Virtualni arhiv Pakračkog lista

Lipanj 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 80 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
666

GRADSKA MJERA ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA Za devet mladih obitelji 105.000 proračunskih kuna

„Neka vam radovi budu brzo gotovo da možete uživati u svojim nekretninama. Vi mladi ljudi ste nam prioritet i hvala vam što ste se na naš poziv javili i potvrdili da ova mjera ima svoje opravdanje“, r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
770

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA Objavljen javni poziv

Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu je 26. lipnja objavio javni poziv za energetske obnove obiteljskih kuća za koji je osigurano 203 milijuna kuna. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja,... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
748

[PROMO] INTERVJU ZDRAVKO MARIĆ: Zaustavljanje negativnog demografskog trenda prva zadaća Vlade

Koji će biti najveći izazovi za Hrvatsku nakon izbora i nakon formiranja nove Vlade? Uz sve poduzete mjere i pravodobnu reakciju Vlade, ova koronakriza pokazala je svu ranjivost našeg gospodarskog sus... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
726

[PROMO] Anamarija Blažević, kandidatkinja s liste HDZ-a u V. Izbornoj jedinici: "Kontinuitet vlasti osigurat će bolju budućnost"

Pod sloganom „Sigurna Hrvatska“  14 kandidata Hrvatske demokratske zajednice na listi za V. izbornu jedinicu, među kojima su ministri, dosadašnji saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, općinski ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

KOMUNALAC - Tjedni raspored odvoza papirnatog otpada

Ovaj tjedan pakrački "Komunalac" nastavlja s odvozom papira i kartona na području Grada Pakraca. Donosimo točan raspored.   1.7. srijeda – naselje Kraguj + Grad Pakrac i to ulice: – Križnog puta,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1049

GRAD PAKRAC: Podijeljena sredstva za projekte iz kulture

Predstavnici pakračkih udruga i ustanova koje djeluju na području kulture, tehničke kulture i ostalih djelatnosti, ne računajući vatrogastvo, sport i braniteljske udruge, koje su na Javnom pozivu za s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

VIKEND U PAKRACU I LIPIKU Puno posla za policiju

Proteklog vikenda pakračka policija je imala neuobičajeno puno posla, a svakako najtragičniji događaj je pogibija motociklista u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14 sati u Donjem Čaglić... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
745

[PARALELNI INTERVJU] ANAMARIJA BLAŽEVIĆ (HDZ) KANDIDATKINJA ZA SABOR: Sugrađani će prepoznati učinjeno

Čime ste zaslužili čast da se nađete na listi među 14 odabranih kandidata vaše stranke koji će u borbu za birače na velikom prostoru koji pokriva tri slavonske županije? Moja politička aktivnost na l... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
730

[PARALELNI INTERVJU] MIHAJLA PAVKOVIĆ (SDP), KANDIDATKINJA ZA SABOR: Želim promijeniti društvo na bolje

Kroz „paralelni intervju“ smo željeli predstaviti Pakračanke, kandidatkinje na listama Restart koalicije i HDZ-a za koje će naši birači moći glasovati 5. srpnja te smo im postavili devet istih pitanja... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
834

MOTO-KARAVANA "29 KRUNICA ZA 29 GODINA": Pakrac je uvijek na našoj karti

Višegodišnja motociklistička tradicija polaganja krunica na spomen obilježja poginulima braniteljima širom Hrvatske – od Splita do Vukovara – nastavljena je i ove godine moto - karavanom 29 krunica za... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

STIGLI NALAZI TESTIRANIH NA KORONAVIRUS: Svi negativni!

Nalazi svih osobe koje su tijekom četvrtka i petka u Pakracu testirane na prisutnost koronavirusa su negativni, potvrdio nam je dr. Ante Vitalija, glavni županijski epidemiolog. No njima ostaje i dalj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
742

[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“ Započele aktivnosti, nabavljeno vozilo

Nije prošlo niti mjesec dana od početne konferencije projekta "Nismo sami" koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.069.089,20 kuna kojem je nositelj grad Pakrac, a partn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

RADOVI U BADLJEVINI: Asfaltiraju parkiralište kod groblja

Polovinom tjedan otpočeli su radovi na modernizaciji parkirališta ispred groblja u Badljevini. Na sada šljunkom nasutom parkiralištu veličine oko 1100 četvornih metara bit će postavljen asfaltni sloj,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 577. broj Pakračkog lista. Ostani doma ili odgovoran Sve do vremena (četvrtak 25. lipnja) kada sam trebao početi pi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
685

KORONAVIRUS U PAKRACU I LIPIKU: Jučer testirano 18, danas još 45 osoba

Jučer je na području Pakraca i Lipika na prisutnost koronavirusa testirano 18, danas još 45 osoba, a prvi nalazi će biti poznati poslijepodne, doznajemo od dr. Ante Vitalije, glavnog županijskog epide... pročitaj..

Sport
Pakrački List
949

OD PONEDJELJKA U 19 SATI Malonogometni ljetni turnir s 14 ekipa

Na 23. malonogometnom ljetnom turniru što će se od 29. lipnja 11. srpnja igrati na Partizanu sudjelovat će 14 ekipa, doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizator... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
742

PROMOCIJA KNJIGE „POVIJEST SPORTA GRADA PAKRACA“ Spomenar pakračkog sporta

Pakrački sport dobio je svoju zapisanu povijest koja službeno počinje krajem 19 stoljeća (1885.) i obuhvaća razdoblje sve do početka ove godine. Za to je „kriv“ kroničar pakračke povijesti Duško Kliče... pročitaj..

Sport
Pakrački List
735

SKUPŠTINA SPORTSKE ZAJEDNICE Virus driblja sportaše i njihove financije

Epidemiološke mjere uzrokovane Covidom-19 uvelike su izmijenile ovogodišnje pakračko sportsko proljeće pa i tijek Skupštine sportske zajednice Grada Pakraca održane sinoć u vijećnici u kuriji Janković... pročitaj..

Sport
Pakrački List
824

NAJBOLJIM SPORTAŠIMA DODIJELJENA PRIZNANJA Sva tri priznanja Moto klubu

Najbolji sportaš Pakraca u 2019. godini je motocrossist Josip Tessari, njegov klupski kolega Stefan Lenče je izabran za najboljeg mladog sportaša, dok je najboljim sportskim djelatnikom volonterom u p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1215

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Svečana dodjela svjedodžbi i nagrada maturantima

„Zahvaljujem vam na predanom radu i postignutim uspjesima tokom školovanja. Nadam se da ćete sve loše zaboraviti i da ćete jednog dana shvatiti koliko je bila važna uloga ove škole i profesora u vašem... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
731

ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA: Nastavak u ponedjeljak

U ponedjeljak 29. lipnja bit će nastavljena arheološka istraživanja na ostacima starog grada u središtu Pakraca, na sondi između zgrada „općine“ i policije. Na radilište četvrtu godinu za redom se vra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
761

RADOVI NA AGLOMERACIJI: Uskoro novi rovovi na gradskim prometnicama

Radovi na aglomeraciji u nepunih prvih mjesec dana konkretnog kopanja napreduju dobro. Možda još uvijek ne planiranom brzinom što je razumljivo s obzirom da se tek uhodavaju i s obzirom da su radi pot... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

Odgođeno obilježavanje obljetnice HDZ-a

Gradska organizacija HDZ-a Pakrac je za petak za 19 sati u dvorištu kurije Janković najavila svečanost obilježavanja obljetnice osnutka organizacije ove stranke u Pakracu. No nakon ovotjednog povećava... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
927

PAKRAČKO LJETO: I ove godine bogat program

Niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti i ovog će ljeta ponuditi tradicionalna manifestacija „Pakračko ljeto“ koju organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca i Sportska zajedn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
775

Bivša zgrada suda predana Gradu

Ministarstvo državne imovine predalo je na upravljanje Gradu Pakracu bivšu zgradu suda na Trgu bana Josipa Jelačića. Ugovorom je definirano da se zgrada s pripadajućim dvorištem bez naknade ustupa za ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

GRADSKA UPRAVA Poziv korisnicima zajamčene pomoći

Iz pakračke gradske uprave pozivaju građane, korisnike zajamčene minimalne pomoći koji kao ogrjev za grijanje koriste drva, da radi mogućnosti ostvarivanja prava na sredstva za ogrjev u 2020. godini, ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
784

DAN ANTIFAŠIZMA Odana počast žrtvama iz NOB-a

Došli smo se ovdje nakloniti i odati dužnu počast onima koji su prije 79 godina odlučno rekli ne fašizmu, rekla je jutros Mirjana Bilopavlović, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

25. LIPNJA U HRVATSKOM DOMU Predstava o svemiru i plesni nastup

Koliko je svemir velik, gdje mu je kraj, postoji li uopće kraj, koji se planet okreće najbrže od svih, a tko je spor, što je crna rupa? Odgovore na ova i na mnoga druga pitanja o svemiru dat će edukat... pročitaj..

Sport
Pakrački List
758

SK KUNE: I streličari se vratili natjecanjima i medaljama

Nakon višemjesečne stanke, jučer je u Novom Marofu održan vanjski streličarski metni turnir  na kojem su nastupili i članovi pakračkog SK Kune. Na natjecanju nazvanom „Grebengradski Vitez“ Tomislav Ne... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

NEZAPOSLENOST U SVIBNJU: „Jadranski“ sezonci ostali kod kuće

Posljednjeg dana svibnja na pakračkom zavodu za zapošljavanje u evidenciji je bilo 585 nezaposlenih osoba što je u odnosu na travanj povećanje za 12 ili nešto više od dva posto. U odnosu na svibanj 20... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 80