banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Prosinac 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 70 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
877

DJEČJI DOČEK NOVE GODINE Najmlađi već u 2018.

Dok mi odrasli odbrojavamo posljednje sate stare, oni najmlađi već troše prvi sat nove 2018. godine. Ponoć dječje nove godine otkucala je u dvorištu kurije Janković točno u 19 sati, zajedničkim odbroj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Mladi su nam bili fokus aktivnosti

Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast obratiti vam se kao gradonačelnica i zaželjeti vam sretnu, veselu i uspješnu novu 2018. godinu, kako u poslovnom, tako i u obi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
706

Dječji doček nove 2018. godine u dvorištu kurije Janković

Tekuću 2017. godinu organizirano će ispratiti i oni najmlađi. Poslijepodne 31. prosinca od 17 sati u dvorištu kurije Janković počinje orgnizirani doček Dječje nove godine. Što je pripremio tim organiz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1028

26. OBLJETNICA POGIBIJE MARIJANA KULHAVIJA – FOKE I BJELOVARČANA Komemoracija, uspon na Omanovac i 17. memorijalna utrka u spomen

Kod spomen-obilježja u pakračkim vinogradima u petak 29. prosinca održana je komemoracija povodom 26. godišnjice pogibije Marijana Kulhavija – Foke, zamjenika zapovjednika pakračkog 76. samostalnog ba... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
829

SKUPŠTINA KPD "SLOGA" Kultura košta

  U odnosu na ovu godinu nema puno novoga u programu rada Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ za narednu godinu koji je sinoć usvojen na Skupštini Društva koju je vodio predsjednik Damir Špančić pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

STIPENDIJE Ugovori za novih 18 gradskih stipendista

Grad Pakrac će od ove studijske godine stipendirati osamnaest novih studenata kojima su u četvrtak 28. prosinca u Gradskoj vijećnici svečano uručeni ugovori o stipendiranju. Tako će ubuduće kao redovn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
741

KOMEMORATIVNI SKUP U ŠEOVICI Odana počast poginulim u „Alfi“

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pakračkih branitelja i prijatelja branitelja iz Varaždina prijepodne je kod spomenika u Šeovici komemoracijom obilježena  26-ta obljetnica akcije „Alfa“ pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
844

LOCAL STORY Mario Plažanin: Kroz život po lokalnim prugama s vlastitim teretom

Brojne naše sugrađane obradovala je najava o mogućnosti ponovne uspostave željezničkog putničkog prometa na relaciji Banova Jaruga-Daruvar koja je za sada odgođena za veljaču. No, od potencijalnih put... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
995

SESTRE EBONY I LUCIA LASIĆ, PAKRAČKE STUDENTICE U OSIJEKU Nadamo se prilici u Pakracu

Sestre Ebony i Lucia Lasić rođene su Pakračanke s obiteljskom kućom u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Od početka srednje škole školuju se u Osijeku, Ebony već devet godina, a Lucia sedam.  Prva je, posve... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

KOMUNALAC Zbog Božića kućni otpad odvoze 27. prosinca (srijeda)

Zbog božićnih blagdana i neradnih dana 25. i  26. prosinca, iz Komunalac d.o.o. Pakrac obavještavaju stanovništvo da će kućni otpad odvoziti prvi radni dan, odnosno u srijedu 27. prosinca pa mole građ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

Božić je svetkovina zauzetosti Boga za nas

  Iz godine  u godinu blagdan Božića dobiva nove prizvuke. Uz njegovu izvornu poruku pridružuju se drugi sadržaji, koji neprimjetno mogu zasjeniti ono što je bitno. Za nas kršćane, Božić sadrži g pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
765

BOŽIĆNI SAJAM 2018 Izvanredna organizacija, lokacija i posjeta

Dojmovi s nedavnog uspješnog sajma Slavonski banovac još se nisu niti slegli, a prosinački je predbožićni petak ponovo okupio brojne Pakračane, ovaj put u prostoru kurije Janković na tradicionalnom Bo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
729

OBLJETNICA Obilježen 66. rođendan dr. Ivana Šretera

„Na današnji dan kad je rođendan dr. Ivana Šreter koristimo priliku da mu i na ovaj način zahvalimo za sve što je učinio i dao za nas i našu Hrvatsku. Iako je samo jedan od nestalih s logora Bučje, on... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
721

PREVENTIVNA AKCIJA POLICIJE Umjesto kazni – pokloni!

Danas u prijepodnevnim satima u sklopu akcije „Mir i dobro“ policijski su službenici u pakračkoj ulici Matije Gupca vršili preventivnu kontrolu svih sudionika u prometu. Uzimajući u obzir da je blagda... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
918

[PROMO] Započela provedba projekta "Ja sam žena, a ne broj" – od siječnja 2018. godine 30 novih radnih mjesta

Potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ja sam žena, a ne broj“ 1. prosinca 2017. godine službeno je započela i njegova provedba. Vrijednost projekta iznosi 5.059.218 kn što pred... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
744

HRVATSKI DOM Božićna priredba učenika OŠ braće Radića

Učenici Osnovne škole braće Radić iz Pakraca sinoć su Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđaman održali tradicionalnu božićnu priredbu. Kratki igrokazi na temu Božića, ali i svakodnevice gdje su na humoristič... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
849

ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU Načelnici, gradonačelnici i župan osigurali 500 tisuća kuna za kupnju novog aparata pakračkoj bolnici

Načelnici pet općina i gradonačelnici pet gradova s područja Požeško-slavonske županije na čelu s županom dokazali su po ne znamo koji put kako imaju osjećaja za ono što je potrebno. Iznašli su mogućn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
731

POLICIJSKI ŠTAND NA PAKRAČKOJ TRŽNICI Manje oružja - manje tragedije

„Manje oružja – manje tragedije“ naziv je akcije Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu koje danas zaposlenici Policijske uprave Požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac na tržnici imaju promot... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

DANAS POSLIJEPODNE Blagdanski broj Pakračkog lista

  U novom broju možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE:  PAKRAČKI ADVENT: Jednostavnost i skromnost nas čine boljima Puno ovih dana u medijima možemo čuti kritike iz redova crkve, sociologa i pročitaj..

Kultura
Pakrački List
845

GLAZBENA ŠKOLA Održan božićni koncert

Tradicionalni božićni koncert održali su sinoć učenici i profesori Osnovne glazbene škole Pakrac u gradskoj vijećnici koju su uobičajeno popunili roditelji, bake i djedovi. Nastupili su učenici od 4. ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

SUTRA BOŽIĆNI SAJAM Božićni ugođaj u kuriji Janković

  Tradicionalni Božićni sajam je pred vratima, a aktivnosti vezane za isti počinju već danas kad je na redu ocjenjivanje najljepše uređenog izloga ili poslovnog prostora. Tko je posao odradio naj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK Predstavom i poklonima dočarana atmosfera Božića

  Scena „Paravan“  iz Zagreba razveselila je prijepodne mališane Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac predstavom u Hrvatskom domu. Pričom o nestašnom Djedu Mrazu i njegovoj brižnoj Baki Mrazici na pose pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
919

DRUGA PROSINČAKA SJEDNICA GV-a PAKRAC Pohvalno o Osnovnoj, suzdržano o Srednjoj školi

  Izvještajno-programskom sjednicom moglo bi se okarakterizirati drugo ovomjesečno okupljanje gradskih vijećnika i raznih drugih čelnika Gradskog vijeća Pakrac održano sinoć u vijećnici. Vijećnic pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
856

Sutra na tržnici u ponudi svježa riba

Sutra će posjetitelji Gradske tržnice Pakrac moći, uz već postojeći asortiman proizvoda, nabaviti i svježu riječnu ribu povodom nadolazećih božićnih blagdana, doznajemo od Alena Stipića, djelatnika Gr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
718

BOŽIĆNA ČESTITKA PAKRAČANIMA GRADONAČELNICE ANAMARIJE BLAŽEVIĆ

Drage Pakračanke i Pakračani, neka Božić donese čaroliju u vaše srce uz velike radosti. Neka vas Božji duh blagoslivlja snagom. Neka obećanje Božića donese vama i vašim najdražima beskrajne blagoslove... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

GRADSKI VIJEĆNICI ODLUČILI Pješačka aleja dr. Pazmanu

Na prijedlog Župe UBDM Pakrac i nakon suglasnosti  Vijeća mjesnog odbora Pakrac- centar na sjednici  Gradskog vijeća što je održana  11. prosinca Alejom mons. dr. Josipa Pazmana jednoglasno je imenova... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
751

ULICA LEPTIROVO BRDO Prvi asfalt u povijesti ulice

  Po prvi put od postojanja stanovnici osam obiteljskih kuća izgrađenih u gornjem dijelu Ulice leptirovo brdo (na Pilani) dobit će asfalt. Radnici požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak prošlog tjedn pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
787

ENERGETSKA OBNOVA STAMBENIH ZGRADA Moguć problem s izvođačima

Započeli su radovi na dvije zgrade u Pakracu (Matica hrvatske 13 i 13a) i jednoj Lipiku iz ovojesenskog ciklusa energetske obnove stambenih zgrada koje financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku u... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
803

BOŽIĆNI KONCERT Tamburaški orkestar Pakrac ispraćen aplauzom

  Božić dolazi, Tiha noć, Feliz Navidad, Narodi nam se, samo su neke od najljepših tradicionalnih božićnih skladbi s repertoara Tamburaškog orkestra Pakrac koje smo poslušali na Božićnom koncertu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
679

POLICIJA UPOZORAVA Oprezno ili nikako s pirotehnikom

  Uobičajena akcija MUP-a u ovo doba godine nazvana „Mir i dobro“ za cilj ima povećati opću sigurnost građana tijekom nadolazećih blagdana, a naročito će se odnositi na upotrebu pirotehničkih sre pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 70
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić