnog društva. Trenutno im se oko sela uređuju poljski putovi stradali u poplavama još 2014. godin... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
679

OPSKRBA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM Danas i sutra dijelovi Pakraca bez struje

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, bez opskrbe električnom energijom danas i sutra ostat će pojedini dijelovi Pakraca i okolice. Danas će bez struje od 8.30 do 9.30 sati biti ulice: Zbora na... pročitaj..

Sport
Pakrački List
694

MŽNL SLAVONIJE I BARANJE Hajduk porazom otvorio sezonu

Nogometaši Hajduka izgubili su 26. kolovoza na startu prvenstva MŽNL Slavonije i Baranje u Slavonskom Brodu od domaćeg Željezničara 4:2. Iako rezultat sugerira nadmoć domaćina i relativno sigurnu pobj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

IZ DALMACIJE SE VRATILI PAKRAČKI VATROGASCI Bilo je naporno, ali bismo se vratili

  Tijekom poslijepodneva s višednevne intervencije  na požarištima u okolini Benkovca vratila se interventna postrojba Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koja je pod zapovijedanjem L pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
681

Danas u prodaji novi broj Pakračkog lista

PRIČA S NASLOVNE STRANE: SOCIJALNE POMOĆI Socijala  „ne stanuje“ u poboljšanoj ekonomskoj statistici Razna društvena statistika nas gotovo svakodnevno uvjerava da živimo bolje nego lani. Ilustriraju t... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
700

Danas počinje nova kino sezona

Nakon gotovo dva mjeseca ljetne stanke, nova kino sezona počinje danas u 18 sati projekcijom filma „Tvrd orah 2“ za najmlađe. U njemu vjeverica Surly sa svojim društvom vodi nove pozitivne bitke za pa... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
704

[PROMO] Početna konferencija projekta "Put baštine – od trapista do graničara"

U konferencijskoj dvorani „Quella“ u Lipiku danas je održana početna konferencija projekta „Put baštine – od trapista do graničara“ („Heritage route – From Trappists to Border Guards“), koji je usmje pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
674

POREZNA UPRAVA Pakrački i lipički poslodavci uredno isplaćuju plaće

Pakrački i lipički poslodavci su vrlo uredni u isplatama plaća svojih zaposlenika. Ovakav zaključak proizlazi iz liste poslodavaca u RH koji svojim radnicima u prvih šest mjeseci ove godine nisu ispla... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

INTERVENCIJA U DALMACIJI Tomislav Žgela s terena: Pakleno je, ali izdržavamo!

Jučer navečer kratko smo kontaktirali naše vatrogasce koje se nalaze u sklopu interventne postrojbe Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koja je 21. kolovoza hitno, temeljom zapovjedi glavn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
647

GRADSKA UPRAVA Poziv korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva

Zakonom o socijalnoj skrbi („Narodne novine“, broj 157/13 i 152/14) pravo na troškove ogrjeva, u iznosu od 950 kuna, ostvaruju korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva. Radi ostvari... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
682

OPSKRBA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM Zbog radova dio Pakraca bez struje

Opskrba električnom energijom danas će u dijelovima grada biti prekinuta zbog radova na elektroenergetskim objektima, javljaju iz Županijskog centra 112 Požega. Tako će bez struje od 8.30 do 10 sati o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
664

AKCIJE U PROMETU Kontrola brzine i alkoholiziranosti vozača

Zbog postizanja veće sigurnosti sudionika u prometu, smanjenja broja prometnih nesreća, a sukladno pojačanom nadzoru prometa usklađenom s akcijama Europske unije, policijski će službenici danas provod... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
714

SŠ PAKRAC Tri mjesta u Učeničkom domu, nepopunjena trogodišnja zanimanja

Jučer su u pakračkoj srednjoj školi započeli upisi učenika prvih razreda u jesenskom upisnom roku. Nakon ljetnih upisa okončanih 13. srpnja, još je mjesta ostalo u odjeljenjima za montera suhe gradnje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
635

POLICIJSKO IZVJEŠĆE Iza provalnika ostao prazan frižider

Iz dnevnog policijskog izvješća izdvajamo dvije kriminalne radnje na području Pakraca okvalificirane kao teške krađe obzirom da se radi o provalama u privatan prostor. Koliko se provalnicima trud u na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

HITNA POMOĆ DALMACIJI Vatrogasci Pakraca i Lipika otišli na požarište kod Benkovca

Interventna postrojba Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koju čine 15 vatrogasaca s Požeštine, šest iz DVD-a Lipik i tri iz DVD Pakrac, uz dva navalna i tri kombi vozila, pod zapovjedništ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
752

NAJAVA Izložba Dunjice Karniš u Mramornim kupkama

Izložba slika medicinske sestre Dunjice Karniš, djelatnice Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik, svečano će biti otvorena u srijedu 23. kolovoza u 19.30 sati. Slike će biti izložene u... pročitaj..

Sport
Pakrački List
716

1. KOLO ŽUPANIJSKOG KUPA Dobrovac i Croatia ispali, Slavonija izbacila Eminovce

Tijekom proteklog vikenda odigrane su utakmice 1. kola Županijskog kupa PSŽ u kojem se naši predstavnici ostvarili polovične rezultate. Drugoligaš Dobrovac se od Kupa oprostio porazom na svom terenu o... pročitaj..

Sport
Pakrački List
794

SK „KUNA“ PAKRAC Streličari ponovo uspješni u Novom Marofu

U organizaciji Streličarskog kluba „Cekin“ iz Varaždina i Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“, jučer je održan 3D WA turnir. U Možđencu, pored Novog Marofa, od pedeset natjecatelja nastupilo j... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
705

GO HDZ PAKRAC: Obljetnica otmice dr. Šretera i 27 godina pakračkog HDZ-a

Na skroman i dostojanstven način prisjećamo se dana kad je na barikadi u Kukunjevcu otet dr. Ivan Šreter nakon čega je posljednji put viđen na Bučju. Njegovih posmrtnih ostataka nema do danas, ne može... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
683

ENERGETSKA OBNOVA Potpisani ugovori za osam stambenih zgrada

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalac potpisali su ugovor o energetskoj obnovi za osam stambenih zgrada (11 kućnih brojeva) u Pakracu kojim su definirane novčane potpore pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 75
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić