Virtualni arhiv Pakračkog lista

Prosinac 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 86 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
983

DJEČJI DOČEK NOVE GODINE Pakrački mališani već u 2020.

Najmlađi sugrađani već su odbrojali ponoć koja je za mališane otkucala u 18 sati u dvorištu kurije Janković u Pakracu koji su u pratnji roditelja došli na dvosatni novogodišnji program koji je organiz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
778

GRAD PAKRAC Nastavak programa "Tri plus"

Na službenim stranicama Grada Pakraca https://pakrac.hr/ objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć za podmirivanje troškova stanovanja korisnicima iz Programa „TRI... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
785

U DVORIŠTU KURIJE JANKOVIĆ Ne propustite dječji doček Nove godine!

Tekuću 2019. godinu organizirano će ispratiti i oni najmlađi. Poslijepodne 31. prosinca od 16 sati do 18 sati u dvorištu kurije Janković počinje organizirani doček dječje Nove godine. Ove godine u org... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
998

28. OBLJETNICA POGIBIJE MARIJANA KULHAVIJA I SUBORACA Čuvati sjećanje na tužne, ali slavne i časne dane

U nazočnosti članova obitelji poginulih, hrvatskih dragovoljaca i sudionika vojne akcije Alfa 91 kao i brojnih uzvanika, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim hrvatskim br... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1107

UBIJENI I NESTALI CIVILI U VINOGRADIMA 1991. GODINE Spomenik žrtvama dobio konkretna imena

Spomenik „Golubica“ ubijenim i nestalim civilima na kraju Ulice 105. brigade u južnim pakračkim vinogradima koje je Ministarstvo podiglo 2001. godine, na prigodnoj komemorativnoj svečanosti, na inicij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
894

KOMEMORATIVNI SKUP U ŠEOVICI Odana počast poginulima u „Alfi“

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pakračkih branitelja i prijatelja branitelja iz Varaždina prijepodne je kod spomenika u Šeovici komemoracijom obilježena  28. obljetnica akcije „Alfa“ koja je t... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
936

STIPENDIJE Ugovori za novih 13 gradskih stipendista

Grad Pakrac će od ove studijske godine stipendirati 13 novih studenata kojima su danas u maloj vijećnici gradske uprave svečano uručeni ugovori o stipendiranju. Tako će stipendiju u visini od 400 kun... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
930

SAMOVOLJA TRGOVACA Povratnu ambalažu su obvezni primati

Prodavaonica pića tvrtke Metalija-trans d.o.o. Požega koju Pakračani popularno zovu „rupa“ radi pristupačnosti automobilom često je omiljeno mjesto za kupovinu većih količina alkoholnih pića i bezalko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1865

ŽELJKO ŠTAMPF: Tattoo više nije tabu – ukrašavanje tijela sve popularnije

Kako pokazati voljenoj da je doista jedina, Dinamu ili Hajduku da je vječan ili samo Isusu da ga voliš? Jedan od češćih alata prešutne korespondencije s bližim okruženjem je - tetovaža. Ako vam je pri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
827

Vijesti
Pakrački List
759

POLICIJSKI BILTEN U Pakracu izuzetno miran Božić

Sudeći prema jutrošnjem policijskom biltenu u Pakracu, ali i u Lipiku, dani božićnih blagdana protekli su izuzetno mirno. Spominju tek događaj od sinoć kada je u 20.10 sati u Ulici Matice hrvatske, u ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
757

DUHOVNI KUTAK Božić - otajstvo vječnosti

Piše: velečasni Jozo Zorić Prošle godine u poznatoj njemačkoj publikaciji opisano je jednom slikom kako se današnji svijet priprema za Božić. Navedena slika je prikazivala ogromnu robnu kuću pred kojo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

ANAMARIJA BLAŽEVIĆ, GRADONAČELNICA PAKRACA Bez obzira na različitosti imamo zajednički cilj

Tradicionalno objavljujemo čestitku i obraćanje gradonačelnice Anamarije Blažević povodom božićnih blagdana.   Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast kao gradon... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1742

ŽUPA UBDM PAKRAC Raspored svetih misa i blagoslova obitelji

Donosimo raspored svetih misa  i blagoslova obitelji u pakračkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije. RASPORED LITURGIJSKIH SLAVLJA - BOŽIĆNO VRIJEME 24. prosinca BADNJAK: 20 sati - mala polnoćka, 2... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1256

PLESNI KLUB DOLCE Prvo i treće mjesto našim plesačicama

Članice Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik 22. prosinca sudjelovale su na natjecanju „Zagreb Christmas Ball“ u kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu na kojem su osvojile prvo i treće mjesto. Djevo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
738

UDRUGA RODA Besplatni pregled autosjedalica u Pakracu

Na parkiralištu gradske tržnice, u Ulici Matice hrvatske 4a, u subotu 28. prosinca od 12 do 14 sati udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica. Roditelji koji žele obaviti pregled ... pročitaj..

Politika
Pakrački List
853

IZBORNI DAN U PAKRACU Najviše glasova aktualnoj predsjednici

Pakrački birači, za razliku od ostatka županije, ostali su na jučerašnjim izborima vjerni HDZ-u i njihovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar - Kitarović. Od 3554 izašlih na izbore (50,7% od ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
770

SK "KUNA" Tri zlata i srebro

Na tradicionalnom 27. međunarodnom streličarskom natjecanju "Božićni turnir" održanom proteklog vikenda u Varaždinu, u konkurenciji od 130 natjecatelja iz Hrvatske i BiH, nastupila su četiri člana SK pročitaj..

Politika
Pakrački List
885

IZBORNI DAN Otvorena sva birališta

Kako je i predviđeno, u sedam sati jutros su otvorena sva 23 biračka mjesta na području Grada Pakraca za predsjedničke izbore. Jednako tako otvoreno je i 18 mjesta za izbore za mjesne odbore Grada Pak... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
771

BOŽIĆNI SAJAM Djed Mraz opet radio prekovremeno

U ugodnom ambijentu kurije Janković u predvečerje 20. prosinca održan je tradicionalni Božićni sajam koji godinama u suradnji uspješno organiziraju Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca. Li... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
743

DANAS U PRODAJI Novi božićni broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi božićni 571. broj Pakračkog lista. U novom broju još možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: TRŽIŠTE USLUGA U PA... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1373

PRIREDBA OŠ BRAĆE RADIĆA Pjesmom i plesom ususret Božiću

„Radost neka srcem vlada“ naziv je ovogodišnje božićne priredbe koju su zajednički osmislili i pripremili učenici i učitelji Osnovne škole braće Radića Pakrac, a koja je sinoć u holu škole okupila bro... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
714

SKUPŠTINA UDRUGE SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Rezultat kvalitetnog rada dodatno zapošljavanje

Godine dosadašnjeg uspješnog rada, planiranja i provedbe aktivnosti te uključenosti u aktivnosti u zajednici su osigurale trogodišnju institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog druš... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
916

GRADSKA TRŽNICA PAKRAC Tržni dan i prodaja ribe 23. prosinca

Zbog nadolazećih božićnih blagdana tržni dan na Gradskoj tržnici Pakrac umjesto četvrtak, bit će u ponedjeljak 23. prosinca. Isto tako, u ponedjeljak 23. prosinca bit će organizirana i prodaja svježe ... pročitaj..

Politika
Pakrački List
857

LOKALNA IZBORNA PROMIDŽBA Birače mami samo HDZ

Predzadnjeg dana predizborne kampanje za nedjeljne predsjedničke izbore, ali i činjenicu da je u danas sajmeni dan, pakrački HDZ je iskoristio za dodatnu promidžbu svoje kandidatkinje Kolinde Grabar -... pročitaj..

Sport
Pakrački List
750

MALI NOGOMET Seniori nastupaju, mladi Hajdukovci već redaju postolja

Malonogometna sezona se već dobrano zahuktala, a nama s pakračko-lipičkog područja trenutno je najzanimljiviji Božićni malonogometni turnir u Lipiku na kojem među 16 prijavljenih ekipa, nastupaju i ig... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
817

NOVA PREDSTAVA PAKRAČKE DJEČJE GLUMAČKE SEKCIJE Božićna priča u Hrvatskom domu

Dječja glumačka sekcija KPD “Sloga“ Pakrac pripremila je kazališnu predstavu „Božićna priča" nastalu prema  jednom od najpoznatijih klasika engleske književnosti, djelu Charlesa Dickensa, koju će izve... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
983

KONCERT TAMBURAŠKOG ORKESTRA PAKRAC Ugodna tamburaška predblagdanska večer

Tamburaški orkestar Pakrac pod ravnanjem maestra Aleksandra Gašparovića uljepšao je sinoćnju predblagdansku večer održavši tradicionalni božićni koncert u gradskoj vijećnici kurije Janković. U svečan... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
729

DOBRO DOŠLI NA "ADVENT U NAŠEM GRADU" 13.izdanje tradicionalnog novogradiškog božićnog sajma

Ukoliko vam je Beč predaleko, a Zagreb preskup, ovaj vikend, po mirise i okuse blagdana navratite u Novu Gradišku. U petak, 20. prosinca, točno u podne, vrata otvara Advent u našem gradu. Riječ je o d... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
966

U BIVŠEM "PAPUKOVOM" DVORIŠTU Završeno asfaltiranje prometnice

U bivšem industrijskom dvorištu „Papuka“, budućoj novoj pakračkoj poduzetničkoj zoni, ovog tjedna završeno je asfaltiranje prometnice počevši od prijelaza preko pruge kod bivše porte pa 480 metara u u... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 86