Virtualni arhiv Pakračkog lista

Ožujak 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 90 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Pakrački List
933

NOGOMET 4. LIGA Hajduku bodovi protiv Našičana

Hajduk je jučer u 17. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje na svom stadionu s 2:0 pobijedio NAŠK iz Našica. No stotinjak gledatelje je za bodove strahovalo sve do zadnjeg sudčevog zv... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
848

SKUPŠTINA UDRUGE "HRVATSKA ŽENA" PREKOPAKRA Dubravka Laučan ponovo predsjednica

Dubravka Laučan ponovo je izabrana za predsjednicu, Snježana Nožarić i Đurđa Martinović za zamjenice, Maja Oblak za blagajnicu te Patricija Bahnik za tajnicu, jednoglasno je odlučeno na sinoćnjoj izbo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

TROŠKOVI MANJINSKIH IZBORA Vlada časti iz gradskog proračuna

U skladu s Ustavom i nizom zakona, kao i s ustaljenom praksom u godini u kojoj ćemo imati čak četiri izlaska na birališta, prvi će pred biračke kutije mogućnost izlaska imati pripadnici nacionalnih ma... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1010

PAKRAČKA GROBLJA Opločene staze

Tijekom zime Komunalac je na Rimokatoličkom groblju u Pakracu opločio betonskim opločnjacima dvije poprečne staze u ukupnoj dužini od 200 metara, odnosno oko 450 četvornih metara. Lani je na pravoslav... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
710

PAKRAČKE SREDNJOŠKOLKE Kao nagradu za kreativnost putovanje u Bruxelles

Dorotea Tomić i Sara Marin, učenice 1. razreda gimnazije Srednje škole Pakrac, na nagradnom natječaju za video radove informacijskih centara Europe Direct u Hrvatskoj #EDICHrvatska #Ovajputglasam obja... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
654

PAKRACU STATUS BRDSKO-PLANINSKOG PODRUČJA Lakši pristup državnim novcima i gorska iskaznica

Novim zakonom o brdsko-planinskim područjima usvojenim u Hrvatskom saboru u prosincu Grad Pakrac je dobio status brdsko-planinskog područja. Po starom zakonu 41 jedinica lokalne samouprave je imala ta... pročitaj..

Politika
Pakrački List
863

IZBORI ZA MANJINSKA VIJEĆA Na birališta 5. svibnja

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici za 5. svibnja raspisala izbore za vijeća nacionalnih manjina. U Gradu Pakracu birat će se vijeća srpske, talijanske i češke nacionalne manjine, svaki s po 15 članov... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

POZIV NA STRUČNI SEMINAR E-nabava i aktualnosti u javnoj nabavi

Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. u sklopu projekta „ Korisnička podrška PCP-a“, financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
882

IVAN FRIĆER, PREDSJEDNIK UDRUGE DRVOPRERAĐIVAČA Šest malih tvrtki mogu oživjeti "Papukovu" proizvodnju  

Nemoguće je živjeti u Pakracu, a ne primijetiti da nam je jedna od glavnih gospodarskih grana posljednjih godina postala izrada ogrjevnog drveta koje se kao gotovo paletiran proizvod najviše izvozi u ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
748

HRVATSKI DOM Premijera nove dječje predstave "Zeleni šumski san"

U Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u Pakracu u srijedu 3. travnja s početkom u 19 sati sugrađani će moći pogledati premijernu izvedbu nove predstave za djecu male glumačke skupine KPD „Sloga“ naziva... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
850

OGŠ PAKRAC Obilježavanje 23 godine rada

Osnovna glazbena škola Pakrac 1. i 3. travnja prigodnim programom obilježit će Dan škole i 23 godine otkako u Pakracu djeluje ova ustanova. Prvo događanje zakazano je 1. travnja u 19 sati u gradskoj v... pročitaj..

Politika
Pakrački List
810

IZBORI ZA EU PARLAMENT Imenovano gradsko izborno povjerenstvo

Jučerašnjim raspisivanjem izbora za Europski parlament koji će biti održani u cijeloj Europskoj uniji 26. svibnja započele su izborne aktivnosti koje će u Pakracu provoditi Gradsko izborno povjerenstv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

AFERA LAŽNE DIPLOME Neugodnosti ove vrste zaobišle Pakrac

Od početka godine u tijeku je procedura provjere vjerodostojnosti isprava za gotovo 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti. Postupak je to koji se provodi prema naputku resorne ministri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
764

MUP: USKORO NAM STIŽE KAMERA Ulica Aleja kestenova jedna od 122 lokacije u državi

naslovna foto: Ivan Lacković /www.jutarnji.hr/ Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automats... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

PROJEKT MEMORIJALNOG CENTRA DOM. RATA Pakrac će posjetiti oko 4000 osmaša iz pet slavonskih županija

Posjetom 200-njak osmaša iz osnovnih škola iz Pitomače, Virovitice, Čačinaca i Dalja Pakracu danas je započeo pilot - projekt Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar u kojem će oko 4000 učenika o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

GRADSKA UPRAVA Krenuo program subvencioniranja liječnika

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvenciju doktorima medicine zaposlenima u zdravstvenim ustanovama na području grada Pakraca uputila je na gradskim internetskim stranicama prošlog tjedna gradon... pročitaj..

Sport
Pakrački List
789

LIGA MLADIH Pakračani na domaćoj kuglani drugi, ukupno vodeći

U subotu i nedjelju na pakračkoj kuglani odigrano je 6. kolo Međužupanijske lige mladih. Pakračke mlade kuglačice i kuglači „Slavonskog banovca“ nisu iskoristili prednost domaće kuglane te su ekipno z... pročitaj..

Sport
Pakrački List
867

ZAVRŠENA KUGLAČKA PRVENSTVA Svi naši klubovi najesen u istim ligama

Ovog vikenda završena su kuglačka prvenstva u sve tri lige u kojima se natječu naši klubovi. Svi oni su ostvarili solidne plasmane između trećeg i petog mjesta tako da će se i na jesen natjecati u lig... pročitaj..

Sport
Pakrački List
738

VOLLEY LIPA Odbojkašice zaredale pobjedama

Odbojkašice Volley LiPe pružaju vrlo dobre partije u prvenstvu 3. Nacionalne lige – Istok. U posljednja dva kola dvaput su slavile. Nakon dvije gostujuće pobjede (Koprivnica i Križevci), pobjedničku s... pročitaj..

Sport
Pakrački List
742

TEŠKO U GOSTIMA Hajduk poražen u Slavonskom Brodu

Nogometaši Hajduka poraženi su Slavonskom Brodu od Željezničara s minimalnih 1:0 u okviru utakmica 16. kola MŽNL Slavonije i Baranje. Gol su dobili u 64. minuti utakmice, a nakon još jednog gostujućeg... pročitaj..

Sport
Pakrački List
762

RK LIPA Dvije pobjede u tri dana

Dvije pobjede u samo tri dana rezime su plodnog perioda rukometaša LiPe u utakmicama 3. HRL ISTOK. Najprije su u četvrtak u zaostaloj utakmici 18. kola 3. HRL Istok kao domaćini svladali Požegu 2 sa 3... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
773

SKUPŠTINA DVD PAKRAC Društvo koje ima toliko prijatelja može biti samo odlično

Za pakračke vatrogasce 2018. je bila mirna godina. Imali su dvije požarne intervencije na gospodarskim i stambenim zgradama, četiri na otvorenim prostorima i 14 tehničkih intervencija te još 143 druga... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
773

ŠKOLOVANJE MLADIH PAKRAČANA Diplome ipak na cijeni

U razdoblju od 2011. do 2017. godine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), 296 mladih Pakračana steklo je diplomu na nekim od viših škola ili studija diljem Hrvatske. Da je nastavak ško... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
773

SKUPŠTINA UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA Čuvari sjećanja na žrtvu poginulih sinova

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik trenutno ima 22 člana, no unatoč tome svojim radom opravdali smo postojanje vođeni težnjom da se žrtva naše djece ne zaboravi, rek... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
701

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 562. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PAKRA... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
969

OŠ BRAĆE RADIĆA Dan darovitih učenika i sudjelovanje u projektu solidarnosti

Pakrački osnovnoškolci i učitelji različitim radionicama i natjecanjima danas obilježavaju Međunarodni dan darovitih učenika osmislivši program koji traje od 18. do 22. ožujka, dok istovremeno sudjelu... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE Preuzimanje rješenja i uplatnica komunalne naknade

S obzirom da su svi obveznici plaćanja komunalne naknade dužni prema Općem poreznom zakonu potpisati ovogodišnje rješenje o komunalnoj naknadi, te samim time i preuzeti pripadajuće uplatnice, u slučaj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
689

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE U veljači zaposlene čak 63 osobe

U veljači 2019. u odnosu na siječanj broj nezaposlenih u evidenciji pakračkog Zavoda za zapošljavanje je, s obzirom da nije počeo sezonski rad, iznenađujuće smanjen za 32 osobe ili bezmalo 6 posto te ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
846

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Srednjoškolci o europskom parlamentarizmu

Koje su prednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji, koje su mogućnosti za mlade ljude, kako volontirati u europskim zemljama i zašto je važno glasati na europskim izborima neka su od pitanja čiji s... pročitaj..

Sport
Pakrački List
825

BICIKLISTIČKI KLUB OBNOVIO RAD U Pakrac se vraćaju biciklistička natjecanja

Nakon dvogodišnje stanke Biciklistički klub „Titan“ je nedavno obnovio rad. Na obnoviteljskoj skupštini prije desetak dana za predsjednika je izabran Darko Škevin, za njegovog zamjenika Vladimir Tessa... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 90