banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Listopad 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 94 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Pakrački List
737

RUKOMET 2. HRL LiPa izgubila od Slatine

Rukometaši LiPe poraženi su u utakmici 4. kola 2. HRL istok odigranoj u Pakracu od momčadi Slatine 35:28. Pristojno popunjene tribine pakračke sportske dvorane svjedočile su solidno odrađenom prvom po... pročitaj..

Sport
Pakrački List
751

KUGLANJE: Pobjeđivali samo trećeligaši

Sva tri naša kuglačka trećeligaša ovog vikenda su zabilježili pobjede, dok su Pakrac i Papuk poraženi u sklopu natjecanja u 1B i 2. ligi. Pakrac je stradao u Virovitici gdje ih je pobijedila Šećerana ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
745

MLAĐE KATEGORIJE HAJDUKA: Tri pobjede i dva poraza

Juniori, limači i početnici Hajduka su ovog vikenda odigravajući redovna kola u svojim natjecanjima  zabilježili pobjede, a mlađi i stariji pioniri ponovo su poraženi. Na domaćem igralištu u sklopu 1.... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
715

SRPSKO KULTURNO DRUŠTVO "PROSVJETA": Ugostili kolege iz Okučana

Pakrački pododbor Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ u subotu je u gradskoj vijećnici ugostilo istoimeno društvo iz Okučana, a međusobno druženje iskoristili su za predstavljanje svojih sekcija pa ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
728

Obriježani konačno pobijedili, Badljevčani tonu, Slavonija jesenski prvak 3. ŽNL

Nogometaši Lipika su pod vodstvom novog trenera Tomislava Kužileka nakon pet uzastopnih poraza konačno uspjeli pobijediti i upisati nasušno potrebne bodove. U utakmici 9. kola 1. ŽNL bolji su bili od ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
792

Nakon pet pobjeda Hajduku domaći bod protiv Slavonca iz Tenje  

Hajduk je u Pakracu u utakmici 11. kola MŽNL Slavonije i Baranje ugostio Slavonac iz Tenje i  odigrao neodlučeno 1:1 te tako prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda. Pogodak za domaće postigao je Ivan ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1022

25. OBLJETNICA USTROJA 76. BATALJUNA: Zapisati povijest kako se ne bi zaboravilo

"Večeras slavimo dan kada je prije 25 godina skupina suboraca i prijatelja odlučilo opstati na ovom prostoru, obraniti po cijenu života dva grada heroja i ne dozvoliti četničkoj sili da zavlada ovim k pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
684

OBAVIJEST IZ PAKRAC PLINA: Energetska obnova zahtijeva novi pregled instalacija

Josip Bišćanin, direktor tvrtke „Pakrac plin“ podsjeća građane čiji su domovi, bilo da je riječ o kućama ili višeetažnim zgradama, prošli postupak energetske obnove u kojima su u odnosu na prethodno s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
941

"Petaši" odradili terensku nastavu na Omanovcu

Što to rade planinari, kako se snalaze u prostoru, koliko prehodaju i kako se pri tome ponašaju doznali su danas učenici petih razreda Osnovne škole braće Radića iz Pakraca u sklopu jednodnevne terens... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
702

OBILAZAK ZGRADE PSIHIJATRIJE: Prvi koraci u dokumentiranju najhumanije akcije u Domovinskom ratu

Dr. Veljko Đorđević, psihijatar i ravnatelj Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, njegova zamjenica psihijatrica dr. Marijana Braš, dr. Jadranka Pavić, pročelnica Katedre za zdravstvenu njegu Zdr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

GABRIELA SABO SELEŠI: Brendiranje vojne povijesti i kulturnog turizma naši su budući planovi

Jedna od naših najvećih prednosti kada govorimo o turizmu je nezagađen okoliš i ljepota prirode i u tom smislu takva turistička ponuda doživljava sve veću afirmaciju, a veliki pomak je napravljen i po... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
766

TRŽNICA PAKRAC: Prodaja cvijeća i u nedjelju

Povodom blagdana Svih svetih pakračka tržnica u svojim prostorima organizira prodaju cvijeća i u nedjelju 30. listopada. Zbog blagdana, Komunalac idućeg tjedna djelomično mijenja tjedni raspored odvoz... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
874

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Brzo i lako do e-knjige za slijepe

Što je e-knjiga za slijepe i kako se može posuditi bila je tema današnje prezentacije nove usluge Hrvatske knjižnice za slijepe iz Zagreba koja je održana u Gradskoj knjižnici Pakrac u sklopu manifest... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

DO SISVETA: Nova ograda na groblju na Gavrinici

Do kraja tjedna, svakako prije Sisveta, zaposlenici Komunalca završit će akciju uređenja groblja na Gavrinici. Do sada su uz ogradu posjekli izraslo divlje raslinje, postavili dvije klupe pred mrtvačn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

CENTAR ZA SOC. SKRB PAKRAC: Na našem području najpotrebniji udomitelji za djecu

Udomiteljstvo kao oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se djetetu ili odrasloj osobi osigurava smještaj i skrb u udomiteljskoj obitelji, ali prije svega jednog od najhumanijih zanimanja, djelatni... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
718

PAKRAČKI STRELIČARI KOD GRADONAČELNICE: Uspješna godina i za najmlađe streličare

Zbog odličnih rezultata tijekom ove godine postignutih na državnim prvenstvima te hrvatskim i međunarodnim kupovima, kao i na izborenom finalu na Svjetskom prvenstvu, pakračke streličare jučer je prim... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
781

GD HCK PAKRAC: Obilježili Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Predstavljanjem djelatnosti Crvenog križa i povijesti pakračkog Gradskog društva, kao i igrokazom pakračkih srednjoškolaca, sinoć je u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman obilježen Svjetski dan dobrovolj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

PRIOPĆENJE POLJOPRIVREDE LIPIK: Primjedbe o prijedlogu urbanističkog plana

U našu redakciju pristiglo je priopćenje Poljoprivrede Lipik d.d. kojeg potpisuje direktor Željko Viboh kojeg objavljujemo u cijelosti: U postupku javne rasprave o Prijedlogu Urbanističkog plana uređe... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1117

LOCAL STORY Siniša Almaši: Uspjeh te uvijek pogura naprijed, kako nekad tako i danas

Kad Pakračaninu spomeneš prezime Almaši prva asocijacija obično bude golubarstvo. Otac Darko i sin Dario Almaši ljudi su iz golubarskog svijeta, no mlađi sin Almaši – Siniša, nije taj tip. Listonoše g... pročitaj..

Sport
Pakrački List
736

MLADE KATEGORIJE HAJDUKA: Juniori najavili prvo mjesto

Hajdukovi juniori vratili su se neporaženi iz Garešnici gdje su s vodećim Garićem odigrali 0:0 i na taj način ostali bodovno poravnati s vodećom ekipom prvenstva koja ima utakmicu više, pa je realnost... pročitaj..

Sport
Pakrački List
759

BK "TITAN": Jeftinić šesti na utrci u Zagrebu

Saša Jeftinić, jedini predstavnik BK „Titan“, na zatvaranju biciklističke sezone MTB utrkom do vrha Medvednice, ujedno i nacionalnog prvenstva u disciplini XC uspon održanog  23. listopada u Zagrebu, ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
799

STOLNI TENIS I RUKOMET: Sve "Lipine" ekipe po dva boda

Po dva poraza i jednu pobjedu ostvarile su sve četiri natjecateljske ekipe Stolnoteniskog kluba „Lipa“ natječući se u prvom krugu treće i četvrte lige što je odigran u nedjelju u Kutini. Najzanimljivi... pročitaj..

Sport
Pakrački List
739

ŽUPANIJSKI NOGOMET Bešlić odstupio, Dobrovcu bodovi, Slavoniji prvo mjesto

Dinko Bešlić podnio je ostavku na mjesto trenera Lipika 1925, a momčad će do daljnjeg voditi Tomislav Kužilek, dosadašnji trener u mlađim kategorijama. Uzrok odlasku prvog čovjeka struke lipičkog prvo... pročitaj..

Sport
Pakrački List
783

KUGLANJE: Pakrac pobijedio Veliku Goricu zadnjim hicem

Kuglači Pakraca doslovno u zadnjem hicu su pobijedili Radnik niz Velike Gorice u subotnjoj utakmici 6. kola 1B hrvatske kuglačke lige s 5:3. Presudio je doslovno zadnji (720.) hitac koji je kao poslje... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
720

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Sudjelujte u nagradnom natječaju "Čitam sto na sat"!

Gradska knjižnica Pakrac u suradnji s Pakračkim listom organizira nagradni natječaj „Čitam sto na sat“ u sklopu obilježavanja manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ čiji je cilj promicati kulturu čita... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
694

ZBOG RADOVA: Zabrana prometovanja Kvaternikovom ulicom u Kusonjama

Zbog građevinskih radova u Ulici Eugena Kvaternika kod kućnog broja 5 u naselju Kusonje, zbog prijekopa ulice, zabranjuje se prometovanje istom od 24. listopada (ponedjeljak) u 7,30 sati do 26. listop... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
735

Kontrole širom Hrvatske: Policijska "akcija vikend" – Pakračani regularni

Obzirom na seriju prometnih nezgoda s tragičnim ishodima kojima smo putem medija svjedočili posljednjih dana, Policijske uprave širom Hrvatske, a među njima i PU požeško - slavonska, ovog vikenda prov... pročitaj..

Sport
Pakrački List
743

PET OD PET: Hajduk rutinski pobijedio u Antinu!

Hajduk je pobijedio Mladost u Antinu s 4:1 u utakmici 10. kola MŽNL Slavonije i Baranje, a strijelci za uvjerljiv trijumf, tri gostujuća boda i petu pobjedu u nizu bili su Gelešić, Jirasek, Krenek i K... pročitaj..

Politika
Pakrački List
754

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Kraj krize: proračun u plusu, kupuje se imovina

Za financije Grada Pakraca došao je kraj dugogodišnje recesije. To bi se moglo zaključiti nakon sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac, a razlog tome je činjenica da je proračun nakon više godina na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

NOVI BROJ PAKRAČKOG LISTA u prodaji od 21. listopada

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Donosimo priču o običajima vezanim za sprovode, istražili smo kako to izgleda drugdje, što o tome misle razne sfere društva i koliko to košta, je li jeftiniji klasičan ukop i pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 94
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić