banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Kolovoz 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 59 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Silvia Feltrin
1073

GDCK PAKRAC Prikupljena 101 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu, jučer je provedena treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od 106 darivatelja koji su pristupili ovoj pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1302

[PROMO] AUREA FEST 2021. Završena najpoznatija požeška manifestacija

Iako su kiša i blago jesenski ugođaj ponešto utišali uobičajeni prateći šušur, najpoznatija požeška manifestacija, i ove je godine u Zlatnu dolinu, u tri dana trajanja privukla brojne posjetitelje, pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1191

[PROMO] PROJEKT „REVITALIZACIJA DRUŠTVENOG CENTRA PAKRAC“: Druženje uz društvene igre

U sklopu provedbe projekta  „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ koji je financiran sredstvima Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto) u iznosu od 1.378.515,42 k pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1538

RADOVI NA AGLOMERACIJI: Na red došla Šuškova ulica

Tvrtka Gorenjska gradbena družba i njeni kooperanti, izvođači radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji jutros su započeli radove na izmjeni kanalizacijskih cijevi u Ulici Gojka Šuška. Počevši od Trg pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1259

ŽUPANIJSKI NOGOMET Dobrovcu gostujući bodovi, T. Savi izvukao Obriježane

Nakon što su u 1. kolu usprkos dobroj utakmici tijesno poraženi od prošle godine neprikosnovenog Buka u gostima, Dobrovac je drugo gostovanje zaredom odradio jednako kvalitetno, s tim što je to ovaj pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1247

NOVA POBJEDA HAJDUKA Dietzman i Popović u dvije minute slomili Sikirevce!

U 2. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je u Pakracu pred oko 150 gledatelja u vrlo zanimljivoj utakmici pobijedio Sikirevce s 3:1. Nakon gostujućih bodova iz Slobodnice u 1. kolu zeleni su ponovo odigral pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2042

INDUSTRIJSKO DVORIŠTE „PAPUKA“ Parcele očišćene, čeka se početak izgradnje

Prije pola godine, 23. veljače petero poduzetnika su potpisivanjem kupoprodajnog ugovora postali vlasnici šest parcela u nekadašnjem industrijskom dvorištu DI „Papuka“ što je bio rezultat natječaja pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2481

OMANOVAC: „Pozdrav ljetu“ započeo uz kviz, strip i dobru glazbu

Unatoč hladnom vremenu, primjerenijem jeseni, zanimljivim pub kvizom „Suton pameti“ sinoć je započeo dvodnevni program „Pozdrav ljetu“ koji se 4. godinu za redom održava kod planinarskog doma na Oma pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1058

HCK PAKRAC: Darivanje krvi u ponedjeljak

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, u ponedjeljak 30. kolovoza provest će treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1642

NOGOMET: Hajduk i Croatia (DO) domaćini. Slavonija iz Prekopakre odustala od natjecanja!

Nakon  gostujuće pobjede u Slobodnici u okviru 1. kola MŽNL Brod/Požega, Hajduk će nove prvenstvene bodove tražiti 27. kolovoza (subota) na pakračkom Gradskom stadionu od 17,15 protiv Sikirevac pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1404

CIJEPLJENJE: Veći interes za prvom dozom

Jučer je u pakračkoj sportskoj dvorani cijepljeno 126 osoba, od čega 85 prvi put, doznajemo od dr. Ivana Beluškova, koordinatora cijepljenja na području Pakraca i Lipika, koji je izrazio zadovoljstv pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
3355

DRUGI ALBUM MATEJA PLAVČEKA U osvajanje tržišta s 13 novih pjesama!

Od utorka je u prodaji drugi po redu album pakračkog glazbenika Mateja Plavčeka. Naziv dugo očekivanog materijala je „27“ i na njemu se nalazi 13 novih pjesama. CD izdanje diskografske kuće Friš Rec pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1892

POPIS STANOVNIŠTVA 2021: Imenovana lokalna tijela i odabrani popisivači i kontrolori

Idući mjesec Državni zavod za statistiku počinje popis stanovništva koji se održava u Hrvatskoj u proljeće svakih 10 godina, ali je ove godine zbog epidemioloških mjera prebačen na jesen. Cilj popis pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1219

4. „POZDRAV LJETU“: Ovog vikenda na Omanovcu

Planinarski dom Omanovac bit će ovog vikenda mjesto održavanja četvrtog po redu tradicionalnog šumskog festivala „Pozdrav ljetu“, koji će zbog neizvjesne vremenske prognoze biti održan u nešto smanj pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1179

KORONAVIRUS: Sutra novo cijepljenje

Sutra (četvrtak) Zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja županije nastavljaju s cijepljenjem. Od 9 do 13 sati u pakračkoj sportskoj dvorani u ponudi će biti sva četiri odobrena cjepiva u Europskoj u pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1735

GRAD PAKRAC Za učenike 344.000 kuna iz proračuna

Grad Pakrac će i ove školske godine, za 591 učenika pakračke Osnovne škole braće Radića, osigurati radne bilježnice i mape za likovni odgoj za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 285.000 kuna, a pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1108

[PROMO] Predstavljen trodnevni program Aurea festa

Ceremonijom etiketiranja i punjenja vina, a potom i predstavljanjem trodnevnih vikend događanja službeno je počeo festivalski šušur u gradu. Sve je spremno za još jedan Aurea fest, glazbenu priču ko pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1060

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U SRPNJU Najviše zaposlenih u uslužnim djelatnostima

Završetak školske i studijske godine uzrokovao je tijekom srpnja povećanje broja novoprijavljenih osoba na pakračkom Zavodu za zapošljavanje pa je na kraju tog mjeseca prvi put u ovoj godini broj ne pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
2404

LEON CROBRAN ŠAMPION AFC ORGANIZACIJE: U borbi za titulu nokautirao domaćeg borca

Na Albanian Fight Championship 9 borilačkoj večeri održanoj 20. kolovoza u albanskom Draču pakrački borac Leon Krajačić, član pakračkog Crobrana, osvojio je šampionski naslov AFC organizacije u kate pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1631

ŠKOLA RIBOLOVA "ŠRD PAKRAC" Osposobljeno jedanaest mladih ribiča

Športsko ribolovno društvo Pakrac pokrenulo je sredinom srpnja Školu ribolova udicom na plovak, provedenu na pakračkom jezeru Pakurnovac, a namijenjenu najmlađima koji žele naučiti osnove ove sports pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1110

ZAPOČELE SEZONE U MŽNL I 1. ŽNL Hajduk slavio u Slobodnici!

Golovima Matije Benkovića i Marina Čakarića Hajduk je na startu prvenstva MŽNL Brod/Požega slavio u gostima kod Slobodnice s 2:0. Prema izvještajima, prvo poluvrijeme proteklo je ravnopravnom nadmet pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1790

ZAVRŠEN KUGLAČKI TURNIR "BLJESAK" Nagrade otišle u Čakovec, Bjelovar i Požegu

Luka Požega, igrač Željezničara iz Čakovca i hrvatski reprezentativac je pobjednik 13. kuglačkog kupa „Bljesak“ što je nakon četiri dana trajanja završio sinoć na pakračkoj kuglani. On je još prvog pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1491

VATROGASNA MLADEŽ Nakon koronapauze nastavljena tradicija natjecanja

U organizaciji Vatrogasne zajednice područja Pakrac_Lipik 22. kolovoza na novom poligonu DVD-a Veliki Banovac održano je natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži te tradicionalni Kup „Banovac“. Na pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1864

PREKOPAKRA Obilježili 30-godišnjicu osnivanja kriznog štaba

Savjet Mjesna zajednica Prekopakre 20. kolovoza 1991. godine imenovala je Krizni štab za svoje naselje. Za predsjednika je imenovan Mato Brinjak, a dopredsjednik je bio Antun Novak. Ostali članovi s pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1541

KORONAVIRUS Broj zaraženih raste

Jučer je u pakračkoj sportskoj dvorani cijepljeno 135 osoba, od čega 56 prvi put. I iako je prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 16. kolovoza, po postotku procijepljenos pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
2781

SENDI BLISTALA NA UTRCI IZDRŽLJIVOSTI Ostvarila san i u 15 sati istrčala 104 kilometra

Nedavni petak 13. ispostavio se kao jedan od najsretnijih sportskih dana pakračke ultramaratonke Sendi Štrbac, koja će ga dugo pamtiti zbog 1. Backyard Ultra utrke u Hrvatskoj, održane 13./14. kolov pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
2323

'VITEZOVI' OBNOVILI FOKIN SPOMENIK "Mali doprinos našem ratnom zapovjedniku i prijatelju"

Kao što su i najavljivali, paljenjem lampiona i odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima članovi MK Vitezovi tame iz Pakraca, u društvu gradonačelnice i saborske zastupnice Anamarije pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1242

ZAPOČEO KUGLAČKI TURNIR „BLJESAK“ U konkurenciji 78 kuglača

Ovogodišnji kuglački kup „Bljesak“, 13. po redu, započeo je sinoć na pakračkoj kuglani što su ujedno i prvi službeni mečevi od „zaključavanja“ kuglane krajem ožujka. Do subote, prema prijavama, nast pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
2513

SJEĆANJE NA DR. IVANA ŠRETERA Humanist, mirotvorac, hrvatski domoljub

Humanist, mirotvorac, hrvatski domoljub, veliki čovjek i vjernik… riječi su to kojima su brojni uzvanici, s govornice postavljene ispred zgrade gradske uprave na Trgu bana Josipa Jelačića, opisivali pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1520

GRAD PAKRAC Definiraju deficitarna zvanja radi stipendiranja

Grad Pakrac provodi postupak istraživanja lokalnog tržišta rada radi utvrđivanja deficitarnih zanimanja u akademskoj godini 2021/2022. na temelju odredbi Odluke o stipendiranju studenata Grada Pakra pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 59
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić