Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 74 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
691

OD 1. TRAVNJA Plin skuplji 21 lipu

Za pakračke i lipičke potrošače u domaćinstvima od 1. travnja plin će biti skuplji za 21 lipu po metru kubnom, potvrdili su iz Komunalca. To znači da će za potrošače u tarifnom modelu 1 u kojem je naj... pročitaj..

Sport
Pakrački List
741

VIJESTI IZ NOGOMETA Seminar prije nastavka natjecanja

„Pomoćno-nastavne igre u nogometu“ i „Primjena VAR sustava u nogometu“ teme su edukacijskog seminara koji organizira Nogometni savez NS Požeško- slavonske županije za trenere, suce, delegate i ostale ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
735

[PROMO] "ZAŽELI I TI BITI JEDNA OD NJIH" Godina dana uspješnog projekta

Prošla je godina dana otkako se na području Grada Lipika provodi projekt „Zaželi i ti biti jedna od njih“. Projekt je sufinanciran 100% iz Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – ... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
828

POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNE DJELATNOSTI Pakračkom OPG-u 372 tisuće kuna

„Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ (mjera 6, podmjera 6.2) naziv je natječaja raspisanog od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

NOVO OD PAKRAČKOG AUTORA Izašao šesti roman Danijela Špelića

  Uljezi - naziv je novog romana pakračkog autora Danijela Špelića koji je svjetlo dana ugledao početkom veljače zahvaljujući izdavačkoj kući Naklada Bošković iz Splita. Šesto po redu djelo žanrovski ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
716

[PROMO] KLUB MLADIH POZIVA MATURANTE Besplatne radionice pisanja eseja

Dragi učenici, maturanti, s obzirom da je stiglo vrijeme prijave ispita na državnoj maturi, a kako je jedna od bitnih stavki Hrvatski jezik, pozivamo vas na besplatnu radionicu pisanja eseja iz hrvats... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1326

MIROSLAV BADROV, prof. glazbene kulture: Moj je život pjesma, doista!

Organizirate li ovih dana možda rođendan, krstitke, omanje svatove ili recimo skupštinu vaše udruge, onda sigurno u mobitelu imate i broj kakvog glazbenika koji će taj dan oplemeniti dobrom energijom ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1108

UČENICI PAKRAČKE ŠKOLE PREDLOŽENI ZA DRŽAVNI LIDRANO Vješti glumci, talentirani pisci…

Valentina Nikolić, učenica 8. razreda Osnovne škole braće Radića, u kategoriji samostalnih novinarskih radova, te pakrački mali glumci u kategoriji skupnih dramsko-scenskih izraza predloženi su za drž... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
690

GD CRVENOG KRIŽA PAKRAC U prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 136 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Zavod za transfuzijsku medicinu jučer je provelo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama gradskog crvenog križa te  u restoranu „Stude... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
737

RAZVOJ TURIZMA U ŽUPANIJI Poticanje ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta

U svrhu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta, Požeško-slavonska županija i u 2019. godini raspisuje Javni poziv  za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno „Programu  poticanj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

POZIV NA OPREZ Policija u Pakracu traga za naoružanim pljačkašem

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, jutros su policijski službenici PP Pakrac u Pakracu zatekli dvije muške osobe koje se dovod... pročitaj..

Sport
Pakrački List
761

KUGLANJE-SVE TRI LIGE Dva remija u neizvjesnim mečevima

Čak dva od pet naših klubova su ovog vikenda odigrali neriješeno (4:4) što u kuglanju nije čest slučaj. KK Pakrac je u 18. kolu 1.B HKL na svom terenu remizirao protiv jake Novske. Pojedinačne bodove ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
715

REVIJA DJEVOJAKA, SNAŠA I MOMAKA Filipu Škariotu 3. mjesto u Starim Mikanovcima

Na 52. priredbi “Mladost i ljepota Slavonije” -  tradicionalnoj reviji djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama održanoj 23. veljače u Starim Mikanovcima - u konkurenciji osam djevojaka, pet snaš... pročitaj..

Sport
Pakrački List
727

ODBOJKA Poraz seniorki, bronca iz Bjelovara za djevojčice

U sklopu utakmica 12. kola 3. Nacionalne odbojkaške lige – Istok odbojkašice Volley LiPe su u neizvjesnoj i do kraja izjednačenoj utakmici nakon pet odigranih setova poražene od Bjelovara 3 s 3:2 (17:... pročitaj..

Sport
Pakrački List
772

3. HRL ISTOK Tijesan poraz rukometaša u Mikanovcima

U 15. Kolu 3. HRL Istok rukometaši LiPe poraženi su na gostovanju u Mikanovcima s 35:33 (16:16). Utakmica puna preokreta lako je mogla otići i na stranu Pakračana, ali nedostatak koncentracije u napad... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
680

LRA PC PAKRAC Poziv na radionicu o zaštiti na radu i od požara

Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. u sklopu projekta „ Korisnička podrška PCP-a“, financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
668

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Lanjska razina nezaposlenosti ista kao 1993. godine

Na kraju siječnja na pakračkom Zavoda za zapošljavanje u evidenciji nezaposlenih je bilo registrirano 554 osobe što je za 66 više (+13,5%) nego na kraju prosinca, ali i 225 manje (-28,9%)  nego u sije... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

*fotografija naslovnice: Darko Miletić Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 561. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: pročitaj..

Kultura
Pakrački List
786

PRVA VELIKA PROBA PAKRAČKOG MJUZIKLA Premijera 16. svibnja

Prošle subote održana je prva velika proba mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ kojeg u projektu KPD "Sloga" „Ne živiš snove dok spavaš – probudi se“ s 597.000 kuna financira Ministarstvo kulture sredstv... pročitaj..

Sport
Pakrački List
730

IZBOR SPORTAŠA GODINE Za tri priznanja 14 kandidata

Završen je postupak kandidiranja za sportaša godine, najboljeg mladog sportaša i sportskog djelatnika Grada Pakraca za 2018. godinu, koji već tradicionalno 26 godina provodi Pakrački list, a zadnje če... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
958

PREDAVANJE PSIHOLOGINJE NATAŠE MAJOR Preuzmite odgovornost za misli i ponašanja

"Možeš ako misliš da možeš, ne možeš ako misliš da ne možeš" naziv je predavanja koje je sinoć u prepunoj čitaonici Gradske knjižnice Pakrac održala Nataša Major, psihologinja u Osnovnoj školi braće R pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
774

1. I 2. OŽUJKA U PAKRACU Obilježavanje 28. obljetnice početka Domovinskog rata

Domovinski, obrambeni rat u Hrvatskoj započeo je u Pakracu 1. ožujka 1991. godine oružanim sukobom hrvatskih policijskih postrojbi sa pobunjenim Srbima. Bio je to prvi otvoreni, oružani sukob na podru... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

LIDRANO 2019. Smotra učeničkog stvaralaštva u Pakracu

Naša osnovna škola danas je domaćin Županijskog Lidrana 2019., smotre kulturološkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije što će se održati u zgradi škole i Hrvatsk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
767

PREDAVANJE U GRADSKOJ VIJEĆNICI Sportska psihologija pred zaključanim vratima

Sportska psihologija, primijenjena znanstvena disciplina u okviru psihologije opterećena je predrasudama da psiholozi rade samo sa vrhunskim sportašima što je netočno jer rade i s rekreativcima, sport... pročitaj..

Sport
Pakrački List
768

KUGLANJE-SVE TRI LIGE Papuk-Lipik 5:3, De Zan 609

Kuglači Papuka u međusobnoj utakmici protiv Lipika 1976 u 13. kolu 3. HNL pobijedili su s 5:3 (3139:3028) i tako im pobjegli na tablici za vjerojatno nedostižnih pet bodova. Svoj dan je jučer imao D. ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
719

SKUPŠTINA DRUŠTVA MAĐARA Aktivnosti provodili na 18 manifestacija

Nastavak aktivnosti na očuvanju identiteta mađarske nacionalne manjine u našem kraju glavni je cilj programa rada Društva Mađara Pakrac i u ovoj godini, istaknuto je na skupštini Društva što je  održa... pročitaj..

Sport
Pakrački List
717

3.HRL ISTOK LiPa pobjedom u nastavak prvenstva

Rukometaši LiPe pobijedili su kao domaćini Cestograd iz Ivankova s 32:26 u sklopu utakmica 14. kola 3. HRL  i tako na najbolji mogući način krenuli u proljetni dio prvenstva. Pobjeda niti jednog trenu... pročitaj..

Sport
Pakrački List
895

SK "KUNA" Drugo mjesto po broju pojedinačnih medalja na državnom prvenstvu

Članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac“ protekli vikend sudjelovali su na Državnom prvenstvu održanom u Ljubešćici u streličarstvu u organizaciji HSS i Streličarskog kluba "Grebengradski streličari... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1006

KUNA KUP 2019. U8/U10: U-8 turnir Daruvaru, domaćin pomeo konkurenciju u U-10

Kuna kup 2019. je kod „osmice“ pripao momčadi Daruvara, dok je u kategoriji U10 najuspješnija bila domaća momčad Hajduk Plavi. Glavne su to značajke dvodnevnog dječjeg malonogometnog turnira odigranog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
827

3. ZIMSKI VATROGASNI KUP Najbolji Veliki Banovac, kod mladih Obriježani

3. Zimski vatrogasni kup u organizaciji Vatrogasne zajednice Pakrac – Lipik ove je nedjelje u lipičkoj školskoj dvorani okupio preko stotinu vatrogasaca iz dvadeset gravitirajućih društava. Raspoređen... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 74