Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 57 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
699

KOMUNALAC PODSJEĆA: Sutra pražnjenje smeđih kanti

Sutra će Komunalac po prvi put na području Grada Pakraca prazniti  takozvane smeđe kante i kontejnere za smeće koji su tijekom prosinca i siječnja podijeljeni domaćinstvima i stambenim zgradama, a nam... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
731

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Osnovnoškolci najvjerniji čitatelji

Gradska knjižnica Pakrac  može se pohvaliti da, kad je riječ o čitanosti i posuđivanju knjiga, ne zaostaje za hrvatskim prosjekom, čak bilježi i porast,  tako je u prošloj godini  imala 626 upisana čl... pročitaj..

Sport
Pakrački List
732

KUGLAČKI VIKEND: Poraženo svih pet klubova

Iza pakračkih kuglača je rezultatski vrlo loš vikend: svih naših pet klubova u tri lige zabilježili su poraze čime je nastavljen loš siječanjski niz u kojem je u 12 službenih utakmica ostvaren tek jed... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
718

UDRUGA "DELFIN": Pomoć i savjetovanje žrtvama i svjedocima

Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ iz Pakraca s Uredom za podršku žrtvama i svjedocima tijekom ove godine provodi projekt naziva „Pomoć i podrška žrtvama i svjedocima dostupna svima“... pročitaj..

Sport
Pakrački List
750

PETICA: Osmogodišnjaci izborili bjelovarsku završnicu

Završnim utakmicama grupne faze odigranim u Pakracu 28. i 29. siječnja u uzrastima U8 i U10 malonogometni turnir Petica stigao je do svoje završnice koja će narednog vikenda biti odigrana u dvorani bj... pročitaj..

Sport
Pakrački List
776

SK "KUNA": Tomislav Nemet oborio državni rekord

Na streličarskom turniru WA STAR 2x18 Sv. Sebastijan koji je jučer održan u Zaprešiću, u konkurenciji oko 150 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije, nastupilo je i petero pakračkih streličara doni... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
916

NOĆ MUZEJA U PAKRACU: Večer sjećanja na pakračku glazbenu scenu

Uz zvukove starih šlagera, rock evergreena i jazza, začinjeno klasičnom glazbom, prisjećanje na najznačajnije Pakračane koji su obilježili glazbeni život grada, bila je tematika sinoćnje Noći muzeja u... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
773

U PAKRAČKOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI: Održana 4. Svetosavska akademija

U organizaciji pakračke parohije, Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca i SKD „Prosvjeta„ Pakrac jučer je u gradskoj vijećnici kompleksa Janković održana 4. Svetosavska akademija. Akademiji ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

IZ POLICIJSKE TEKE Netko se počastio u tuđoj pušnici

  Sezona kolinja je iza nas, polako nailaze datumi kad odrađeni posao dolazi na naplatu pa se valja uputiti u pušnicu, prinijeti kakvu kobasicu ili slaninku pa s rodbinom ili prijateljima početi pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1293

OŠ BRAĆE RADIĆ PAKRAC: Započeo projekt zajedničkog čitanja u obitelji

Osnovna škola braće Radića Pakrac drugu godinu za redom uključila se u nacionalni projekt za poticanje čitanja u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara naziva „Čitamo mi, u obitelji svi“ u k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
746

HVALEVRIJEDNA GESTA: Pakrački srednjoškolci donirali sredstva Udruzi "Latica"

Učenici Srednje škole Pakrac danas su članovima Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakrac-Lipik „Latica“ donirali sredstva u iznosu nešto većem od 1000 kuna prikupivši ih akci... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
676

HLADNA ZIMA-SKUPA ZIMA: Potrošnja plina porasla za četvrtinu

Potrošači plina na pakračkom i lipičkom području tijekom prosinca i prva tri tjedna siječnja potrošili su  količine plina za oko četvrtinu  više nego u istom razdoblju prije godinu dana što je posljed... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
672

U DOSADAŠNJEM TIJEKU ZIME: Gripa tek u tragovima

Tijekom prosinca i siječnja Zavod za javno zdravstvo naše županije prema podacima liječnika obiteljske medicine zabilježio je 120 slučajeva gripe što se ne smatra epidemijom, rekao nam je epidemiolog ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

VETERINARSKA STANICA PAKRAC: Započelo cijepljenje pasa

Veterinarska stanica Pakrac 23. siječnja započela je uobičajenu godišnju redovnu akciju cijepljenja pasa protiv bjesnoće, odnosno proces dehelmintizacije (davanje lijekova protiv crijevnih parazita). ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
687

JELENA HIHLIK: Uvjereni smo da će prva arheološka iskapanja pokazati fantastične rezultate

Muzej grada Pakraca kroz svih ovih godina djelovanja postao je mjesto koje posjećuju ne samo ljubitelji umjetnosti, već i vrtićanci te školarci, a sada i građani koji nisu česta muzejska publika. O to... pročitaj..

Sport
Pakrački List
717

KUGLANJE 2. I 3. LIGA: Bez pobjede u nastavku natjecanja

Četiri naša kluba proteklog vikenda nastavili su nakon jednomjesečne stanke natjecanja u 2. i 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi. Neriješeni rezultat zabilježila je Sloga, a svi ostali su poraženi. U 2. HKL ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
718

LOCAL STORY: Lana Tessari: Za moj avanturistički duh - ovo je vrh!

“Stvari su se kroz život odvijale i posložile baš onako kako sam priželjkivala i danas mogu reći da živim svoj san. Jest da je kofer uvijek uz mene, istina je i da većinu radnog vremena provodim na ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
686

NEZAPOSLENOST U 2016. GODINI: Dnevno prosječno 192 osobe manje nezaposlene

Posljednjeg dana prošle godine na pakračkom Zavodu za zapošljavanje je bilo prijavljeno 922 nezaposlene osobe što je porast u odnosu na mjesec dana ranije od 79 osoba  ili 9,4 posto. U odnosu na prosi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
870

OVOG VIKENDA NA OMANOVCU: Brojni skijaši i izletnici iz Slavonije

Oko 60 centimetara snijega, hladno, ali sunčano vrijeme ovog vikenda je na Omanovac  privuklo brojne skijaše i izletnike iz Pakraca, Lipika, a na prepunom parkiralištu koje se jučer poslijepodne prote... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
718

NOĆ MUZEJA U PAKRACU: Ovogodišnja tema povijest glazbe i glazbeni velikani

Muzej grada Pakraca i ove godine 27. siječnja (petak) uključit će se u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja čija je ovogodišnja tema posvećena glazbenoj umjetnosti i glazbenim velikanima gdje će građan... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1011

ZIMSKI KUNA KUP 2017. Pionirski naslovi Hajduku i požeškoj Slavoniji

Malonogometaši pakračkog Hajduka pobjednici su Zimskog Kuna kupa za mlađe pionire odigranog 22. siječnja u pakračkoj sportskoj dvorani nakon što su u finalu turnira s 2:0 pobijedili momčad Slavonije i... pročitaj..

Sport
Pakrački List
734

BIRAMO NAJBOLJEG SPORTAŠA GRADA PAKRACA: Kandidature čekamo do 10. veljače

Po 24. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednje dvije godine partner nam je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tis... pročitaj..

Sport
Pakrački List
731

OVOG VIKENDA U PAKRAČKOJ DVORANI: "Kuna kup" za pionire

Ovog vikenda Hajduk je domaćin u Gradskoj športskoj dvorani Pakrac svog tradicionalnog turnira u malom nogometu za mlađe kategorije „Kuna kup“ koji se neprekidno igra od 2008. godine. U subotu u malom... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
673

NOVI BROJ PAKRAČKOG LISTA u prodaji od 20. siječnja

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Već za siječanj iz Komunalca su najavljivali značajne promjene u odvozu i naplati kućnog otpada, no u siječnju bit će primijenjen samo dio tih novina, dok je onaj dio koji se pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
735

ALENKA DUJANOVIĆ, GLASNOGOVORNICA "RADENSKE": Studenac zadržava ime i sjedište

Od 1. siječnja lipički „Studenac“ nakon 30-tak godina  započeo jer rad umjesto u sklopu Podravke u  grupaciji Kofola ČeškoSlovensko, odnosno u Hrvatskoj u sklopu njene tvrtke kćeri „Radenske“. Što se ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
684

GD HCK PAKRAC: Izabrano deveteročlano pakračko članstvo u Skupštinu društva

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Pakrac jučer je održan kandidacijski sastanak na kojem je izabrano devet članova s područja Grada Pakraca u Skupštinu pakračkog Gradskog društva crvenog k... pročitaj..

Sport
Pakrački List
720

KUGLANJE 1.B HKL: Pakrac-Novska 2:6

U unaprijed odigranoj utakmici 14. kola 1.B hrvatske kuglačke lige kuglači Pakraca sinoć su na svojoj kuglani poraženi od ekipe Novska sa 6:2 (3262:3339) što im je treći poraz u nizu u nastavku natjec... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
697

ENERGETSKA OBNOVA: Kandidirane još četiri zgrade

Na još uvijek otvoreni natječaj za energetsku obnovu stambenih zgrada „Komunalac“ je kandidirao još četiri pakračke stambene  zgrade: dvojni objekt u Ulici Matice hrvatske  na broju 9 i 11, Petra Prer... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
770

SNJEŽNA OLUJA: Promet otežan, ali ne i zaustavljen

Promet na pakračkim i prilaznim cestama unatoč 30-tak centimetara svježeg snijega odvija se otežano, ali nije zaustavljen i u pakračkoj policiji nemaju niti jednu informaciju o zastoju.  Na pakračkom ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
841

Stariji pioniri Hajduka prvi u Novskoj, Grubišićevim limačima dva srebra

Stariji pioniri Hajduka pobjednici su Božićnog malonogometnog turnira u Novskoj. Finalni dvoboj su igrači trenera Dubravka Ljevakovića izborili pobjedom 3:1 protiv Sloge iz Nove Gradiške da bi u završ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 57