Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 95 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
875

UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA Svjećicom u došašće

Paljenjem prve adventske svijeće večeras na Trgu dr. Franje Tuđmana započeo je  program božićnih događanja koji narednih mjesec dana organizira Grad Pakrac, Turistička zajednica i druge kulturne insti... pročitaj..

Politika
Pakrački List
1026

IZBORI ZA MJESNE ODBORE Samo u Kusonjama dvije liste

Predajom kandidacijskih lista završenim preksinoć u ponoć, formalno gledajući, 17 naselja Grada Pakraca već je dobilo svoje mjesne odbore jer je izbornom povjerenstvu stigla tek po jedna kandidacijska... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1091

BOLNICA PAKRAC Potvrđen status "Rodilište - prijatelj djece"

Općoj  županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana  posljednjeg tjedna studenog uručene su u Ministarstvu  zdravstva dvije službene potvrde i priznanja o zadovoljavanju kriterija kvalitete... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
785

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB PAKRAC "Pruži dom-Daruj sebe-Primi ljubav-POSTANI UDOMITELJ!"

Sada već tradicionalnom akcijom „Pruži dom – Daruj sebe – Primi ljubav – POSTANI UDOMITELJ!“  Centar za socijalnu skrb Pakrac promovira udomiteljstvo kao poseban i vrlo plemenit oblik skrbi za djecu b... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
908

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Proputovanje Maje Klarić japanskim otokom

Putopis naziva „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ donosi autentičnu priču o drevnom budističkom hodočašću na jednom od četiri japanska otoka koji je sinoć predstavila auto... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1030

ANKETA: PROMJENA IMENA GLAVNOG TRGA Struka jedinstveno "za", građani velikom većinom

Prije osam dana na portalu, a dan kasnije i u novinama, objavili smo tekst „GLASNA RAZMIŠLJANJA: Trgu ime Slavonski banovac“ koji se odnosio na još neslužbenu inicijativu da se sadašnji Trg bana Josip... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
778

ELEKTRONSKA BROŠURA "BITI IN" Koristan vodič za osobe s invaliditetom

„Biti in“ je elektronska brošura za osobe s invaliditetom nastala u suradnji KPD „Sloge“  i Grada Pakraca uz poticaj Zaklade „Slagalica“ iz Osijeka, a  Dubravka Špančić, tajnica Sloge“ ju je predstavi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1198

VIŠNJA KLOBUČAR - najdugovječnija pakračka ravnateljica: Odgojiteljica ili ravnateljica – uvijek jednako u službi djeteta

Oko dva mjeseca nas dijeli od još jedne visoke godišnjice vezane uz bogatu prošlost Pakraca, kakvom se ne mogu podičiti, ma koliko to htjeli, mnogi nam slični gradovi. Prošle su, naime, 123 godine od ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
888

ZAPOČINJE "ADVENT U PAKRACU" Raznolika predblagdanska događanja

Paljenjem prve adventske svijeće na događaju pod nazivom „Svjećice u došašću“ koji će biti održan u subotu 30. studenog u 17:30 sati, na Trgu dr. F. Tuđmana, u Pakracu započinje ovogodišnji „Advent u ... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1025

ŠTRAJK U ŠKOLAMA Na zagrebačkom prosvjedu 40 pakračkih prosvjetara

Na jučerašnjem zagrebačkom prosvjedu prosvjetnih radnika Hrvatske sudjelovalo je 40 pakračkih prosvjetara, pokazuje anketa koju smo jutros proveli među sindikalnim povjerenicima i ravnateljima triju p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
899

HRT OTKUPIO PRAVA Špelić u društvu Tribusona, Pavličića…

„Vidio sam kako umireš“, roman prvijenac pakračkog autora Danijela Špelića, otkupila je Hrvatska radio televizija i adaptiran u radio-dramu premijerno će biti izveden 3. prosinca s početkom u 23 sata ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1365

CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE Kupili zgradu projektnog biroa

Zgradu poznatu kao „projektni biro“ ove jeseni je u potpunosti kupila tvrtka Centar za vozila Hrvatske, vidljivo je to iz  vlasničkog lista od 17. studenog, a potvrdili su nam to na naš upit i u tvrtk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

NA ZADNJOJ OVOGODIŠNJOJ AKCIJI Prikupljeno 114 doza krvi

U zadnjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi koja je jučer održana u Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac i u prostoru restorana Studenac u Lipiku prikupljeno je 114 doza krvi. U Pakracu se odazvalo ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
762

TZ PAKRAC Poziv izlagačima za sudjelovanje na Božićnom sajmu

Turistička zajednica Grada Pakraca poziva zainteresirane da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih proizvoda, radova i usluga na Božićnom sajmu u Pakracu koji će biti održan u dvorištu kurije Ja... pročitaj..

Sport
Pakrački List
768

SK "KUNA" Uspješni u Maloj Subotici

Pet članova Streličarskog kluba "Kuna" jučer je sudjelovalo u Maloj Subotici na streličarskom natjecanju WA 2X18 i prvom kolu Hrvatskog streličarskog kupa za goli luk. Postigli su sljedeće rezultate: ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
737

DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA Besplatno prekontrolirajte vlastito vozilo

U razdoblju od 25. do 30. studenog u svim stanicama za tehnički pregled vozila na teritoriju Hrvatske provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila. U navedenom vrem... pročitaj..

Sport
Pakrački List
743

HAJDUK ĆE PREZIMITI NA 8. MJESTU Polusezona obilježena povredama

Hajduk je polusezonu MŽNL Brod - Požega završio na 8. mjestu prvenstvene ljestvice. Kako je to izgledalo tijekom sezone donosimo vam kroz onaj zanimljiviji dio statistike... Tijekom prvenstva skupili ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
794

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Putopisno predavanje Maje Klarić

Gradska knjižnica Pakrac organizira putopisno predavanje i predstavljanje knjige autorice Maje Klarić "Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku" koje će biti održano 27. studenog ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1060

LIPA POBIJEDILA Plus 19 - dobar trening pred Petrijevce

Pobjedom 34:15 protiv ekipe Đakova 2, rukometaši LiPe nastavili su sjajan pobjednički niz u natjecanju 3. HRL Istok u kojoj nakon 10 odigranih kola sa samo jednim porazom predvode trećeligašku karavan... pročitaj..

Sport
Pakrački List
777

POJEDINAČNO PRVENSTVO U KUGLANJU Domagoj Tušim 17. na regiji

Domagoj Tušim, kuglač KK Pakraca i KK Lipika 1976, bio je 17. na pojedinačnom kuglačkom prvenstvu regije istok što je proteklog vikenda odigrano na kuglanama u Osijeku i Požegi. U konkurenciji 32 kugl... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
772

AKCIJA KPD "SLOGE" Promocija brošure i filma za osobe s invaliditetom

„Biti in“ je elektronska brošura za osobe s invaliditetom nastala u suradnji KPD „Sloge“ Pakrac i Grada Pakraca uz poticaj Zaklade „Slagalica“ iz Osijeka, koja će biti  predstavljena  javnosti sutra (... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
804

FORUM ŽENA SDP-A Nasilje se ne događa drugima

Objavljujemo priopćenje Foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama: Svjedoci smo učestalih slučajeva nasilja nad ženama i djevojčicama kao i... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
1010

UDRUGA ŽENA BADLJEVINA Obilježeno 25 godina čuvanja tradicije

Prezentacijom tradicionalnog čijala te promocijom video zapisa o badljevačkoj tradiciji sinoć je u Društvenom domu u Badljevini obilježeno 25 godina rada Udruge žena Badljevina. „Čijala, kolinja, Iva... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
819

SLAVONSKA KOLINJA POMALO SELE U FOLKLOR Umjesto u dvorištu, svinjokolja sve češće u trgovačkom centru

Dojam je da je znatno tiše nego inače započela ovogodišnja sezona svinjokolje u našem kraju. Mogli bismo navesti puno razloga za to, a jedan je svakako i neobično toplo vrijeme za ovo doba godina kada... pročitaj..

Politika
Pakrački List
885

IZBORI ZA MJESNE ODBORE Počele predizborne aktivnosti

U skladu s odlukom zadnjeg Gradskog vijeća počele su predizborne radnje za izbore za vijeća mjesnih odbora raspisnih za 22. prosinca, isti dan kada su i predsjednički izbori. Liste kandidata za 28 mje... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
859

TREĆA GODINA ARHEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA Sve značajniji nalazi starog grada Pakraca

„Ukoliko lokalno stanovništvo nema pozitivan stav prema baštini, uzalud je sav trud stručnjaka. Vaš odaziv večeras, ali i na terenu ovog ljeta kada su nas posjećivali građani zanimajući se za nalazišt... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
725

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 570. broj Pakračkog lista. Mali čovjek, velika meta Najavljujući, kako je to uobičajeno u uvodniku, naredne stranic... pročitaj..

Politika
Pakrački List
920

PREDSJEDNIČKI IZBORI Počelo je!

Noćas u ponoć počeo je teći rok za prikupljanje potpisa podrške predsjedničkim kandidatima što je ujedno i dio njihove promidžbene aktivnosti za izbore raspisane za 22. prosinca. Za sada u statusu pot... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
797

JUČER U SISKU Fran Bralo pobjednik Državnog natjecanja u čitanju naglas

Fran Bralo, učenik 4. razreda Osnovne škole braće Radića Pakrac, pobjednik je 7. Državnog natjecanja u čitanju naglas, koje je jučer održano u Sisku u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac. Fra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
761

ZBOG PUKNUĆA CJEVOVODA Pakrac i Lipik danas bez vode

Obavještavamo cijenjene potrošače na području Pakraca i Lipika kako će danas zbog puknuća magistralnog cjevovoda u Gornjoj Šumetlici ostati bez vode. Sve ekipe Voda Lipik su na terenu te se radi na ot... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 95